luni, 26 ianuarie 2009

Medicul acuzat ca a sfaramat capul unui copil cu forcepsul, sanctionat

Apar primele decizii in cazul ginecologului din Constanta acuzat de parintii unui bebelus ca le-ar fi maltratat copilul la nastere. Conducerea Spitalului Judetean a hotarat ca medicul sa fie suspendat din functie pe durata derularii anchetei.



Conducerea spitalului, impreuna cu medicii sefi de sectie, s-au intalnit vineri dimineata pentru a discuta din nou cazul doctorului Albota Popescu. Au decis ca medicul sa fie suspendat din functie, deocamdata pe durata desfasurarii anchetei.

Comisia verifica atat acuzatiile de malpraxis, aduse de parintii bebelusului caruia doctorul i-ar fi zdrobit capul in momentul in care l-a scos cu forcepsul, dar si acuzatiile conform carora ginecologul era baut si ar fi fumat in timpul interventiei.

O decizie finala va fi luata cel mai probabil luna viitoare. Mama bebelusului spune ca dupa ce iese din spital va depune o plangere la Colegiul Medicilor.

Intre timp, starea copilasului incepe sa se amelioreze. Comisia care il cerceteaza asteapta ca medicul sa se intoarca din concediul medical pentru a i se lua o declaratie. El are si alte probleme pe cap, dupa ce a lovit mai multe masini in curtea spitalului printre care si o ambulanta.


Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/medicul-acuzat-ca-a-sfaramat-capul-unui-copil-cu-forcepsul-sanctionat.html

Niciun comentariu: