vineri, 23 aprilie 2010

O femeie a murit la Focşani după ce a ieşit de la Urgenţe!

O focşăneancă de 59 de ani a fost trimisă acasă de medici după ce venise la urgenţe cu o criză cardiacă. Medicii i-au spus femeii că avea doar o răceală. Florentina Croitoru a murit la jumătate de oră după ce a ajuns acasă de la spital. Rudele susţin că suferea de inimă, de diabet şi avea astm.


Femeia s-a simţit foarte rău miercuri dimineaţă, motiv pentru care, însoţită de fiul său, Dan, a mers la spital pentru a fi văzută de medicii de la Urgenţe. Timp de trei ore a stat în camera de gardă, sub supraveghere medicală.

„La 10.30, mama fost scoasă din cabinet de către un asistent, cu o reţetă medicală. I s-a spus că este în regulă şi poate să meargă acasă. Când m-am uitat pe reţetă am văzut că era o reţetă pentru răceală. Cât a fost consultată am întrebat de două ori şi nu ni s-a spus nimic. De ce nu au oprit-o ca să aibă grijă de ea 24 de ore?", spune fiul decedatei, Dan Croitoru.

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe spun că pacientei i s-a făcut setul complet de analize la sânge şi la inimă şi că totul era în regulă. Pacienta a fost consultată de două ori de medicul cardiolog care, după ultimul consult, a decis că pacienta poate fi externată.

Acasă, a murit

La jumătate de oră după ce a ajuns acasă, Florentinei Croitoru i s-a făcut rău. Familia a anunţat salvarea. Potrivit medicilor de la Ambulanţă, s-a încercat resuscitatea femeii timp de 20 de minute, dat totul a fost zadarnic.

"Tot respectul pentru medicii de la Ambulanţă. Au încercat să facă tot posibilul pentru a o salva. După 15 minute, au încercat cu o doză dublă de adrenalină, dar, din păcate, nu au mai putut-o salva", a declarat Dan Croitoru.

Şi soţul şi fiul femeii sunt convinşi că la mijloc este vorba de o greşeală a medicilor şi că ea ar fi trăit dacă ar fi rămas în spital. După ce a fost constatat decesul Florentinei Croitoru, familia a refuzat necropsia, preferând să îşi ia mortul acasă. Trupul neînsufleţit al femeii a fost depus la o capelă mortuară din cartierul Sud al oraşului.

Medicii spun că autopsia ar fi stabilit cu exactitate cauza morţii şi ar fi înlăturat orice suspiciune. Familia nu a depus plângere la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor.

Directorul Spitalului Juţeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, doctorul Nicolae Moise, a declarat că deocamdată nu se poate pronunţa asupra celor întâmplate. „Vom face o anchetă internă şi abia apoi vă vom comunica rezultatele", a declarat astăzi Nicolae Moise.


Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/focsani/O_focsaneanca_a_murit_dupa_ce_a_iesit_de_la_Urgente_0_248975323.html

Niciun comentariu: