miercuri, 29 iunie 2011

Iasi: copil de 8 ani mort de peritonita, in spital. Medicii credeau ca are rosu in gat

Acuzatii cumplite la Spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi, unde un copil de 8 ani a murit la trei saptamani dupa ce a fost operat de apendicita.
Totul a inceput pe 7 iunie: copilul a venit cu febra 38 la spital, i s-au facut analize de rutina si parintilor li s-a spus ca are rosu in gat. A doua zi, baietelul s-a plans de dureri in zona abdomenului si, cu toate ca febra nu-i scazuse, a fost lasat "sa-si revina".

Abia pe masa de operatie, - povesteste femeia - doctorii si-au dat seama ca inflamatia apendicelui, ignorata trei zile la rand, daduse in peritonita. Iar copilul nu si-a mai revenit dupa interventia chirurgicala. Duminica seara i-a spus mamei ca se simte foarte, foarte rau, si, in timp ce medicii o asigurau pe femeie ca totul va fi bine, el s-a prapadit. La necropsie s-a stabilit ca ficatul era complet distrus. Acum, rudele sunt neconsolate.

Mama spune ca le-a dat mereu medicilor bani sau orice putea aduce de la tara, dintr-un sat la 100 de km de Iasi.

In fata acestor acuzatii, medicii spun ca ancheta este in desfasurare si refuza sa arate buletinele de analiza, diagnosticul de internare sau foaia de deces. Au o singura explicatie: "copilul era in evidentele noastre cu o boala autoimuna, au survenit complicatii care au dus la deces".

Rudele spun ca, intr-adevar, copilul fusese diagnosticat, in urma cu trei ani, cu artrita juvenila cronica, dar cat au stat acum in spital nimeni nu le-a spus ca boala ar putea sa duca la complicatii fatale.

Artrita juvenila cronica este o boala a articulatiilor, si, in forma cea mai grava, se poate manifesta cu febra, inflamatia ganglionilor limfatici, eventual a splinei sau pericardului. Dar familia copilului sustine ca nimic din toate acestea nu ar fi fost luat in calcul la internare. Dupa inmormantarea copilului, parintii sunt hotarati sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor. Pe de alta parte, conducerea spitalului tace. Medicul acuzat ca ar fi luat spaga a spus ca va oferi maine o explicatie, prin purtatorul de cuvant.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/iasi-copil-de-8-ani-mort-de-peritonita-in-spital-medicii-credeau-ca-are-rosu-in-gat.html

luni, 13 iunie 2011

16.000 de euro despăgubire, pentru că medicii au făcut-o să piardă un copil

Disperată de moartea copilului la naştere, mai ales că era al doilea pe care îl pierdea la naştere, şi descurajată de sistemul medical românesc, o femeie s-a adresat CEDO şi, după nouă ani, a avut câştig de cauză.
O femeie din judeţul Gorj s-a plâns la Curtea Europeană că medicii români i-au încălcat dreptul la viaţă fetiţei sale, iar judecătorii au decis că va primi daune morale de 16.000 de euro.

Toată tragedia Anei Baldovin a început în 2002, când, venindu-i termenul de a naşte, s-a prezentat la spital. Deşi avea recomandare pentru cezariană, medicul a ignorat-o, ducând la moartea fătului, pentru că necropsia a arătat că pruncul a murit pentru că femeia a fost forţată să nască natural.

Colegiul Medicilor şi justiţia din România au concluzionat însă că medicul nu are nici o vină. CEDO a avut o altă părere, dându-i dreptate femeii, potrivit antena3.ro.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/16-000-de-euro-despagubire-pentru-ca-medicii-au-facut-o-sa-piarda-un-copil-340429.html

sâmbătă, 11 iunie 2011

I-a murit fătul în pântec, pentru că nu era nici un medic de gardă

Unei gravide din Zărnești i-a murit bebelușul nenăscut, în pântec, după ce a avut complicații în noaptea de joi spre vineri, iar la singurul spital din localitate nu era nici un medic de gardă.

Potrivit stirilor Pro tv, femeia s-a prezentat la maternitate cu dureri abdominale, iar după o scurtă investigație, ea a fost internată. Mai târziu, medicul a plecat, iar când gravidei i s-a făcut iarăși rău, nu a avut cine să se ocupe de ea.

Femeia a crezut că intră în travaliu, dar dimineața, doctorul i-a spus că fătul i-a murit, deoarece i s-a desprins placenta, iar într-o astfel de situație, gravida în cauză trebuie operată imediat.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gravida-zarnesti-placenta-fat-murit-340025.html

vineri, 10 iunie 2011

Un cititor craiova.adevarul.ro, către Colegiul Medicilor: "Ce ştiţi despre măsluirea rezidenţiatelor?". Află ce răspuns a primit!

Un cititor craiova.adevarul.ro l-a întrebat pe vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj, ce poate spune despre aranjamentele de la examenele de rezidenţiat.

Cititorul a pus AICI o întrebare doctorului Doru Dobrescu, vicepreşedintele CMR Dolj: "Ce ştiţi despre măsluirea rezidenţiatelor?", i se adresează cititorul doctorului. "Nu am nicio informaţie în acest sens dar, ştiind anumite lucruri, cred că acest fapt este posibil", a răspuns vicepreşedintele CMR Dolj.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Un_cititor_craiova-adevarul-ro-catre_Colegiul_Medicilor-_-Ce_stiti_despre_masluirea_rezidentiatelor-_Afla_ce_raspuns_primeste_0_496750869.html