duminică, 30 mai 2010

Copil de 9 ani, mort din cauza unei banale fracturi. Ancheta la spital

Conducerea Spitalului Judetean Olt a declansat o ancheta in cazul unui copil de 9 ani care a murit la patru zile dupa ce a fost adus la spital cu o fractura la antebrat.

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de parintii sai la unitatea medicala in 23 mai, avand o fractura la antebratul stang. Trei zile mai tarziu, in 26 mai, copilul a fost externat, dupa ce medicii de la Sectia de Ortopedie i-au pus o atela gipsata.

"In aceeasi seara, baiatul a fost adus din nou la spital, in stare agravanta. A fost operat imediat, iar pe 27 mai a suferit o noua interventie chirurgicala prin care i s-a amputat bratul. Copilul a fost transferat pe sectia de terapie intensiva si s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti. Baiatul a murit in elicopter" , precizeaza aceeasi sursa.

Conducerea unitatii medicale s-a autosesizat in acest caz, declansand o ancheta interna.

Intrebat cum au justificat cei doi medici externarea copilului, managerul SJU Slatina a spus: "Unul dintre medici a spus ca pe radiografia de control in urma careia s-a decis externarea, din punct de vedere ortopedic nu era nicio problema. Celalalt medic a spus ca se pare ca la antebrat a fost o plaga minora, cat varful unui ac, care ulterior s-a infectat" .

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copil-de-9-ani-mort-din-cauza-unei-banale-fracturi-ancheta-la-spital.html

sâmbătă, 15 mai 2010

"Maternitatea morţii va plăti"

Părinţii unui copilaş mort in aprilie, la două zile după naştere, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, vor depune azi acţiune penală impotriva celor patru doctoriţe care l-au lăsat pe Matei să moară. Marius şi Ioana Răducu au depus plângere şi la Colegiul Medicilor.

Băieţelul familiei Răducu s-a născut perfect sănătos pe 7 aprilie, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, dar a murit după două zile din cauze deocamdată necunoscute. Părinţii vor depune plângere, astăzi, împotriva celor patru doctoriţe care au fost de gardă între 7 şi 9 aprilie.

Familia aşteaptă rezultatul necropsiei

“La cinci ore de la naştere, din zdravăn ce era, doctorii ne-au zis că nu s-a acomodat cu mediul şi că i-au pus perfuzii şi oxigen cumpărate de mine. În noaptea aceea, când bebeluşul meu se zbătea între viaţă şi moarte, soţia s-a dus să afle ce se mai întâmplă cu micuţul. Toţi dormeau duşi. Abia a doua zi, medicii ne-au explicat că spitalul lor nu dispunea de aparatura necesară pentru salvarea copilului şi au acceptat să îl mute la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. A fost prea târziu. «Maternitatea morţii » va plăti”, a spus bărbatul. Avocata Beatrice Comăniceanu, cea care-i reprezintă pe soţii Răducu, ne-a declarat că se aşteaptă de la IML rezultatul necropsiei bebeluşului, după care vor stabili valoarea daunelor cerute.

Sursa:http://www.libertatea.ro/stire/maternitatea-mortii-va-plati-287907.html

Jana Kramer, la un pas de moarte din cauza prestaţiei medicilor români

Starul hoolywood-ian al filmului 'One Tree Hill' Jana Kramer a trebuit să sisteze filmările peste mări deoarece era prea bolnavă pentru a mai lucra. Medici români au decis că trebuie să-i elimine apendicele, informează - vineri - site-ul american Hollywood.com. Dar cum ea continua să nu se simtă bine, a luat primul zbor spre State, unde a aflat că medicii români i-au pus un diagnostic greşit în loc să-i elimine vezicula biliară. Doctorii americani i-au explicat că dacă nu i se extirpa la timp acest organ, ar fi murit.

Potrivit declaraţiei sale în revista Maxim, Jana Kramer a început să aibă 'senzaţii de rău', dar 'nu voia să se plângă şi să fie considerată o problemă'. În cele din urmă însă a trebuit să meargă la spital. Medicul român care a consultat-o vorbea o engleză aproximativă şi i-a spus că trebuie să-i scoată apendicele.

Dar când Jana Kramer a continuat să nu se simtă bine şi după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, a luat un avion spre SUA pentru a obţine un al doilea diagnostic medical. Aici a fost şocată să afle că medicii români au eliminat în mod eronat o altă parte a corpului şi că este nevoie să fie înlăturat un organ diferit.

Actriţa relatează că medicii din România 'i-au făcut operaţia, dar cele şase zile de recuperare postoperatorie s-au transformat în două săptămâni de spitalizare pentru că s-a îmbolnăvit de pneumonie'.

'Am zburat înapoi în America, iar doctorii mi-au explicat că problema nu fusese apendicele ei, ci vezicula biliară, iar dacă nu o eliminam aş fi murit', a mai relatat actriţa. (Agerpres)

Sursa: http://www.impactnews.ro/Life/Jana-Kramer,-la-un-pas-de-moarte-datorit%C4%83-presta%C5%A3iei-medicilor-rom%C3%A2ni-34736

Jana Kramer Misdiagnosed With Life-Threatening Sickness

See larger image
© Starbux/WENN

American actress/singer Jana Kramer faced death on the set of 2005 film "Return of the Living Dead: Necropolis" - after local Romanian doctors misdiagnosed a life-threatening gallbladder sickness. The "One Tree Hill" star had to halt the overseas shoot because she was too sick to work, and Romanian medics determined she needed to have her appendix removed.

Kramer tells Maxim magazine, "I immediately started feeling sick. But I didn't want to complain and be considered a problem. Eventually I had to go to the hospital. The doctor could barely speak English but said I had to get my appendix out."

But when Kramer wasn't getting better after the operation she flew back to the U.S. to get a second opinion and was stunned when she was told the Romanian doctors had taken out the wrong body part - and she needed a different organ removed.

She explains, "They (doctors in Romania) did the surgery, and six days of recovery time grew into two weeks when I caught pneumonia. I flew back to America, and the doctors here explained it was never my appendix; it was my gallbladder, and if they didn't get it out I was going to die."

Sursa: http://www.aceshowbiz.com/news/view/w0002999.html