miercuri, 1 septembrie 2010

Un medic, gasit vinovat de malpraxis.A provocat decesul unei fete de 15 ani

Nu se pot face la nesfarsit greseli pentru care sa nu plateasca nimeni, nici macar intr-un sistem sanitar bolnav ca al nostru. Un ginecolog din Constanta va trebui sa raspunda acum pentru moartea unei adolescente de 15 ani.

Comisia de malpraxis a decis ca medicul a gresit si a informat atat familia cat si comisa de asigurari. Urmeaza ca parintii fetei sa mearga in instanta si sa ceara despagubiri. In paralel, politia continua ancheta in care medicul egiptean este acuzat de omor din culpa.

La inceputul lunii mai, fata, insotita de parinti, s-a prezentat la Spitalul Judetean din Constanta si a cerut sa i se faca un avort, desi era deja in cea de-a cincea luna de sarcina si trecuse de perioada in care putea suporta un avort fara riscuri.

Imediat dupa operatie, copila a intrat in soc hemoragic si a fost internata in sectia de reanimare, unde s-a stins cateva ore mai tarziu. Medicul, care a fost imediat suspendat din functie, este acuzat si ca inaintea operatiei le-a cerut rudelor fetei o suma consistenta ca sa accepte sa-i faca intreruperea de sarcina.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/un-medic-gasit-vinovat-de-malpraxis-a-provocat-decesul-unei-fete-de-15-ani.html

Niciun comentariu: