miercuri, 28 aprilie 2010

De groaza! A facut septicemie din cauza instrumentelor provenite din China

S-a deschis cutia Pandorei, iar toate pacatele din sistemul sanitar ne lovesc direct in fata. Inca o femeie, mama a unui copil, a facut septicemie dupa ce a fost operata, de aceasta data la spitalul Judetean din Pitesti.

Chinul ei seamna izbitor cu cel prin care trec cele doua paciente de la CF 2, din Bucuresti.

Doctorii spun ca bolnava din Arges ar fi fost infectata de la niste materiale sanitare si dispozitive aduse din China. Acestea provin de la o firma care acum doi ani a livrat spitalelor ata chirurgicala nesterila din Asia, iar in '96 ace spinale infectate.

Revoltator este insa ce fac managerii institutiilor sanitare si oficialii din Minister. Cumpara vata, seringi, perfuzoare sau branule cu bani putini, in loc sa ia tot ce exista mai bun pe piata, ca sa nu platim NOI apoi in vieti omenesti.

Cum s-a intamplat totul:

Ionela are 30 de ani si a mers marti la maternitatea din Pitesti unde, in jurul orei 11:00, era programata pentru o intrerupere de sarcina. Avortul a fost facut de un ginecolog asistat de un anestezist. Cum totul parea in regula pacienta a plecat acasa. S-a intors insa la ora 15:00, pentru ca se simtea rau. A fost internata, iar miercuri medicii au decis ca are infectie generalizata.

Pacienta a fost trimisa de urgenta la Spitalul Universitar din Bucuresti. Numai ca inainte de plecare asistentele din Pitesti au incercat sa le convinga pe rude sa nu mediatizeze cazul.

Bolnava a mai facut alte 7 avorturi, lucru pe care, sustin doctorii, l-ar fi ascuns atunci cand a fost intrebata de antecedentele medicale. Oricum, indiferent de problemele particulare ale Ionelei ramane intrebarea: ce i-a provocat infectia?

Fara voie, tanara a ajuns colega de sectie cu celelate doua bolnave infectate la spitalul CF2. Soprana Amelia Antoniu se simte din ce in ce mai bine. Din fericire, si Alice Preda pare sa fie pe cale cea buna.

La spitalul din Pitesti, Ministerul Sanatatii a ordonat o ancheta epidemiologica. S-au recoltat probe din sectiile in care pacienta a fost internata, din sala de operatii si din materialele sanitare folosite.

Tanara din Pitesti este internata la reanimare, este instabila hemodinamic si are nevoie de medicamente pentru mentinerea tensiunii.

Ultimele nenorociri confirma un adevar tinut in mare secret pana acum. Spitalele noastre sunt pline de surse de infectie pentru ca nu sunt igienizate corespunzator, dar si pentru ca doctorii lucreaza cu materiale periculoase, de proasta calitate.

Pe de alta parte, cei din Ministerul Sanatatii sunt obligati sa afle macar acum de ce sufera pacienta adusa in graba de la Pitesti. Nu fac insa controale la materialele sanitare in mod curent, cum gresit ne-am imaginat...

In acelasi timp, legea achizitiilor publice nu le lasa prea multe variante directorilor de spitale atunci cand fac licitatii.

Din categoria 'ca la noi la nimeni', aflam ca nici un spital din Romania nu a fost inca verificat si acreditat dupa normele europene.

De ce credeti? Comisia Nationala de Acreditare nu a primit inca decizia sa isi inceapa activitatea. Problema este ca daca si-ar face cu adevarat datoria ar mai ramane deschise doar 20 de spitale din 435.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/de-groaza-a-facut-septicemie-din-cauza-instrumentelor-provenite-din-china.html

Niciun comentariu: