vineri, 3 aprilie 2009

O fetiţă de 13 ani din Prahova a murit după ce a fost operată de apendicită

O fetiţă de 13 ani din oraşul prahovean Mizil a murit la zece minute după ce a fost operată de apendicită. Aceasta a făcut stop cardio-respirator. Părinţii au acuzat medicul anestezist că le-a omorât copilul, despre care au spus că era perfect sănătos.

"Eu cred că i-au făcut prea multă anestezie. Fata era vânătă şi nu făcea decât să se vaite, îşi trăgea sufletul şi a murit în braţele mele", a declarat Filoftea Aron, mama fetei.

Medicii au spus că operaţia a decurs bine şi nu ştiu ce a dus la stopul cardio-respirator. "Operaţia a decurs bine, anestezia bine. La zece minute după ce a fost scoasă din sala de operaţie a făcut stop cardio-respirator şi a decedat. Probabil de la substanţa anestezică, dar până nu vin rezulatele de la medicul legist, nu ştim adevărul", a afirmat doctorul Romeo Mărgărit.

Părinţii fetei au făcut deja o plângere la Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Cercetări vor face şi cei de la Colegiul Medicilor, pentru că rudele fetiţei vor depune şi aici o reclamaţie.

Fetiţa fusese internată luni la Spitalul din Mizil, iar marţi a fost supusă intervenţiei chirurgicale care i-a fost fatală.

Sursa: http://www.realitatea.net/o-fetita-de-13-ani-din-prahova-a-murit-dupa-ce-a-fost-operata-de-apendicita_486421.html

Niciun comentariu: