duminică, 11 ianuarie 2009

Un copil de trei ani a murit, după ce medicii i-au pus un diagnostic greşit.

Acuzaţii de malpraxis la Drobeta Turnu-Severin. Părinţii unui copil de trei ani acuză mai mulţi medici că le-au omorât băiatul pentru că i-au administrat greşit medicamente, fără a avea rezultatul analizelor. Ei susţin că micuţul a fost plimbat prin spitale timp de o săptămână, după care a murit.

Prima dată copilul a fost tratat de medicul de familie, de otită. După trei zile a început să se simtă rău şi a ajuns la Spitalul Judeţean, la secţia de boli contagioase.

Tatăl susţine că medicul l-a internat pe micuţ la secţia boli contagioase, cu diagnosticul de hepatită. De aici a fost trimis la pediatrie, în acelaşi spital. Apoi, diagnosticul s-a schimbat.

Copilul a fost tratat de hepatită fără a i se face analize şi apoi a început să urineze sânge. Apoi rezultatul analizelor a demonstrat că diagnosticul era greşit.

Părinţii susţin că s-au lovit şi de alte probleme, medicii l-au lăsat nesupravegheat pe băiat, peste noapte.

Până la urmă, copilul a fost transportat la spital la Timişoara, unde a ajuns cu septicemie. Medicii de aici nu l-au mai putut salva. Conducerea Spitalului Judeţean Mehedinţi a aflat de la jurnalişti de acest caz.

Potrivit medicului Denis Buzilică de la Spitalul Judeţean, luni s-a demarat o anchetă în acest caz. Trecând cu greu de secretară, familia a reuşit să depună plângerea la Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor din Mehedinţi nu a făcut nicio declaraţie.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-copil-de-trei-ani-a-murit--dupa-ce-medicii-i-au-pus-un-diagnostic-gresit--cum-comentati_419051.html

Niciun comentariu: