joi, 29 ianuarie 2009

Medicii şi asistentele care nu au asistat la naşterea unui copil în urmă cu un an nu au fost sancţionaţi

Birocraţia împiedică să se facă dreptate în cazul unui copil căruia la naştere i s-a schimbat definitiv destinul. S-a născut în 2007, la schimbul de tură al medicilor şi asitentelor. Timp de 45 de minute, deşi era gata să vină pe lume, pe mama lui nu a ajutat-o nimeni, iar el s-a sufocat. Acum, la un an şi jumătate abia distinge sunete şi imagini, părinţii îl hrănesc print-un tub de silicon şi nimeni nu poate spune că se va juca vreodată.

Sebastian Lungu s-a născut în august 2007. De un an şi jumătate aproape, nici unul dintre medicii şi asistentele împlicaţi în caz nu au primit o sancţiune definitivă şi profesează în continuare. Cu o singură excepţie - o asistentă care a ieşit la pensie.

După ce au trecut peste momentul şocului părinţii lui Sebastian s-au apucat să facă plângeri la toate forurile competente - Colegiul Medicilor, Comisia de Malpraxis şi Ordinul Asistenţilor.

Colegiul Medicilor de la Bucureşti a propus sancţionarea şefului de secţie şi al ginecologului cu suspendarea activităţii pentu şase luni, respectiv un an. Medicii au contestat, iar cazul s-a reluat la forul superior.

Prin urmare forul de la Bucureşti a completat dosarul pe care l-a retrimis, luna aceasta, la Colegiul Naţional care promite că va da o decizie finală în maximum 30 de zile.

În ce priveşte Comisia de Malpraxis, aici, pentru a primi o decizie, părinţii au plătit trei experţi care să analizeze datele, cu 8000 de lei. Din iulie, până acum, nu au primit nici un rezultat.

Cât despre Ordinul Asistenţilor... Ei bine, asistenta care a observat că bebeluşul este pe punctul de a se naşte, dar nu a anunţat medicul, a primit un avertisment şi ulterior s-a pensionat. Colega ei, din schimbul de tură, care a venit la patul mamei la jumătate de oră după ce aflase de travaliu, nu a primit nici o sancţiune. Şi totuşi, după atâta timp, părinţii nu renunţă. Ce le dă putere?

"Sebi e motivul. Ne uităm la el că e acolo, el s-a zbătut cel mai mult", a declarat tatăl copilului.

RASPUNSUL INSTITUŢIILOR

COLEGIUL MEDICILOR

octombrie 2007 - sesizare Colegiul Medicilor Bucureşti

decembrie 2007 - Colegiul Medicilor Bucureşti sancţionează cu 6 luni de suspendare pe şeful secţiei şi cu un an suspendare, pe doctoriţa ginecolog

decembrie 2007 - medicii contestă decizia, deci cazul este direcţionat la Colegiul Medicilor România

octombrie 2008 - CMR retrimite cazul la Colegiul Medicilor Bucureşti pentru analizarea dosarelor altor medici implicaţi

ianuarie 2009 - Colegiul Medicilor Bucureşti retrimite dosarul complet la CMR

COMISIA DE MALPRAXIS

februarie 2008 - plângere la Comisia de Malpraxis

iulie 2008 - Comisia cere plata experţilor

iulie 2008 - experţii sunt plătiţi, tarif 8000 lei

iulie 2008-ianuarie 2009 - încă se analizează

ORDINUL ASISTENŢILOR

ianuarie 2008 - Ordinul asistenţilor Bucureşti sancţionează cu AVERTISMENT o asistentă, iar pentru cealaltă au propus 6 LUNI de suspendare

februarie 2008 - părinţii contestă decizia

februarie 2008 - Ordinul Asistenţilor România răspunde că asistenta care primise 6 luni suspendare va primi UN AN SUSPENDARE, despre cealaltă, nici un cuvânt

martie 2008 - părinţii dau în judecată ordinul Asistenţilor Bucureşti şi România pentru decizii

octombrie 2008 - instanţa cere Ordinului Asistenţilor Bucureşti să soluţioneze şi să comunice decizia

decembrie 2008 - Ordinul Asistenţilor Bucureşti răspunde - asistenta s-a pensionat şi nu mai poate fi sancţionată

Sursa: http://www.realitatea.net/medicii-si-asistentele-care-nu-au-asistat-la-nasterea-unui-copil-in-urma-cu-un-an-nu-au-fost-sanctionati_446406.html

Niciun comentariu: