marți, 9 septembrie 2008

Asistenta care a ars bebelusii la Maternitatea Giulesti penalizata cu 10% din salariu

Au fost pronunţate primele sancţiuni în cazul celor patru bebeluşi arşi de la Maternitatea Giuleşti. Asistenta care a încurcat sticlele a fost mutată la o alta secţie şi, împreună cu două colege, a fost penalizată şi la salariu.

O primă anchetă în cadrul spitalului a stabilit că incidentul a survenit în urma unei încurcături. O infirmieră a luat din depozit un reciepient cu o soluţie dezinfectantă, pe care a vărsat-o într-o sticlă etichetată cu „alcool sanitar”. Asistenta care a folosit substanţa nu s-a asigurat că în sticlă se afla cu adevărat alcool sanitar.

Conducerea spitalului a stabilit ca infirmiera, asistenta coordonatoare şi asistenta care a ars cei patru bebeluşi să fie penalizate cu 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni. Ele au fost de asemenea mutate la o altă secţie.

Mai mult, cele trei vor fi audiate, marţi, la Ordinul asistenţilor medicali şi moaşelor din România, care va decide ce sancţiuni vor fi aplicate. Acestea pot ajunge până la ridicarea licenţei de liberă practică pe o perioadă determinată sau definitiv.

Imagini aici : http://www.antena3.ro/Asistenta-care-a-ars-bebelusii-la-maternitatea-din-Giulesti-penalizata-cu-10-din-salariu_act_53803_ext.html

Niciun comentariu: