sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi: Cazul bebeluşului cu fractură de femur, "o oarecare neglijenţă"

O "oarecare neglijenţă", aşa a fost caracterizat cazul nou-născutului care a fost tratat cu apă rece deşi avea femurul rupt , de catre preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi. Fracutura tratată drept umflătură după o injecţie a trecut neobservată din cauza lipsei de personal şi a numărului mare de pacienţi, argumentează acelaşi medic.

Tatăl bebeluşului a depus trei plângeri, care îi vizează pe medicii care l-au tratat pe micuţ după naştere. Acum se aşteaptă rezultatele anchetei.

Potrivit preşedintelui colegiului medicilor, de vină, ar fi, lipsa de personal şi numărul mare de pacienţi. Medicii nu au observat fractura. Părinţii au aflat că bebeluşul lor are piciorul rupt la un alt spital, de la un specialist ortoped. Tatăl a mers luni la Comisia de Malpraxis, la Autoritatea de Sănătate Publică şi la Colegiul Medicilor, să depună plângeri.

După ce a discutat cu preşedintele Colegiului Medicilor, tatăl bebeluşului a revenit la sentimente mai bune. A depus plângere doar împotriva medicilor care au îngrijit bebeluşul, nu şi a ginecologului care a asistat la naştere.

"Medicul ginecolog a intrat în operaţie cu o asistentă şi nu cu un alt medic aşa cum prevede legea. Timp de o săptămână, medicii neonatologi nu au constatat fractura de femur, şi nu au luat măsuri." a declarat un reprezentant al Ministerul Sănătăţii, care a recomandat conducerii spitalului să evalueze realizarea indicatorilor specifici de performaţă şi a propus sacţionarea disciplinară a persoanelor în cauză. Potrivit lui Nechita, a fost sesizat Colegiu Medicilor şi toate datele strânse de comisia Minsiterului Sănătăţii vor fi înaintate Colegiului Medicilor din Galaţi.

Rezultatele anchetelor vor stabili, zilele următoare cine sunt vinovaţii. Medicii dau asigurări că bebeluşul, externat sâmbătă de la Bucureşti, se va recupera complet şi că va merge normal.

Sursa: http://www.antena3.ro/stiri/romania/presedintele-colegiului-medicilor-galati-cazul-bebelusului-cu-fractura-de-femur-o-simpla-neglijenta_63072.html

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua.As dori sa aflu si eu o adresa la care sa ma pot adresa Colegiului medicilor din Galati in legatura cu un caz de incalcare a principiilor codului deontologic al unei d-ne doctor.dac ma puteti ajuta ,prin postarea unei adrese sau ceva ca nu am gasit pana acum asa ceva.

Romanian Malpraxis spunea...

Colegiul Medicilor Galati este situat pe Sos.Brailei nr 177, telefon +40(236)461104.