sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Un copil de trei ani din Mureş a murit după ce i s-au scos amigdalele.

Un copil de trei ani din judeţul Mureş a murit după o banală operaţie de scoatere a amigdalelor. Pentru că băiatul se simţea rău, părinţii l-au dus la spital a doua zi după operaţie. Medicii l-au ţinut internat trei zile şi apoi i-au dat drumul acasă. La câteva ore după externare, micuţul a murit. Autopsia a scos la iveală că moartea a survenit din cauza unei insuficienţe respiratorii provocate de o hemoragie. Colegiul Medicilor Mureş a început o anchetă în acest caz.

Copilul a fost supus unei operaţii de extragere a amigdalelor şi a polipilor nazali în urmă cu o lună. Medicii de la Clinica ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă Mureş l-au externat la 24 de ore după operaţie. A doua zi însă, părinţii au observat că micuţul se simţea rău.

Părinţii l-au dus la clinica de pediatrie, iar aici medicii i-au liniştit pe părinţi, spunându-le că starea micuţului este una normală după intervenţia chirurgicală. După trei zile, copilul a fost externat. "Când am ieşit din spital, Nimrod era foarte slab, nu avea absolut nicio putere. Nu mai putea să ridice mâinile. Era tot timpul somnoros", a declarat Balint Lehel, tatăl copilului.

La câteva ore de la externare, copilul a murit. Potrivit raportului medicului legist, cauza morţii a fost insuficienţa respiratorie, provocată de o hemoragie. "Deci acolo a rămas aşa... un fragment, a apărut un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie, dar hemoragia a apărut dintr-un vas care a fost în teritoriul respectiv care a dus la această stuaţie", a declarat Laszlo Hecser.

Sanda Copotoiu purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Mureş a afirmat că există o plângere depusă în prima jumătate a lunii ianuarie la nivelul Colegiului Medicilor, la comisia de jurisdicţie.

"Medicul clinicii ORL a depus un raport privind acest caz, iar poziţia noastră este să lăsăm totuşi Colegiul Medicilor să spună cuvântul", a declarat Dragoş Bardoşi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă, Mureş.

Colegiului Medicilor ar putea da primele rezultate ale anchetei peste aproximativ o lună.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-copil-de-trei-ani-din-mures-a-murit-dupa-ce-i-s-au-scos-amigdalele--cum-comentati_447802.html

Niciun comentariu: