marți, 17 februarie 2009

Obligat sa plateasca 500.000 de euro pentru ca a mutilat un pacient

Chirurgul Traian Romeo Ursu a fost condamnat, recent, la doi ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri importante catre pacientul pe care l-a nenorocit. Decizia magistratilor Judecatoriei Sectorului 2 nu este insa definitiva si poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.
Doctorul trebuie sa-i plateasca lui Dan Dragomir Alexandru 400.000 de euro daune morale si 100.000 daune materiale, la care se mai adauga cheltuieli de spitalizare: 17.777 de lei catre spitalul Universitar, 1.943 de lei catre Institutul de Boli Cardiovasculare, 1.562 de lei catre Spitalul de Ortopedie Foisor si 928 de lei catre Spitalul Colentina. Acestea au fost toate institutiile sanitare unde pacientul chirurgului a fost internat dupa o operatie nereusita la coloana vertebrala. Pe 18 aprilie 2005 doctorul Ursu l-a operat pe Dan Dragomir, dar i-a asezat proteza de titan stramb intre vertebre, astfel ca toate organele interne ale pacientului si-au modificat pozitia. Mai mult, barbatul nu-si mai poate folosi laba piciorului stang, care este paralizata. Pacientul si-a acuzat doctorul ca l-a folosit drept cobai uman, pentru ca interventia chirurgicala a fost realizata... prin stomac, fara ca doctorul sa fie calificat. Mai mult, in timpul operatiei au aparut si complicatii, a fost lezata o artera si o vena, iar pacientul a pierdut o cantitate impresionanta de sange, pentru ca nu era de fata un medic competent care sa-i sutureze artera. Pentru ca a facut dintr-un om normal unul cu un handicap de gradul II, doctorul s-a ales de la Colegiul Medicilor doar cu o mustrare.

Sursa: http://www.cancan.ro/2009-02-17/Obligat-sa-plateasca-500000-de-euro-pentru-ca-a-mutilat-un-pacient.html

Un comentariu:

Alex spunea...

Salutare,

despre aces ursu am doua cazuri in familie nenorocite de el, insa suntem prea "saraci" sa ne luptam cu acest individ cu multe relatii, daca ai nevoie Dane iti pot oferi detalii despre cazurile din familia mea de acum 8 ani de zile.

da-mi un mail aici si ne putem vedea la o cafea sa-ti povestesc poate macar pe tine sa te ajute si sa-ti gasesti dreptatea.cu respect Alex

maxxducth@yahoo.com