sâmbătă, 15 mai 2010

"Maternitatea morţii va plăti"

Părinţii unui copilaş mort in aprilie, la două zile după naştere, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, vor depune azi acţiune penală impotriva celor patru doctoriţe care l-au lăsat pe Matei să moară. Marius şi Ioana Răducu au depus plângere şi la Colegiul Medicilor.

Băieţelul familiei Răducu s-a născut perfect sănătos pe 7 aprilie, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, dar a murit după două zile din cauze deocamdată necunoscute. Părinţii vor depune plângere, astăzi, împotriva celor patru doctoriţe care au fost de gardă între 7 şi 9 aprilie.

Familia aşteaptă rezultatul necropsiei

“La cinci ore de la naştere, din zdravăn ce era, doctorii ne-au zis că nu s-a acomodat cu mediul şi că i-au pus perfuzii şi oxigen cumpărate de mine. În noaptea aceea, când bebeluşul meu se zbătea între viaţă şi moarte, soţia s-a dus să afle ce se mai întâmplă cu micuţul. Toţi dormeau duşi. Abia a doua zi, medicii ne-au explicat că spitalul lor nu dispunea de aparatura necesară pentru salvarea copilului şi au acceptat să îl mute la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. A fost prea târziu. «Maternitatea morţii » va plăti”, a spus bărbatul. Avocata Beatrice Comăniceanu, cea care-i reprezintă pe soţii Răducu, ne-a declarat că se aşteaptă de la IML rezultatul necropsiei bebeluşului, după care vor stabili valoarea daunelor cerute.

Sursa:http://www.libertatea.ro/stire/maternitatea-mortii-va-plati-287907.html

Niciun comentariu: