miercuri, 1 septembrie 2010

A murit sugrumat cu cordonul ombilical.Medicul a dat indicatii prin telefon

Un bebelus a murit la nastere sugrumat cu cordonul ombilical pentru ca, in chinurile facerii, mama lui a fost asistata doar de moase. Singurul ginecolog, si in acelasi timp directoarea spitalului din Pucioasa, nu era de serviciu.

Durere si furie. Sunt cele doua sentimente care sfasie acum sufletele celor doi parinti. Oamenii abia asteptau sa isi stranga bebelusul in brate.

Tatal nu poate sa iasa din starea de soc si crede ca doctorita care a plecat acasa ar fi putut sa ii salveze pruncul.

"Trebuie sa stea sa asiste la nastere, nu sa plece la Targoviste. Poate ca mai avea o sansa daca mai era acolo. Sunt terminat", a marturisit tatal copilului decedat.

Doctorul implicat in acest scandal rasunator se apara. Cecilia Ionescu, care este singurul ginecolog din spital, dar si directorul unitatii medicale, povesteste ca a stat la serviciu pana la sfarsitul programului.

Apoi a plecat la Targoviste si spune ca a fost anuntata mult prea tarziu ca situatia se complicase. Intr-un final a incercat sa dea niste indicatii prin telefon si si-a rugat un coleg sa mearga el in sala.

Medicul mai spune ca mama bebelusului nu a venit la control decat de patru ori in noua luni, desi facuse in acest timp si varicela, o boala care poate afecta viata fatului.

Politistii au declansat o ancheta si fac cercetari pentru o posibila ucidere din culpa. La fel si cei de la Directia de Sanatate Publica, care vor sa vada daca este sau nu vorba de o culpa medicala.

"Vom inainta ancheta Colegiului Medicilor care isi va spune cuvantul cu privire la actul medical", a declarat medicul Claudiu Dumitrescu, director DSP Dambovita.

Parintii copilului nu sunt impacati cu astfel de raspunsuri si vor sa dea spitalul in judecata.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/a-murit-sugrumat-cu-cordonul-ombilical-medicul-a-dat-indicatii-prin-telefon.html

Niciun comentariu: