luni, 23 august 2010

Copil mort la spitalul CF2! Parintii acuza medicul




" 'Va duceti si faceti alt copil'. Asa a indraznit sa transmita doctorita care a facut cezariana, dupa ce copilul ne-a murit", plange un tata din Bucuresti.
Alexandru Eduard s-a nascut acum trei saptamani la spitalul CF2. Avea o malformatie la aparatul renal, observata la ultima ecografie, care i-a provocat o insuficienta renala de gradul 5. Asta a dus mai departe la probleme respiratorii.

Tatal copilului povesteste ca a fost anuntat ca micutul are nevoie urgenta de un aparat de ventilatie, dar ca in tot spitalul CF2 nu exista unul. A fost nevoit sa caute solutii in alta parte. A gasit, intr-un final, la Budimex. Intre timp, bebelusul era ventilat manual, de patru ore.

Tatal sustine acum ca plamanii copilului nu au rezistat si au explodat, pentru ca s-ar fi bagat oxigen peste masura.

Acuzatia grava a parintelui este sustinuta de medicii spitalului Budimex, cei la care a ajuns pruncul, din pacate prea tarziu pentru el. L-au primit in stare grava si l-au tratat 20 de zile.

Cei de la spitalul CF2 vin cu precizari uluitoare.

"Copilul acesta nu avea plaman! Aici exista aparatura de ventilatie fara nicio problema. Nu avea cum sa ajunga cu un plaman spart, daca era un plaman inexistent. Putea fi facuta operatia de cezariana in cea mai mare maternitate, daca nu ai plaman, nu traiesti. Stiam ca are o malformatie", spune dr. Eugen Tanase, de la CF2.

In aceste conditii, spun medicii spitalului Budimex, nasterea trebuia pregatita din timp.

"Primul lucru de la care se porneste este un diagnostic corect. Apoi, trebuie sa aleg locul unde sa-l trimit. Stiu cand se naste, il programez eventual cat mai aproape de termen, rezolv transport, ii rezerv loc intr-o clinica. Asta trebuie facut!", spune Dr. Catalin Carstoianu, sef Sectie Neonatologie, Marie Curie.

Parintii nu pot spune deocamdata daca vor depune si o plangere. Isi doresc insa un singur lucru: "Trebuie sa se opreasca genocidul asta impotriva copiilor nostri! Ce vina a avut un nou-nascut? El a vrut sa traiasca. S-a luptat doua saptamani!", spune tatal copilului, Teodor Podaru.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copil-mort-la-spitalul-cf2-parintii-acuza-medicul.html

2 comentarii:

Anonim spunea...

As vrea sa ma ajutati, impreuna, sa dam in judecata sistemul sanitar romanesc pentru toata cazurile de malpraxis savarsite medicii care nu pot fii acuzati de vreo lege romaneasca.

Romanian Malpraxis spunea...

Cum as putea sa va ajut daca nu mi-ati lasat nici o data de contact si postati comentariul ca "anonim"?