luni, 26 ianuarie 2009

Acuzatii de malpraxis intr-un spital din Targu Mures

Un sir de evenimente nefericite au facut-o pe o femeie de 25 de ani sa se intoarca impotriva unor medici din Targu Mures, pe care ii acuza ca au trat-o superficial de doua ori.

In urma cu cateva luni, la cererea ei, i-au legat trompele ca sa nu mai poata ramane insarcinata, dar la scurt timp femeia a ramas gravida. S-a intors la aceeasi clinica, unde i s-a facut un avort, dar odata ajunsa acasa a eliminat singura fatul, sustine ea.

Tanara de 25 de ani povesteste ca la scurt timp dupa chiuretaj a fost trimisa acasa. I s-a facut rau, a inceput sa sangereze si a eliminat fatul. Medicul de familie i-a recomandat sa-l pastreze intr-un recipient cu formol, ca dovada intr-un eventual proces de malpraxis.

Chiuretajul a fost efectuat de un medic rezident, asistat de un specialist. Cei doi recunosc ca a fost o interventie mai dificila, dar spun ca au procedat ca la carte. Socant este faptul ca femeia fusese sterilizata in urma cu 6 luni, dupa ce nascuse al doilea copil. Atunci, a decis impreuna cu sotul sau sa nu mai faca altii. Sunt saraci si se descurca oricum foarte greu.

Medicii spun insa ca operatiile de sterilizare nu sunt eficiente suta la suta si ca exista femei care raman insarcinate chiar si dupa legarea trompelor.

Conducerea maternitatii a inceput o ancheta in acest caz. Femeia este decisa sa-i dea in judecata pe medici.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/acuzatii-de-malpraxis-intr-un-spital-din-targu-mures.html

Niciun comentariu: