miercuri, 30 iunie 2010

O fetita de numai o zi, arsa cu apa clocotita de o asistenta neglijenta!

O fetita venita pe lume de numai o zi a fost arsa dupa ce o asistenta i-a pus in patut o sticla cu apa clocotita pentru a o incalzi. Parintii sunt absolut socati. Este primul lor copil si a fost nenorocit.Totul s-a petrecut miercuri dimineata.

Asistenta nu s-a gandit o secunda ca dopul sticlei se poate desface si ca apa clocotita va atinge pielea micutei.

Pentru ca nimeni din conducerea spitalului nu vrea sa vorbeasca, este greu de spus de ce femeia a ales aceasta metoda rudimentara in loc sa puna copilul intr-un incubator.

Bebelusul a fost adus de urgenta la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Fetita a fost evaluata de medicii neonatologi, dar si de specilistii in chirurgie plastica, iar starea ei este stabila.

Ei spun ca ranile suferite sunt destul de grave si profunde, acestea, fiind arsuri de contact, reprezinta o urgenta medicala mai ales ca este vorba de un pacient in varsta de o zi.

Bebelusul a fost operat de cum a ajuns la spital, medicii i-au curatat arsurile, care se intind pe 3% din suprafata corpului.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-fetita-de-numai-o-zi-arsa-cu-apa-clocotita-de-o-asistenta-neglijenta.html

luni, 14 iunie 2010

Copil în comă după o operaţie la "Grigore Alexandrescu"

Un băieţel în vârstă de 9 ani a intrat în comă, astăzi, după o intervenţie chirurgicală suferită, miercuri, la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Conducerea spitalului a luat decizia de a-l transfera pe copil, în această după-amiază, la o clinică din Viena.

Părinţii băiatului îi acuză de neglijenţă pe medici, însă aceştia se apără şi spun că micuţul a venit la spital transferat de la Spitalul din Craiova cu un diagnostic greşit.

Deşi copilul, Sebastian B., a fost transferat, săptămâna trecută, de la Spitalul Craiova cu diagnosticul de chist hidatic, investigaţiile medicilor de la "Grigore Alexandrescu" au demonstrat că este vorba de o tumoră la glanda suprarenală, pentru a cărei extirpare era necesară o operaţie dificilă.

Contactat de evz.ro, conferenţiarul Ion Bâscă, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului din Capitală, a spus că intervenţia chirurgicală a durat peste trei ore.


"O operaţie de acest fel presupune o sângerare abundentă, deoarece se lucrează foarte mult cu vase de sânge. Însă am avut sânge suficient pentru a asigura necesarul pacientului", spune medicul, respingând astfel acuzaţiile familiei.

Părinţii băiatului reclamă că medicii de la "Grigore Alexandrescu" nu fost pregătiţi cu sângele necesar unei astfel de intervenţii chirurgicale şi că, din această cauză, copilul a intrat în comă.

"Este, într-adevăr, o operaţie dificilă, dar copilul nu a stat fără sânge pentru că noi, atunci când intrăm în sală, intrăm cu o rezervă de sânge. În cazul în care nici acest sânge nu este suficient, este adus din centrul nostru de transfuzii sângele necesar, care trebuie păstrat la temperatură standard şi în condiţii speciale", mai spune şeful secţiei de chirurgie.

Medicul mai spune că extirparea de tumoră face parte din operaţiile cu risc crescut, iar copilul a intrat în comă ca urmare a instalării unei lipse de oxigen la nivel cerebral, hipoxie, situaţie care a apărut după patru zile de la operaţie.

La Craiova, medicii "s-au spălat pe mâini"

Deşi ar fi putut fi operat la Spitalul din Craiova, medicii de acolo nu şi-au asumat responsabilitatea unui astfel de caz, mai spun colegii lor de la "Grigore Alexandrescu".

"Cei de la Craiova nu şi-au asumat această operaţie, noi da. O tumoră la glanda suprarenală este o operaţie foarte dificilă aceasta având 60 de artere care intră în ea şi legătură cu aorta cavă şi vena cavă. Tumora, care exista de mai mult timp, era poziţionată pe partea cu vena cavă şi a fost o sângerare mai mare. Poate am mai fi putut aştepta fără operaţie, dar totuşi trebuia să clarificăm rapid situaţia", a spus medicul, care a precizat că familia şi-a dat acordul cu privire la efectuarea intervenţiei chirurgicale.

Acuzaţii şi anchetă internă

Potrivit Mediafax, Lorena şi Marius B, părinţii copilului, acuză medicii de neglijenţă. Ei susţin că au văzut asistentele alergând după sânge şi plasmă. După operaţia care a durat peste trei ore, copilul nu s-a mai trezit din anestezie, au spus părinţii.

"Doctorii nu au fost pregătiţi cu sânge şi nici nu ne-au comunicat ce se întâmpla. Am cerut să-l trimită imediat în străinătate, dar ei au amânat", au susţinut părinţii copilului, potrivit sursei citate.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat că unitatea sanitară va face propria anchetă în acest caz, demers aprobat şi de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care este de părere că situaţia a fost generată de o complicaţie intraoperatorie.

Spitalul care l-a salvat pe Alexandru

Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală se bucură de o reputaţie bună în rândul unităţilor sanitare de profil din Capitală.

Ultima reuşită a medicilor se aici a fost salvarea bebeluşului Alexandru Dragomir, ars de incubatorul de la "Maternitatea "Bucur". Copilul a suferit aici două intervenţii chirurgicale asupra zonelor carbonizate, acţionându-se asupra braţului stâng, a trunchiului, în regiunea scalpului şi a coloanei, aceasta fiind o premieră medicală, dacă ţinem cont de vârsta foarte mică a copilului.


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/copil-in-coma-dupa-o-operatie-la-grigore-alexandrescu-898105.html

luni, 7 iunie 2010

Doi medici sunt vinovati in cazul copilului mort in urma unei fracturi

Indolenta si lipsa de responsabilitate de care au dat dovada doctorii l-au ucis pe copilul de 9 ani din Slatina.

Asa suna concluzia raportului de ancheta facut de Ministerul Sanatatii, in cazul baietelului care a ajuns la spital cu o mana rupta, iar in cateva zile a fost declarat decedat. Ortopedul si chirurgul l-au lasat pe cel mic sa moara cu zile, reiese din raport.

Copilul, care a murit in urma cu o saptamana dupa ce a fost tratat la Spitalul Judetean Slatina pentru o fractura la mana, a primit ingrijiri improprii, mai scrie in raport.

Radiografia a fost interpretata gresit, iar amputarea bratului a fost decisa tarziu. O serie de greseli medicale pe care le-au facut atat medicul ortoped de garda, cat si chirurgul care l-a preluat mai apoi pe copilas.

Pacientului nu i-au fost date medicamentele necesare afectiunii, mai ales ca avea fractura deschisa, care este o urgenta medicala.

Ministrul Sanatatii recomanda consiliului spitalului desfacerea contractelor de munca celor doi medici. Asta insa inseamna ca nu vor mai putea sa lucreze in acel spital. Pentru ca sa nu mai poata profesa deloc, cei din Colegiul Medicilor trebuie sa se pronunte in acest caz.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/doi-medici-sunt-vinovati-in-cazul-copilului-mort-in-urma-unei-fracturi.html