marți, 11 ianuarie 2011

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti a inceput cu o amanare

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti din Capitala, in care sase nou-nascuti si-au pierdut viata, a inceput luni dimineata, la Judecatoria Sectorului 6, cu o amanare, dupa ce medicii Bogdan Marinescu si Adrian Toma au cerut termen ca sa isi angajeze avocati.

Fostul manager al Maternitatii Giulesti, Bogdan Marinescu, asistenta Florentina Cirstea, dar si seful serviciului tehnic din cadrul spitalului, Vasile Dima, seful sectiei neonatologie, Adrian Ioan Toma, si Gigel Oprea, electrician in cadrul spitalului, s-au prezentat luni dimineata la primul termen al procesului. In fata instantei a venit si o parte dintre parintii bebelusilor raniti sau care si-au pierdut viata in incendiul din august 2010.

Instanta le-a pus in vedere parintilor ca, pana la termenul urmator, stabilit pentru 7 februarie, sa stabileasca cuantumul daunelor pe care intentioneaza sa le solicite.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, asistenta Florentina Cirstea a fost trimisa in judecata pentru infractiunile de ucidere din culpa, cu consecinta decesului a sase nou-nascuti, si vatamare corporala grava din culpa.

De asemenea, fostul manager al Maternitatii Giulesti, doctorul Bogdan Marinescu, seful serviciului tehnic din cadrul spitalului, Vasile Dima, seful sectiei neonatologie, Adrian Ioan Toma, si Gigel Oprea, electrician in cadrul spitalului, vor fi judecati pentru neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Sursa: http://www.ziare.com/stiri/proces/procesul-privind-incendiul-de-la-maternitatea-giulesti-a-inceput-cu-o-amanare-1067585

Niciun comentariu: