luni, 28 septembrie 2009

Acuzatii de malpraxis. Medic obligat sa plateasca daune de 500.000 de euro



Medicul Traian Ursu, renumit ortoped la Spitalul Foisor din Bucuresti, este invinuit ca in timpul unei operatii de hernie de disc i-ar fi provocat unui pacient o paralizie.
Doctorul se apara si contesta multe dintre cele spuse de bolnav. Chiar si asa, o prima instanta l-a condamnat la doi ani cu suspendare, plus dane de 500.000 de euro.

Povestea a inceput in 2005, cand Alexandru Dragomir, in varsta de 35 de ani, a aflat ca trebuie sa se opereze. Avea hernie de disc, iar ortopedul Traian Ursu i-a explicat ca ar putea sa-i introduca o proteza. Operatia a fost o premiera la vremea respectiva si, potrivit doctorului, pacientul si-ar fi asumat riscurile: in 5% dintre cazuri, pot aparea complicatii, inclusiv paralizii ale picioarelor. Raul s-a produs insa.
Potrivit pacientului, unul dintre medici a incercat sa distanteze spatiul dintre vertebre cu niste instrumente speciale, insa a atins vena iliaca stanga. Atunci s-a produs o hemoragie puternica, iar ortopedul nu ar fi reusit sa faca sutura, provocand o complicatie vascularo-nervoasa. Dupa interventie, bolnavul a acuzat o paralizie la piciorul stang. In plus, sustine ca sufera si de sindromul coada de cal care se manifesta prin imposibilitatea controlarii vezicii urinare si dereglarea functiilor sexuale.

Medicul ortoped neaga toata aceste acuzatii si precizeaza ca lezarea unei vene nu poate provoca o paralizie.

Rudele pacientului au refuzat sa comenteze cazul. In schimb, specialistii Spitalului Foisor spun ca ortopedul Traian Ursu este unul dintre cei mai buni din Romania.

Imediat dupa accident, bolnavul l-a dat in judecata pe doctor si a cerut doua milioane de euro despagubiri. Recent, magistratii Judecatoriei Sectorului 2 l-au condamnat pe ortoped la doi ani de inchisoare cu suspendare si l-au obligat sa plateasca o jumatate de milion de euro.

Cazul se judeca in continuare la Curtea de Apel.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/acuzatii-de-malpraxis-medic-obligat-sa-plateasca-daune-de-500-000-de-euro.html

Niciun comentariu: