vineri, 23 aprilie 2010

Anchetă la spitalul unde a intrat în comă prim-solista Operetei: Blocul operator a fost închis

Blocul operator de la secţia de Ginecologie a spitalului CF 2 a fost închis, după ce două paciente care au fost operate la această unitate sanitară au fost transferate în comă la Spitalul Univeristar. Una dintre paciente este Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", în vârstă de doar 36 de ani.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF 2, iar blocul operator al secţiei de ginecologie a fost închis, după ce prim-solista Operetei, Amelia Antoniu, şi o altă femeie supuse unor intervenţii chirurgicale minore la această unitate au fost duse în stare foarte gravă la Spitalul Universitar.

"Ancheta a fost declanşată joi noaptea în comun de Ministerul Sănătăţii şi spital. Aşteptăm raportul anchetei pentru a vedea dacă de la noi a pornit problema sau este de altă natură. Secţiile nu au fost închise, a fost închis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CF 2, Cristian Codreanu.

Până la sosirea rezultatelor, la spitalul CF 2 nu se mai fac operaţii.

Medicii de la Spitalul Universitar ţin legătura cu Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" unde au fost trimise o serie de probe pentru stabilirea tipului de infecţie care a cauzat intrarea în comă a celor două paciente transferate de la CF 2 la Spitalul Universitar, a mai spus Codreanu.

"Cele două paciente, în vârstă de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate în noaptea de marţi spre miercuri de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar în stare foarte gravă, fiind internate de la bun început la secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi acum. Colegii noştri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele două paciente sunt asistate respirator, primesc medicaţie complexă pentru infecţie, iar prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, dr. Bogdan Popescu.

Sursa: http://www.realitatea.net/ancheta-la-spitalul-unde-a-intrat-in-coma-prim-solista-operetei--blocul-operator-a-fost-inchis_710421.html

Niciun comentariu: