miercuri, 29 iunie 2011

Iasi: copil de 8 ani mort de peritonita, in spital. Medicii credeau ca are rosu in gat

Acuzatii cumplite la Spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi, unde un copil de 8 ani a murit la trei saptamani dupa ce a fost operat de apendicita.
Totul a inceput pe 7 iunie: copilul a venit cu febra 38 la spital, i s-au facut analize de rutina si parintilor li s-a spus ca are rosu in gat. A doua zi, baietelul s-a plans de dureri in zona abdomenului si, cu toate ca febra nu-i scazuse, a fost lasat "sa-si revina".

Abia pe masa de operatie, - povesteste femeia - doctorii si-au dat seama ca inflamatia apendicelui, ignorata trei zile la rand, daduse in peritonita. Iar copilul nu si-a mai revenit dupa interventia chirurgicala. Duminica seara i-a spus mamei ca se simte foarte, foarte rau, si, in timp ce medicii o asigurau pe femeie ca totul va fi bine, el s-a prapadit. La necropsie s-a stabilit ca ficatul era complet distrus. Acum, rudele sunt neconsolate.

Mama spune ca le-a dat mereu medicilor bani sau orice putea aduce de la tara, dintr-un sat la 100 de km de Iasi.

In fata acestor acuzatii, medicii spun ca ancheta este in desfasurare si refuza sa arate buletinele de analiza, diagnosticul de internare sau foaia de deces. Au o singura explicatie: "copilul era in evidentele noastre cu o boala autoimuna, au survenit complicatii care au dus la deces".

Rudele spun ca, intr-adevar, copilul fusese diagnosticat, in urma cu trei ani, cu artrita juvenila cronica, dar cat au stat acum in spital nimeni nu le-a spus ca boala ar putea sa duca la complicatii fatale.

Artrita juvenila cronica este o boala a articulatiilor, si, in forma cea mai grava, se poate manifesta cu febra, inflamatia ganglionilor limfatici, eventual a splinei sau pericardului. Dar familia copilului sustine ca nimic din toate acestea nu ar fi fost luat in calcul la internare. Dupa inmormantarea copilului, parintii sunt hotarati sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor. Pe de alta parte, conducerea spitalului tace. Medicul acuzat ca ar fi luat spaga a spus ca va oferi maine o explicatie, prin purtatorul de cuvant.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/iasi-copil-de-8-ani-mort-de-peritonita-in-spital-medicii-credeau-ca-are-rosu-in-gat.html

Un comentariu:

fotograf nunta doina spunea...

atatia medici incompetenti pentru care nu cred ca s-a inventat o pedeapsa pentru faptele lor!