vineri, 23 aprilie 2010

Cinci femei, printre care şi Amelia Antoniu, în stare gravă după infectarea cu stafilococul auriu la Spitalul CF2

Alte trei femei, în afara celor două internate în comă la Spitalul Universitar, sunt intubate, în stare gravă, la alte unităţi sanitare din Bucureşti, toate fiind infectate cu stafilococul auriu după ce au fost la secţia ginecologie a Spitalului CF2, au declarat surse medicale. Directorul spitalului a fost demis de Radu Berceanu, susţin surse din minister. Printre femeile aflate în stare gravă este şi Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă.

Prim-solista Teatrului de Operetă şi o altă femeie, operată a doua zi după artistă au fost transferate în comă, în noaptea de marţi spre miercuri, de la CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. "Cele două paciente, în vârstă de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate în noaptea de marţi spre miercuri de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar în stare foarte gravă, fiind internate de la bun început la secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi acum. Colegii noştri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele două paciente sunt asistate respirator, primesc medicaţie complexă pentru infecţie, iar prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Bogdan Popescu.

La Spitalul CF2 din Capitală, de unde două paciente au fost transferate în comă la Spitalul Universitar, este în desfăşurare a anchetă Ministerului Sănătăţii pentru a stabili dacă infecţia care a cauzat starea femeilor a fost contractată în această unitate, au declarat reprezentanţii spitalului.

Directorul spitalului CF2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

"Ancheta a fost declanşată joi noaptea în comun de Ministerul Sănătăţii şi spital. Aşteptăm raportul anchetei pentru a vedea dacă de la noi a pornit problema sau este de altă natură. Secţiile nu au fost închise, a fost închis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristian Codreanu.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, în vârstă de 36 de ani, este internată la Spitalul Universitar din Capitală în comă profundă, în urma unui infecţii care ar fi fost contractată în spitalul CF 2 unde solista a suferit o intervenţie chirurgicală. Complicaţiile care au dus la comă au apărut în urma unei intervenţii chirurgicale minore, de cauterizare a unei răni pe colul uterin, iar familia astistei spune că starea acesteia a fost cauzată de o infecţie contractată în spital.

La Spitalul Universitar se mai află internată o altă pacientă în comă, care a fost iniţial tot la spitalul CF2.

Sursa: http://www.realitatea.net/cinci-femei--printre-care-si-amelia-antoniu--in-stare-grava-dupa-infectarea-cu-stafilococul-auriu-la-spitalul-cf2_710443.html

Un comentariu:

brishtara spunea...

Asta nu inseamna nesterilizare corespunzatoare? Caci daca asta este atunci e grav. Nu numai aststenta care era responsabila desterilizare ci toti sunt vinovati!

Mai putin medicii, nu?