duminică, 30 mai 2010

Copil de 9 ani, mort din cauza unei banale fracturi. Ancheta la spital

Conducerea Spitalului Judetean Olt a declansat o ancheta in cazul unui copil de 9 ani care a murit la patru zile dupa ce a fost adus la spital cu o fractura la antebrat.

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de parintii sai la unitatea medicala in 23 mai, avand o fractura la antebratul stang. Trei zile mai tarziu, in 26 mai, copilul a fost externat, dupa ce medicii de la Sectia de Ortopedie i-au pus o atela gipsata.

"In aceeasi seara, baiatul a fost adus din nou la spital, in stare agravanta. A fost operat imediat, iar pe 27 mai a suferit o noua interventie chirurgicala prin care i s-a amputat bratul. Copilul a fost transferat pe sectia de terapie intensiva si s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti. Baiatul a murit in elicopter" , precizeaza aceeasi sursa.

Conducerea unitatii medicale s-a autosesizat in acest caz, declansand o ancheta interna.

Intrebat cum au justificat cei doi medici externarea copilului, managerul SJU Slatina a spus: "Unul dintre medici a spus ca pe radiografia de control in urma careia s-a decis externarea, din punct de vedere ortopedic nu era nicio problema. Celalalt medic a spus ca se pare ca la antebrat a fost o plaga minora, cat varful unui ac, care ulterior s-a infectat" .

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copil-de-9-ani-mort-din-cauza-unei-banale-fracturi-ancheta-la-spital.html

2 comentarii:

petru spunea...

am urmarit la televizor povestea si la un moment dat au aratat o reteta pe care medicul a prescris-o mamei baietelului..pe reteta respectiva era clar scris amoxicilina(antibiotic).Spitalele noastre nu mai au fonduri nici de leucoplast,de multe ori pacienti isi cumpara singuri medicamentele..ce s-a intamplat e o tragedie,dar modul in care a fost prezentata aduce iar medicii intr-o lumina foarte proasta..daca medicul a facut intr-adevar o greseala ce a costat viata micutului,va plati pentru asta..dar modul in care se infatiseaza evenimentele e revoltator!Dumnezeu sa il odihneasca pe copil in pace!

Bucatariadincarti spunea...

Este ingrozitor ceea ce se poate intampla, din neatentie, nestiinta, lipsa de interes. Ma intreb oare ce fac medicii nostri care pleaca peste hotare?! Acolo nu se joaca asa usor cu viata unui om. Rusine lor.