marți, 16 martie 2010

I-au zis ca are rinita, dar suferea de cancer in stare avansata!




Un verdict clar de malpraxis si despagubiri de un sfert de milion de euro cere in justitie un barbat din Bucuresti care are o poveste medicala tulburatoare

Doctorul unei clinici private l-a asigurat ca durerile de care se plangea vin de la "o banala rinita", pentru ca pacientul sa descopere dupa noua luni, la un control intr-un spital, ca suferea de fapt de cancer, si inca unul in stare avansata.

Pentru ca a pierdut timp pretios, in care putea lupta cu boala, omul vrea acum o lupta in tribunal.

Drama barbatului in varsta de aproape 40 de ani a inceput in decembrie 2007, cand a cerut ajutorul unui medic ORL, specialist al unei clinici private din Capitala. A plecat din cabinet convins ca sufera de rinita si ca tratamentul prescris il va inzdraveni.

Insa cum se simtea tot mai rau, a decis sa mai ceara un punct de vedere. Simpla afectiune s-a dovedit un cancer, iar pacientul a inceput sa se imprumute pentru tratamente in Germania. Care incet, incet dau roade. Intors in Romania, a inceput razboiul in justitie.

Medicul vizat de acuzatii precizeaza ca el nu are nicio vina.

Pe de alta parte, oficialii clinicii resping si ei acuzatia de malpraxis si dau de inteles ca numai doctorul, un colaborator al lor, poate fi tras la raspundere.

Dosarul a ajuns si pe masa Colegiului Medicilor.

Imediat dupa Paste, Tribunalul Bucuresti va incepe dezbaterile in acest proces, dar si analizarea tuturor dovezilor, inclusiv concluziile Colegiului Medicilor. Abia dupa aceea, judecatorii vor putea stabili cu certitudine daca au de-a face sau nu cu un caz de malpraxis.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/i-au-zis-ca-are-rinita-dar-suferea-de-cancer-in-stare-avansata.html

Niciun comentariu: