joi, 12 martie 2009

Medicii argeşeni care l-au diagnosticat greşit pe tânărul argeşean bolnav de botulism sunt anchetaţi

Medicii din Piteşti care l-au tratat pe bărbatul bolnav de botulism ar putea fi acuzaţi de malpraxis. Bărbatul a fost adus la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti după ce medicii din Argeş i-au pus un diagnostic greşit şi nu l-au tratat corespunzător. Argeşeanul a murit luni la Bucureşti.

Conducerea Spitalului Judeţean Argeş a deschis o anchetă după ce joi directorul ANSVSA a lansat acuzaţii dure la adresa medicilor care l-au tratat pe pacientul infectat cu toxina botulinică.

"Este o boală rară. La spitalul din Piteşti în 2007 a fost un singur caz. Raritatea bolii, faptul că simptomatologia poate să îmbrace aspecte neurologice sau digestive au dus la diagnosticele care au fost puse la noi în spital", a declarat Adrian Stoiculescu, director medical la Spitalul Judeţean Argeş.

Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară Argeş spun că ancheta începută de ei s-a finalizat şi că acuzaţiile venite de la Bucureşti sunt îndreptăţite.

"Referitor la afirmaţia preşedintelui ANSVSA, consider îndreptăţită observaţia dânsului şi solicitarea către ministerul Sănătăţii de a efectua o anchetă pe tema modului cum a fost diagnosticat şi tratat timp de o săptămână de la internare şi până la precizarea diagnosticului de botulism", a precizat doctor Octavian Boboc, director adjunct D.S.V. Argeş.

Deocamdată anchetele autorităţilor centrale sunt în plină desfăşurare, dar este posibil ca la sfârşitul acestor anchete să putem vorbi de culpă medicală şi de sesizarea Colegiului Medicilor.

Sursa: http://www.realitatea.net/medicii-argeseni-care-l-au-diagnosticat-gresit-pe-tanarul-argesean-bolnav-de-botulism-sunt-anchetati_471136.html

Niciun comentariu: