duminică, 3 august 2008

Medici din Salonta acuzaţi de malpraxis

O tânără familie îi acuză pe medicii de la Spitalul Municipal din Salonta de moartea fiicei lor şi vrea să depună o plângere penală la Parchet şi să sesizeze Colegiul Medicilor, pentru ca tragedia pe care au trăit-o să nu se mai repete.

Fetiţa lor a decedat la două zile după naştere, deşi sarcina se dezvoltase normal, fără niciun fel de complicaţii.

„A venit doctorul Rusu, cel care supraveghease sarcina, şi ne-a spus că el a făcut în ziua respectivă trei cezariene, e obosit şi nu mai poate să asiste la naştere, că e prea mult pentru el. Apoi a plecat, spunându-ne doar că, dacă apare vreo problemă, o să-l sune moaşele“, susţine Avram Bodea, tatăl copilei. După câteva ore de travaliu, moaşele şi medicul de gardă au trimis-o să nască la Maternitatea din Oradea, în şoc şi cu o hemoragie puternică. Fetiţa s-a născut prin cezariană, cu grave probleme şi, în ciuda eforturilor medicilor, a murit două zile mai târziu.

„Medicul legist mi-a spus că vina aparţine celor de la Salonta, din neglijenţa cărora cezariana nu a fost efectuată la timp. În urma necropsiei, s-a stabilit că decesul a fost provocat de un stop cardio-respirator, precedat de asfixie perinatală severă şi encefalopatie hipoxic ischemică“, a spus tatăl. La nivelul Spitalului Salonta s-a format o comisie de anchetă pentru a-i audia pe toţi cei implicaţi în cazul familiei Bodea.

„Legal, medicul care supraveghează sarcina unei gravide nu este obligat să o asiste la naştere. Are însă obligaţia morală să facă acest lucru“, a declarat directorul Spitalului Salonta, Adrian Haţegan.

Sursa: http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/812763/Medici-din-Salonta-acuzati-de-malpraxis/

Niciun comentariu: