sâmbătă, 21 august 2010

Acuzaţie de malpraxis la Drobeta: o femeie a murit în spital, din cauze necunoscute

Acuzaţii de malpraxis la secţia de Nefrologie a Spitalului Judeţean din Dobeta Turnu Severin. Familia unei femei de 33 de ani, care a murit, vineri, îi acuză pe medicul şi pe asistentele de gardă că n-ar fi intervenit prompt să o resusciteze pe pacientă. Oamenii vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor, iar conducerea spitalului va declanşa o anchetă internă.

Tânăra, care făcuse acum şapte ani un transplant de rinichi, a fost adusă, luni, la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin cu febră. Familia spune că joi, starea sănătăţii părea să se îmbunătăţească. Scăzuse febra, dar avea stări de vomă. După-amiază, când rudele au venit la spital, personalul medical încerca să o resusciteze pe pacientă.

La scurt timp după, femeia a murit, din cauze încă necunoscute.

"A prezentat simptomatologie specifică edemului pulmonar. Pacienta a fost ventilată, a primit medicaţie pentru susţinere cardiovasculară, dar manevrele noastre de resuscitare au fost fără rezultat", a spus doctorul Mirela Modâlcă.

Familia e hotărâtă să facă plângere la Colegiul Medicilor. Conducerea spitalului din Drobeta-Turnu Severin aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a declanşa o anchetă internă.

Sursa: http://www.realitatea.net/acuzatie-de-malpraxis-la-drobeta-o-femeie-a-murit-in-spital-din-cauze-necunoscute_733606.html

Niciun comentariu: