vineri, 30 aprilie 2010

O tânără de 21 de ani însărcinată în luna a şaptea a murit la maternitate

O tânără în vârstă de 21 de ani, însărcinată în luna a şaptea, a decedat la maternitatea Polizu, anunţă Realitatea TV.

Tânăra fusese internată în urmă cu câteva săptămâni la maternitate, însă medicii nu au fost de acord cu o naştere prematură, deoarece bebeluşul nu era dezvoltat suficient. Reprezentanţii maternităţii au refuzat să facă declaraţii pe acest caz precizând că Ministerul Sănătăţii au declanşat deja o anchetă.

Potrivit familiei, gravida a murit noaptea trecută, la ora 2:00. Corpul său neînsufleţit a fost găsit de colega ei. Aceasta a anunţat medicii şi asistentele din spital, care au încercat să o resusciteze, însă fără nici o şansă. Rudele tinerei acuză medicii de neglijenţă.

Secretarul de stat din MInisterul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat la RTV că este prematur să vorbim despre cauzele decesului tinerei femei, înainte de a avea inclusiv raportul medicului legist."Este foarte greu să spunem ce s-a întâmplat. Poate fi orice, inclusiv o situaţie inevitabilă în cazul unei trombo-embolii. E devreme să spunem ce s-a întâmplat până nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei şi concluziile comisiei", a declarat Raed Arafat, la RTV.

Oficialul de la MS a dat asigurări că, în cazul în care ancheta va demonstra că a fost vorba de negli9jenţă, vor fi luate măsurile potrivite de către Colegiul Medicilor.

La începutul începutul săptămânii trecute, două paciente - printre care solista Operetei, Amelia Antoniu - au fost transferate în stare gravă, de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. Ambele femei s-au îmbolnăvit din cauza instrumentelor nesterilizate şi au contractat astfel o infecţie. Solista Opereti se simte mai bine şi a părăsit secţia de Terapie Intensivă. Alice Preda, pe de altă parte, luptă în continuare cu microbul, medicii fiind rezervaţi.

În urmă cu două zile, o altă femeie, de această dată din Piteşti, a fost internată la Spitalul Universitar din Bucureşti, după ce a făcut septicemie în urma unui întreruperi de sarcină la Spitalul Judeţean Argeş.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/maternitate_polizu-gravida-moarta_0_253175207.html

Niciun comentariu: