miercuri, 16 iulie 2008

Un barbat a murit la spital in chinuri pentru ca asistenta care il ingrijea a adormit

Un bărbat a murit în spital, după o noapte întreagă de chin, pentru ca nimeni nu i-a acordat ajutor, informeaza Realitatea TV.

Pacientul suferea de câteva luni de cancer pulmonar şi avea nevoie permanenta de oxigen. Asistenta care era de gardă nu a venit sa-i aduca o masca de oxigen pentru ca adormise.


În noaptea de 3 iulie, barbatul a suferit o criză.

"Unul din cei doi pacienti care erau in camera cu el se deplasa foarte greu; când a văzut că nimeni nu venea a bătut la toate uşile s-o caute pe asistenta care era de gardă în noaptea aceea. N-a vrut să se scoale să vină", povesteşte îndurerată sora bărbatului.

Omul s-a zbătut sub privirile disperate ale celorlalţi colegi de salon. S-a inecat si a murit. Asistenta nu a venit decât la 6 dimineaţa, când nu s-a mai putut face nimic.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost diagnosticat in luna aprilie cu neoplasm bronhopulmonar şi a fost internat la Spitalul Sfântul Luca din Capitală.

Conducerea spitalului susţine că va ancheta modul în care a murit bărbatul.

Conducerea Colegiului Medicilor le acordă circumstanţe atenuante doctorilor care mai greşesc. "Marea majoritate a medicilor îşi fac meseria în condiţii deosebit de grele. Nu uitaţi că noi, în acest moment avem o lipsă mare de specialişti. Fiecare medic munceşte până la epuizare. În aceste condiţii este destul de greu, la o salarizare care este a zecea parte din cea a unui medic performant în UE să-i ceri performanţă", a precizat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din pacate unii medici sau asistentele pot ridica doar din umerii si nu sunt trasi la raspundere pentru malpraxis.Altfel orice alt cetatean e raspunzator de o treaba prost facuta in domeniul in care lucreaza. DE CE? VIATA nu valoreaza nimic pentru ei, desigur cand e vorba de viata noastra a pacientilor. Ignoranta cu care esti intampinat la Camera de Garda,biletul de trimitere care ti se cere(de unde sa ai bilet de trimitere daca ti se face rau si te duci cupa ajutor la spital??),birocratie,nepasare...Murim sub ochii lor, nimanui nu-i pasa.Medicii de familie (o alta inventie a Sistemului Sanitar romanesc), ce rol au de fapt? Fiica mea timp de 5 zile a zacut cu temperatura 39-40 si medicul de familie i-a prescris o serie de medicamente pentru BRONSITA. Ieri am internat-o in stare f.f.grava cu PNEUMONIE. Daca nu stia ce diagnostic sa-i puna de ce nu a trimis-o la un specialist??? Cine raspunde de viata copilului meu?? La spital intreaba: Vreti sa o internati?? - Domnule dar are pneumonie...cu poti sa intrebi asa ceva, de ce nu-i acorzi ajutor imediat si intrebi aiurea in loc sa faci ceea ce trebuie pentru a-i salva viata caci asta e menirea ta ca doctor??? Lucreaza in conditii grele?? Poate ca nu sunt multi medici care sunt pasionati de munca lor, caci doar acestia simt sa se implice si sa isi faca meseria muncind mult si avand satisfactia ca salveaza vieti. Dar cum sa ne dam seama care sunt ei.?