sâmbătă, 21 august 2010

Medic de la Spitalul CF2, acuzat de neglijenţă, după moartea unui copil

Familia Lupu şi-a pierdut copilul, primul născut, la numai câteva săptămâni după ce a venit pe lume. Tragedia este cu atât mai mare cu cât, după naşterea sa, au aflat că micuţul ar fi putut să fie şi acum în viaţă, dacă medicul care a supravegheat sarcina ar fi fost mai atent, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Alexandra şi Daniel au luat legătura cu Dr. Isreb Ahmad Nayel, de la Spitalul CF2, medic specialist în obstetrică-ginecologie, atunci când tânăra a rămas însărcinată.

"Am preferat să mergem la cabinetul său particular, ne cam temeam de spitalele de stat. Era aproape de noi şi nici nu era aşa de scump. În timpul sarcinii mele a izbucnit şi scandalul de la CF2 şi mă bucuram că nu am fost prin spital să mă infectez", povesteşte Alexandra Lupu, mama copilului.

La câteva zile după ce a năcut, medicii i-au spus că ceva nu este bine cu copilul. I se schimbase culoarea. Simptomele s-au repetat şi au fost trimişi la Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului Alfred D. Rusescu. Investigaţiile medicale făcute de specialiştii de la institut au arătat că bebeluşul avea un arc aortic întrerupt, o anomalie din cauza căreia corpul său nu primea sânge decât pe jumătate.

Medicii le-au spus părinţilor că bebeluşul nu poate fi operat la Bucureşti şi să meargă la Târgu Mureş. Nici cei de la Târgu Mureş nu i-au putut ajuta şi i-au îndrumat spre clinicile din străinătate. Cu ajutorul unui elicopter SMURD, au ajuns în Italia. Era prea târziu, copilul a murit pe masa de operaţie.

"Toţi medicii, şi cei de la institut şi cei care m-au ajutat să nasc şi cei din Italia, unde am fost să operăm copilul, ne-au spus că anomalia ar fi putut fi depistată uşor de cel care mi-a supravegheat sarcina", spune Alexandra.

Medicul acuzat spune că el şi-a făcut datoria şi nu se teme de nimic. "Anomalia nu a fost depistată în timpul controalelor. Oricum, prima ecografia morfologică nu a fost făcută de mine, ci de altcineva. Eu am făcut restul, dar nu am văzut nimic în neregulă", se apără Dr. Isreb Ahmad Nayel.

Sursa: http://www.realitatea.net/medic-de-la-spitalul-cf2-acuzat-de-neglijenta-dupa-moartea-unui-copil_733699.html

Niciun comentariu: