marți, 15 februarie 2011

Malpraxis pedepsit dupa 11 ani de procese:2 ani cu suspendare si 30000 lei

A fost nevoie de 11 ani pentru ca familia unei femei, care a murit pe masa de operatie intr-un spital din Galati, sa-si gaseasca dreptatea. Magistratii au dat, luni, verdictul final in acest dosar .

Acestia au hotarat ca vinovatul este medicul anestezist si au stabilit totodata valoarea daunelor pe care el va trebui sa la plateasca.

Tragedia s-a produs in 1999, cand femeia in varsta de 38 de ani era supusa la o operatie de cezariana. Pacienta a decedat, iar familia a vrut ca vinovatii sa fie pedepsiti.

In 2006, dupa mai bine de 5 ani de procese, judecatorii l-au gasit vinovat pe medicul anestezist, insa a urmat recursul. Luni, Curtea de Apel Galati a dat sentinta definitiva.

Barbatul a fost condamnat la doi ani cu suspendare si va fi obligat sa plateasca familiei 30.000 de lei plus cheltuielile de inmormantare.

De asemenea, medicul le va plati 400 de lei lunar pana la majorat celor doi copii ai femeii, in varsta de 17 si respectiv 11 ani.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/malpraxis-pedepsit-dupa-11-ani-de-procese-2-ani-cu-suspendare-si-30000-lei.html

2 comentarii:

Alina spunea...

ce se intampla cu legea privind malpraxisul? puteti sa imi recomandati un avocat specializat in asa ceva. as vrea sa actionez in judecata CMU pentru incompetenta cu care mi-au tratat copilul in timpul internarii in spitalul lor de pediatrie. Consecintele au fost extrem de grave, fetita mea de numai 2 ani jumatate ajungand peste 2 zile de la externare in ultima faza cu peritonita la Grigore Alexandrescu!

Romanian Malpraxis spunea...

Scrieti-mi va rog un mail detaliat si va voi raspunde.
Multumesc