vineri, 2 septembrie 2011

Mutilat in spital. Un copil de 3 ani ar putea ramane fara mana, dupa o banala fractura

Un baietel de 3 ani din judetul Hunedoara ar putea ramane fara o mana dupa ce, acuza parintii, a fost plimbat de la un spital la altul si tratat cu superficialitate. Totul a pornit de la o banala fractura, insa ghipsul nu a tinut si zona s-a infectat.
A urmat o operatie, saptamani de dureri si un du-te-vino intre sectiile de ortopedie ale mai multor institutii medicale. In final, parintii au primit o veste soc: ca sa-si pastreze bratul, Mihai trebuie operat de urgenta la Bucurest
Calvarul a inceput in urma cu trei luni. Mihai, un baiatel de numai 3 ani, din Brad, si-a rupt mana dupa ce a cazut de pe tobogan. O ambulanta l-a dus la Spitalul Judetean din Deva. Aici a stat internat o zi, timp in care i s-au facut radiografii, iar mana i-a fost pusa in ghips.

"Cand am venit la control, peste 8 zile, s-a mai uitat doar la degetele copilului si a spus ca e bine ca nu sunt invinetite. I-am spus domnul doctor ca ii joaca gipsul pe mana, nu e normal. A luat o mana de vata si i-a bagat acolo, am spus, va rog, nu-i faceti un film, sa vedem daca nu s-a produs o deformare ceva ? A spus nu. Mai veniti peste 4 saptamani." spune Valentina Boglea, mama copilului.

Atunci insa, acelasi medic care le daduse asigurari ca totul este bine, si-a schimbat parerea. Cand i-a dat jos ghipsul, le-a spus parintilor ca cel mic are oasele deplasate si trebuie operat.

"Mi-a cerut bani 200 de lei daca vreau sa mai vin la dumnealui." - a mai spus Valentina Boglea.

In locul medicului acuzat, plecat in concediu, a raspuns conducerea spitalului.

"Sunt indreptatiti sa fie suparati. Noi le-am explicat ca fara o hartie nu putem sa declanasam o ancheta interna. Este o problema a Colegiului Medicilor, unde ei trebuie sa se adreseze" a declarat Silviu Didilescu, manager Spitalul Judetean din Deva .

Disperata, familia a hotarat sa plece cu Mihai la Clinica de Chirurgie si Ortopedie din Cluj. Copilul trebuia operat de urgenta insa medicii i-au avertizat pe parinti ca interventia este riscanta. I-au prins oasele cu o tija insa, cu toate acestea, mana baietelului nu s-a vindecat. Mai mult, acum situatia s-a agravat, iar in zona fracturata a aparut o infectie a osului. Familia, disperata, il acuza acum si pe doctorul care a facut operatia.

Medicul din Cluj nu a putut fi contactat pentru a i se solicita un punct de vedere. Cand se vor intoarce de la Bucuresti, parintii sunt decisi sa depuna o plangere penala impotriva celor doi doctori care s-au ocupat de copilul lor.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/mutilat-in-spital-un-copil-de-3-ani-ar-putea-ramane-fara-mana-dupa-o-banala-fractura.html

Niciun comentariu: