marți, 15 iulie 2008

Bihor: doi medici sunt acuzaţi că au omorât o pacientă în sala de operaţii

Două cadre medicale din Bihor sunt cercetate penal şi acuzate de omor din culpă pentru că le-a murit o pacientă în vârstă de 27 de ani, căreia i-au făcut cezariană.

Procurorii spun că femeia nu avea nevoie de această intervenţie, în condiţiile în care echipamentul necesar în caz de complicaţii lipsea din sala de operaţie.

Marcela Gruia, gravidă în luna a noua, s-a prezentat la Spitalul Municipal din Beiuş, la jumătatea lunii noiembrie 2006. Pentru că fătul avea peste patru kilograme, medicul ginecolog a hotărât ca naşterea să se facă prin cezariană. În timpul operaţiei, femeia a început să se simtă rău, iar starea ei s-a agravat. În scurt timp, familia a primit vestea că tânăra a murit pe masa de operaţie din cauza unei insuficienţe cardiace.

Rudele au cerut o anchetă, iar procurorii au ajuns la concluzia că anestezistul şi ginecologul nu i-au făcut analize înainte de cezariană şi nici nu au pregătit aparatura necesară. Cadrele medicale neagă însă că ar fi avut vreo vină şi spun că femeia a fost informată de riscurile la care se expune şi a acceptat.


Sursa: http://www.protv.ro/stiri/social/bihor-doi-medici-sunt-acuzati-ca-au-omorat-o-pacienta-in-sala.html

Niciun comentariu: