joi, 23 octombrie 2008

Ginecolog acuzat de malpraxis, achitat de judecatori

Medicul ginecolog Viorica Patrascu, din judetul Vrancea, a scapat de acuzatiile de malpraxis pe care i le adusese sotul unei gravide care a murit pe masa de operatie. In ianuarie 2004, Daniela Tulbure, din comuna vranceana Campineanca, a ajuns la spital si a nascut prin cezariana o fetita. La cateva ore dupa interventie, Daniela a fost redeschisa din cauza ca acuza dureri. A fost operata de ginecologul Viorica Patrascu, care i-a extirpat uterul, dar femeia a murit din cauza hemoragiei. Sotul vrancencei, Mircea Tulbure, a reclamat cazul la Ministerul Sanatatii, la Parchet, la Organizatia Internationala pentru Deces Paternal din Franta si a dat-o in judecata pe doctorita pentru malpraxis. "Avea numarul leucocitelor foarte mic, iar Patrascu a stiut asta in momentul redeschiderii operatiei. Mafia asta creata pentru a o scapa pe Patrascu va trebui sa ma omoare ca sa ma faca sa tac. Voi face recurs si solicit despagubiri in valoare de 300.000 de euro", a declarat Mircea Tulbure.

Sursa: http://www.cancan.ro/2008-09-22/Ginecolog-acuzat-de-malpraxis-achitat-de-judecatori.html

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu pricep faza cu "organizatia internationala pentru deces paternal" deoarece nu tatal a murit in aceasta poveste. Leucocitele nu au treaba cu decesul mamei.
Si, in concluzie, se pot face lucruri concrete mult mai valoroase in combaterea malpraxisului decat ceea ce incercati aici. Cu respect, un medic care recunoaste existenta problemei si dimensiunea umana a medicilor.

Romanian Malpraxis spunea...

Scaderea numarului de leucocite sub 3000/mm cub se intalneste in unele infectii cu virusuri, in anemii, organisme tarate fara capacitatea de a mai lupta impotriva infectiilor, in imbolnavirea maduvei osoase – structura responsabila cu producerea acestora. O fi oare aceasta o motivatie???

Romanian Malpraxis spunea...

Nu stiu ce "lucruri concrete mult mai valoroase in combaterea malpraxisului" se pot face. Teoretic multe, practic foarte putine.
Foarte putini pacienti isi cunosc drepturile si foarte putini au puterea (fizica,psihica,financiara) de a se angrena intr-un proces de malpraxis. Si cei care au aceasta putere nu stiu de unde sa porneasca...
Pana una alta tot ceea ce se afla pe blogul acesta este un alt fel de lista a rusinii.Sa stim de cine si mai ales de ce sa ne ferim.
Astept propunerile dvs in legatura cu,combaterea malpraxisului.Multumesc anticipat.
R.M.

Anonim spunea...

Sunt avocat si ma ocup si de cazuri de malpraxis medical. Avand in vedere lipsa unei jurisprudente formate in domeniu, ii invit pe toti cei care citesc acest comentariu si sunt victimele malpraxis-ului medical sa incercam impreuna sa rasturnam conceptia conform careia numai Colegiul Medicilor hotaraste asupra unor astfel de cazuri, iar sanctiunea este numai disciplinara. Cu responsabilitate. tel. 0722-709.214