sâmbătă, 5 februarie 2011

Acuzaţii de malpraxis la adresa clinicii private MedLife din Capitală

Avocatul bucureştean Dănuţ Bugnariu a dat în judecată clinica privată MedLife şi cere despăguburi de un milion de euro. Omul susţine că în urmă cu trei ani, imediat după naşterea fetiţei sale Adela Alexia, personalul medical i-ar fi făcut micuţei nişte injencţii în urma cărora copilul a suferit mai multe leziuni la un picior. Procesul va începe pe 10 februrie anul acesta.

”Imediat după naştere i-au făcut copilului meu o fistulă arterio-venoasă la piciorul drept, care este o legatură între o venă şi arteră, sângele a trecut din arteră în venă, drept urmare i s-a umflat piciorul cu aproape 20%. Şi au apărut nişte trasee venoase de tip varice. Am chemat la o conciliere în vederea unei înţelegeri amiabile pe cei de la MedLife, nu au venit, au trimis o adresă de la avocaţi pur formală, nu am poziţia lor, ei nu au recunoscut niciodată nimic” susţine avocatul Dănut Bugnariu, tatăl micuţei Adela.

Copila a suferit mai multe operaţii atât în ţară cât şi în străinătate, iar părintele ei spune acum că fetiţa a rămas cu varice pe piciorul drept.

În replică, reprezentanţii Medlife au declarat pentru Mediafax că sunt de acord să sprijine familia fetiţei în acest caz, încurajând efectuarea unei expertize medico-legale independente care să stabilească dacă este sau nu vorba despre caz de malpraxis.

„În condiţiile în care se va dovedi că există o culpă a MedLife, compania îşi va onora numele şi va lua toate măsurile compensatorii materiale şi morale necesare”, spun reprezentanţii MedLife.

Sursa: http://www.libertatea.ro/stire/acuzatii-de-malpraxis-la-adresa-clinicii-private-medlife-din-capitala-321160.html

Niciun comentariu: