marți, 15 iulie 2008

Dă o clinică privată în judecată pentru că nu a primit explicaţii despre moartea soţiei sale

Un bărbat din Baia Mare dă în judecată o clinică privată, pentru că nu a primit, timp de un an de zile, explicaţii clare despre moartea soţiei sale. Omul susţine că femeia a murit la două ore după o naştere normală.

Diagnosticul "embolie pulmonară" a fost stabilit de medicii legişti, dar nicio autoritate nu a putut să spună până acum ce a provocat această complicaţie în urma căreia a murit tânăra mamă.

Marius Avram şi soţia sa, Laura, aveau o fetiţă de 5 ani şi aşteptau încă una. Naşterea, potrivit medicilor, trebuia să decurgă fără probleme. Pentru mai multă siguranţă familia a mers totuşi la o clinică privată din Baia Mare.

"În timpul naşterii a leşinat, dar nu am ştiut cum decurge o naştere şi am crezut că este normal", a declarat soţul.

După două ore, femeia a început să se simtă tot mai rău.Ultimele cuvinte ale femeii, înainte să intre în comă, i-au fost adresata fetiţei, căreia i-a spus că de acum va fi crescută doar de tată.

Tânăra mămică a fost transferată la Spitalul Judetean, unde s-a şi stins. Soţul a cerut explicaţii. Nu le-a primit nici până astăzi, după mai bine de un an.

Dosarul este acum anchetat de Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică din Baia Mare. Autorităţile medicale trebuie să răspundă la o întrebare foarte simplă: ce a produs embolia pulmonară în urma căreia Laura Avram a decedat?

"O boală rară care apare în unele cazuri la naştere şi este foarte greu de prevăzut. S-a făcut o comisie la acea oră, care a anchetat cazul, s-a dat rezultatul preliminar al autopsiei, care o fost transmis şi familiei, şi au fost trimise probe biologice la IML Cluj de unde se aşteaptă rezultatele", a declarat Călin Man, purtător de cuvânt ASP Maramureş

Pentru că nu l-a mulţumit acest răspuns, Marius Avram a apelat la o firmă de avocatură care îl va susţine în instanţă: Urban şi Asociaţii.

Conducerea clinicii private a refuzat să comenteze cazul. Soţul femeii cere daune de 3,5 milioane de euro.

Sursa: http://www.protv.ro/stiri/social/da-o-clinica-privata-in-judecata-pentru-ca-nu-a-primit-explicatii.html

Niciun comentariu: