duminică, 3 august 2008

Medicul ginecolog Mircea Sasaran a adunat mai multe reclamatii la Colegiul Medicilor Baia Mare

Conform legii dupa care se ghideaza reprezentantii sanatatii din Romania, toti medicii trebuie sa se asigure in caz de malpraxis. Pentru o asemenea „hartie”, medicii maramureseni scot zeci de milioane de lei vechi din buzunare. In fiecare luna. Legea nu spune si cat va primi acesta in caz de nenorocire.

Specialitatile care aduc cele mai multe acuzatii din randul pacientilor sunt cele de chirurgie - urologie, ginecologie, ORL si oftalmologie. Medicii maramureseni nu au primit nici macar o sanctiune in primele sase luni ale acestui an in ce priveste malpraxisul. Acuzatii au existat insa, iar cel mai recent caz il are ca protagonist pe doctorul ginecolog Mircea Sasaran.

O femeie din Satu Mare care a venit sa nasca in Baia Mare, sub indrumarea doctorului Sasaran, si-a pierdut copilul la numai cateva zile de la nastere. Zilele trecute, familia a depus o cerere-acuzatie la Colegiul Medicilor pentru a se face lumina in aceasta problema. Medicul baimarean a fost tinta si a altor plangeri, ceea ce i-a determinat pe colegii sai din Colegiul Medicilor sa creada ca e ghinionist.

Sursa : http://emm.ro/stiri/stire.aspx?newsid=14172

Niciun comentariu: