sâmbătă, 2 mai 2009

O bătrână din Vâlcea, care a decedat la spital, a ajuns acasă cu un taxi

Caz şocant la Vâlcea. O femeie de 65 de ani care a murit la spitalul judeţean a ajuns acasă cu taxiul şi cu un bilet de externare pe care scria că era vie. Potrivit familiei, femeia a fost tratată cu nepăsare şi neglijenţă în spital. A murit în timp ce aştepta ambulanţa care să o ducă la alt spital, la cererea familiei. Cu toate acestea, medicul care a semnat externarea nu a dat familiei un act constatator al decesului. Mai mulţi medici şi asistente sunt cercetaţi în acest caz.

Femeia de 65 de ani s-a internat cu dureri de spate în urmă cu câteva zile. După ce a aşteptat pe holurile Spitalului Judeţean Vâlcea mai bine de şapte ore, medicul de la neurologie a acceptat să o interneze.

"Am umblat cu ea pe la toate secţiile, nimeni din acest spital nu a vrut să o interneze, nimeni", a declarat Ana Totliş, fata decedatei.

Pentru că femeia se simţea din ce în ce mai rău, soţul ei a cerut transferul la Bucureşti. Bătrâna nu a mai apucat însă să ajungă în capitală. A murit în salon, aşteptând ambulanţa.

Femeia a ajuns acasă cu un taxi, nu cu ambulanţa. Fiica femeii a încercat apoi să obţină apoi un certificat de deces. Fără succes însă.

"Am fost la comuna Popeşti unde trebuia să mi se dea acest certificat şi mi s-a spus că nu ştiu nimic despre acest lucru şi m-au trimis la medicul de familie, medicul de familie mi-a spus că trebuie să mă duc la spital", a mai adăugat Ana Totliş.

Familia a sesizat apoi conducerea spitalului care a deschis o anchetă.

"Faptul că reclamanta apreciază negativ serviciile medicale aplicate în spitalul în care pacienta a fost internată a dus la formularea acestei reclamaţii şi acest lucru se va analiza" afirmat dr. Laurenţiu Holerga, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Vâlcea.

Trei medici şi mai multe asistente de la Spitalul Judeţean Vâlcea sunt acuzaţi de către familie de neglijenţă şi nepăsare. Cazul este în atenţia comisiei internă de etică din cadrul spitalului, a Colegiului Medicilor dar şi a poliţiei care a început cercetarea penală împotriva medicului care a semnat biletul de externare

Sursa: http://www.realitatea.net/o-batrana-din-valcea--care-a-decedat-la-spital--a-ajuns-acasa-cu-un-taxi_508771.html

Un comentariu:

iuliana spunea...

buna ziua,
vreau sa fac un documentar in legatura cu toate cazurile de malpraxis din ultimii ani din Ramnicul Valcea si as vrea sa iau legatura cu cat mai multe persoane care au avut de suferit din cauza medicilor si a conditiilor precare din spital. Va rog mult sa-mi scrieti pe adresa de mail black_angell_fall@yahoo.com povestea dumneavoastra si un numar de telefon pentru a va contacta. Doar atragand cat mai multa atentie asupra neregulilor putem sa incercam sa schimbam ceva.