miercuri, 29 aprilie 2009

Un medic de pe o ambulanţă ieşeană şi-a abandonat pacienta pentru că îşi terminase tura

A lăsat pacienta să aştepte un alt echipaj de ambulanţă pentru că şi-a terminat programul. Este vorba despre un medic de pe o ambulanţă ieşeană care şi-a abandonat bolnava, o femeie în vârstă de 80 de ani, pentru că îşi terminase tura de zece minute. Medicul, care se afla la domiciliul bătrânei nu a mai avut răbdare să aştepte al doilea echipaj care să ducă bătrână la spital.

Medicul şi-a justificat gestul prin faptul că nu era vorba despre un caz grav, ci despre o consultaţie pentru hipertensiune arterială cu suspiciune de atac vascular cerebral, motiv pentru care a şi chemat un alt echipaj pentru transportarea bolnavei la spital.

Însă, nu a mai aşteptat încă zece minute până la sosirea celuilat echipaj, fiind convins de faptul că nu mai este necesară prezenţa sa şi în plus terminase şi programul de lucru.

Doctorul spune în sprijinul său că pacienta nu a necesitat nici în timpul transportului perfuzii sau tratament, femeia ajungând pe picioarele ei la spitalul de neurochirurgie.

Starea bolnavei este bună, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie vorbind despre modificări vasculare caracteristice vârstei.

Reprezentanţii familiei nu au de gând să facă reclamaţie.

Totuşi, conducerea serviciului de ambulanţă critică felul cum a acţionat medicul, spunând că indiferent de starea pacientului, doctorul nu ar fi trebuit să îl lase singur şi trebuia să aştepte sosirea echipajului chemat.

Ancheta care a fost demarată va stabili dacă este un caz de etică medicală.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-medic-de-pe-o-ambulanta-ieseana-si-a-abandonat-pacienta-pentru-ca-isi-terminase-tura_507746.html

Niciun comentariu: