vineri, 3 iulie 2009

Interzis la doctorul Jean Ciobotaru!

Acuzat pentru a doua oară de malpraxis!
După ce în urmă cu câteva luni, medicul Jean Ciobotaru a fost acuzat că a rupt piciorul unui nou-născut, acum, aceluiaşi medic i se aduc noi acuzaţii. O tânără gălăţeancă spune că după ce a născut prin cezariană, doctorul i-a uitat în pântec un pansament. Câteva luni mai târziu, obiectul a fost extras de către medicii din Iaşi, care au trebuit să îi taie şi o parte din ovar.

Povestea a început pe data de 2 februarie 2009, la nici o lună după scandalul în care copilul familiei Dragomir se alegea cu o fractură de femur stâng în urma naşterii. Andreea povesteşte că după ce a născut prin cezariană la Spitalul Judeţean din Galaţi, timp de o lună şi jumătate a avut dureri insuportabile în zona stomacului însoţite de sângerări abundente. Fata de doar 21 de ani s-a dus la Urgenţele Spitalului Judeţean, de unde medicii au trimis-o să îşi facă ecografie. Verdictul – un ovar inflamat. Deşi a urmat un tratament cu antibiotice şi anti-inflamatoare mai bine de o lună, Andreea se simţea tot mai rău. Într-un final, ea a ales să meargă la Iaşi. Acolo, medicii şi-au dat seama despre ce este vorba. ”Mi-a zis direct, de la ecografie, că este vorba de un obiect străin aflat în interior. Medicii de acolo m-au operat, au trebuit să îmi taie şi din ovar”, ne-a spus Andreea Ionescu. Tot la Iaşi, cei doi au aflat că posibilitatea ca pansamentul să fi ramas în interior de la operaţia de cezariană era foarte mare. Cei doi soţi au spus că nu se vor lăsa până când nu li se va face dreptate. ”Medicul din Iaşi ne-a spus că acel pansament nu avea cum să ajungă în interiorul Andreei decât în urma unei intervenţii chirurgicale, iar singura operaţie pe care a suferit-o în toată viaţa ei a fost operaţia de cezariană. Nu am cum să îl iert pentru aşa ceva. Am să fac plângeri pe oriunde se poate, inclusiv împotriva spitalului”, ne-a spus Sergiu Ionescu, soţul tinerei. Medicul învinuit spune că astfel de incidente se pot întâmpla oricui, mai ales când programul de muncă se prelungeşte simţitor. ”Bănuiesc că pe fondul oboselii am uitat pansamentul înăuntru. Operaţia a avut loc noaptea, în jurul orei unu sau două. E posibil să îl fi uitat, nu neg”, a declarat dr. Jean Ciobotaru, medic ginecolog. Medicul o acuză însă pe femeie că în loc să vină la un consult, a încercat să îl şantajeze. ”La un moment dat, la aproximativ trei luni după operaţie, am fost contactat de către o persoană necunoscută care mi-a spus că vine din partea familiei Ionescu. Aceasta mi-a cerut o sută de mii de euro pentru a nu face public cazul”, a continuat dr. Jean Ciobotaru. Medicul riscă acum să fie acuzat de malpraxis, mai ales după ce la începutul anului s-a ales doar cu un avertisment din partea Colegiului Medicilor, în cazul micuţului Dragomir. Specialiştii spun însă că fata a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă. ”Colegiul Medicilor se pronunţă abia după o lungă anchetă în care interesele ambelor părţi sunt luate în seamă. În anumite situaţii, pacienţii care au un corp străin în interior pot muri. Unele organisme sunt însă mai puternice, precum cel al Andreei, care a supravieţuit”, ne-a spus dr. Nicolae Bacalbaşa, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor. Familia fetei este acum hotărâtă să meargă în instanţă, iar soţul tinerei spune că are de gând să obţină bani pentru a-şi acoperi cheltuielile medicale din ultimele luni.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articolarhiva&domeniu=Social&articol=10208&dataz=2009/06/18

2 comentarii:

Anonim spunea...

se poate intampla oricui sa greseasca,dar ganditi-va ca nu trebuie santajat d-nul dr.nimeni nu e perfect in viata.dar ei s-au gandit mai mult la bani decat la sanatate

vivi spunea...

cum e cu santajul? e adevarat ca nu prea s-a raspuns la prezumtia de santaj?:)