duminică, 6 iulie 2008

Preţul corect al penisului retezat de dr. Ciomu: 500.000 de euro

Tribunalul Bucureşti a hotărît, vineri, să îi oblige pe Naum Ciomu şi Spitalul Panduri din Capitală, să plătească 500.000 de euro, daune morale, după ce fostul chirurg a tăiat penisul unui pacient în trei, în timpul unei operaţii de rutină.
Tribunalul a menţinut condamnarea de un an cu suspendare pentru Naum Ciomu, însă decizia poate fi atacată cu recurs.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au audiat, pe 25 iunie, pe Ion Jiga şi pe Naum Ciomu, acesta fiind ultimul termen al procesului aflat în faza de apel. Doctorul Ciomu a pledat pentru lipsa discernământului în momentul efectuării operaţiei, cerând judecătorilor să-l achite şi să diminueze daunele morale la care a fost obligat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5.

"Ion Jiga îşi doreşte să treacă cât mai repede peste această perioadă, deoarece procesul durează de patru ani", a declarat avocatul acestuia, Mihai Olariu, la ieşirea din sala de judecată, precizând că nu cere neapărat ca doctorul să execute o pedeapsă privativă de libertate.

Avocatul lui Ion Jiga a mai spus că atât clientul său, cât şi fosta soţie a acestuia sunt victime ale incidentului petrecut în urmă cu patru ani, dat fiind că aceştia au divorţat iar Ion Jiga nu mai poate să-şi vadă copilul decât cu permisiunea soţiei.

Avocatul Mihai Olariu a precizat că daunele cerute, de 800.000 de mii de euro, ar putea fi folosite de clientul său "pentru a remedia problema".

Pe 28 mai, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins obiecţiunile pe care doctorul Ciomu a încercat să le ridice cu privire la rezultatul expertizei comunicată instanţei la termenul precedent.

Expertiza solicitată în data de 17 octombrie 2007 de avocatul doctorului Naum Ciomu a fost depusă, după 5 luni, la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Niciun comentariu: