joi, 12 martie 2009

Doctorii au rupt intenţionat mâna unui bebeluş, la naştere

Caz incredibil la Maternitatea din Ploieşti. Medicii de la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie au rupt deliberat mâna unui bebeluş pentru că altfel, spun ei, nu ar fi putut scoate copilul.

Claudia Vişan a născut la Maternitatea din Ploieşti pe 16 februarie un băieţel de 4 kilograme şi 600 de grame. Deşi venirea pe lume a primului copil ar fi trebuit să însemne un motiv de bucurie, acest lucru a adus familiei numai necazuri.

Mama micuţului susţine însă că tragedia ar fi fost evitată dacă doctorii ar fi acceptat rugămintea ei de a naşte prin cezariană. "Am făcut toate analizele, am fost la doctor şi uite acum doctorii mi l-au nenorocit. Mi-a tras de el, i-a rup mâna stângă, pareză la mâna dreaptă, capul la fel, la cap a avut două cheaguri de sânge la cap", spune Claudia Vişan.

Tatăl copilului, Gheorghe Vişan, spune că femeia a cerut să nască prin cezariană, dar că medicii au spus că poate naşte normal.

Deşi doctorii i-au fracturat bebeluşului mâna stângă, acum nou născutul nu-şi poate mişca nici mâna dreaptă.

Medicii de la Maternitate susţin că, deşi copilul a fost destul de mare, în acest caz nu se impunea o operaţie de cezariană, iar la naştere s-au aplicat procedurile curente pentru un astfel de caz.

"După ce s-a născut capul, pentru că mobilul fetal s-a blocat la nivelul umerilor, s-a intervenit procedural şi s-a produs o fractură în scop terapeutic", a declarat doctor Lenuţa Luchian de la Maternitatea Ploieşti.

Familia a depus reclamaţie la Colegiul Medicilor Prahova, care cercetează acum cazul.

"Pentru a fi extrem de obiectivi vom încerca să obţinem toate datele, toată documentaţia medicală şi informaţii din partea celor care au intrat în contact cu cazul", a declarat doctor Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Micuţul a fost trimis pentru investigaţii amănunţite la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Sursa: http://www.realitatea.net/doctorii-au-rupt-intentionat-mana-unui-bebelus--la-nastere_472602.html

Niciun comentariu: