vineri, 3 aprilie 2009

Acuzaţie de malpraxis în tratamentul unei fete de 10 ani

Mama unei paciente reclamă că fiica sa a fost tratată greşit de către un medic neuropsihiatru din Galaţi fapt ce a dus la intrarea copilului în comă timp de opt ore.

Medicul neuropsihiatru acuzat de malpraxis se numeşte Carmen Şchiopu, din Galaţi, iar acuzaţiile de tratamentul greşit se referă la indicaţiile medicale oferite în timpul unei consultaţii în propriul cabinet medical. Ana Paraschiv, mama unei fetiţe de 10 ani, reclamă că în urma tratamentului prescris pentru o simplă durere de cap, fiica sa ar fi intrat în comă.

„Fata avea dureri de cap şi am fost cu ea şi la Bucureşti apoi am venit la doamna doctor Carmen Şchiopu. Mi-a spus că îi dă dumneaei nişte pastile de nu mai are niciodată probleme. Numai că apoi fata a avut stări de somnolenţă apoi a intrat în comă. Cred că i se trage de la Deparkin, unul dintre medicamentele prescrise, poate a fost doza prea mare pentru un copil. Cel puţin aşa mi-au spus medicii de la Spitalul de Copii, cei care au scos-o din comă”, a declarat Ana Paraschiv. Fata, pe nume Laura Cristiana Paraschiv, a stat în comă aproape opt ore.

Colegiul Medicilor Galaţi a început o anchetă în acest caz. Medicul implicat în acest caz, Carmen Şchiopu, susţine la rândul său că nu a făcut niciun fel de eroare medicală şi consideră că, fie mama i-a administrat fetiţei un dozaj prea mare, fie copila a luat accidental o doză suplimentară.

Sursa: http://stiri.mediatica.ro/content/view/2487/119/

Niciun comentariu: