vineri, 15 octombrie 2010

Fostul director de la Giulesti isi recunoaste neglijenta in serviciu

UPDATE: Fostul director al maternitatii Giulesti a fost audiat pentru prima oara de cand a fost pus sub acuzare. Procurorii sustin ca unul dintre cei mai renumiti obstreticieni romani ar fi recunoscut ca are partea sa de vina in tragedia de acum 2 luni.

Fostul director al maternitatii Giulesti isi pune cenusa in cap si recunoaste ca nu s-a ingrijit de comisia care ar fi trebuit sa cumpere materiale si echipamente de calitate inainte de producerea tragediei care a dus la moartea a 6 bebelusi.

Doctorul Bogdan Marinescu a dat prima declaratie scrisa la Parchetul General.

Posibilitatea ca medicul ostretician sa ajunga sa-si incheie o cariera renumita printr-un proces de rasunet la capatul caruia s-ar putea alege cu o condamnare este destul de mare.

Procurorii insista ca el sa fie invinuit de neglijenta in serviciu si, mai ales, de faptul ca nu a infiintat la nivelul Maternitatii Giulesti acel serviciu intern de protectie si prevenire legat de securitatea si sanatatea in munca.

De altfel, procurorii ii reproseaza lui Bogdan Marinescu faptul ca nu s-a ingrijit ca spitalul sa aiba echipamente de cea mai buna calitate, facand referire directa la faptul ca incendiul de acum doua luni, soldat cu moartea a sase bebelusi a fost provocat de supraincalzirea unui stecher de la alimentarea unui aparat de aer conditionat.

Bogdan Marinescu a venit la Parchet impreuna cu avocatul sau. Surse din randul anchetei sustin ca acesta a recunoscut ca nu a infiintat acea comisie interna, insa, spun ca ar fi facut cateva demersuri verbale. Oricum aceasta aparare pare sa nu tina si cel mai probabil in urmatoarele zece zile, poate doua saptamani, dosarul Maternitatii Giulesti va fi trimis in judecata, iar cei patru suspecti aflati deja sub invinuire vor dea socoteala in fata legii.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/fostul-director-de-la-giulesti-isi-recunoaste-neglijenta-in-serviciu.html

Niciun comentariu: