luni, 26 ianuarie 2009

Fractura de femur a unui bebelus a fost tratata prin comprese reci

Într-un posibil caz de malpraxis, un bebeluş a stat şapte zile internat în Spitalul Judeţean Galaţi fără a i se depista o fractură de femur. În tot acest timp medicii gălăţeni au tratat pruncul doar prin comprese reci la piciorul umflat, transmite corespondentul AMOS News (Informaţia.ro).


Copilul s-a născut în 6 ianuarie, la Galaţi, prin cezariană, iar cauzele fracturii nu sunt cunoscute de medicii gălăţeni. Ruptura de fumur de care suferea bebeluşul a fost depistată doar după ce copilul familiei Dragomir a fost mutat de la spitalul din Galaţi la unul din capital.
Directorul Spitalului de Urgenţă “Sf. Andrei” din Galaţi, Marin Crăciun, a declarat că acest caz va fi cercetat de o comisie de anchetă medicală pentru a se constata dacă a fost un caz de malpraxis sau nu.

Robert Dragomir, tatăl bebeluşului, susţine că doctorii nu l-au informat în legătură cu faptul că băieţelul avea o fractură de femur . Mai mult, timp de şapte zile, copilul a fost tratat cu comprese reci, deşi avea un picioruş umflat.
După externarea bebeluşului şi a mamei sale din maternitatea spitalului gălăţean, copilul a fost internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde i s-a depistat fractură de femur.

"Deocamdată nu deţinem informaţii oficiale despre acest caz. De la tatăl copilului, cu care am luat legătura telefonic, ştim că este vorba despre o fractură de femur ce nu a fost diagnosticată la spitalul nostru, după naştere. Deşi nu a fost formulată o sesizare a părinţilor copilului în acest caz, iar informaţiile s-au primit prin intermediul mass-media, se va forma o comisie de anchetă, care va pleca de la aceste informaţii făcute publice. Cel mai probabil va fi vorba despre o comisie de malpraxis care va simplifica procedurile în vederea aflării cât mai rapide a unui rezultat", a declarat şi medicul Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Galaţi.

Niciun comentariu: