vineri, 17 decembrie 2010

Berendei Bianca Alexandra...Un inger de 6 luni...

Împotriva Spitalului Bagdasar Arseni, a conducerii acestuia şi împotriva echipei de medici care, în perioada 20.09.2010 – 29.09.2010, a efectuat analize şi ulterior intervenţia chirurgicală pentru craniostenoza metopică asupra fetiţei mele, Berendei Bianca-Alexandra, decedată la data de 29.09.2010, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de malpraxis şi ucidere din culpă.

Motive:

În data de 20.09.2010, m-am prezentat la spitalul Bagdasar, unde urma a se efectua analize medicale în vederea operării fetiţei mele, Berendei Bianca-Alexandra, în vârstă de 6 luni, pentru craniostenoza metopică – mi s-a indicat că perioada de operare a fetiţei trebuie să fie până la vârsta de 7 luni maxim. Iniţial am fost anunţată că urma să mă internez în data de 20.09.2010 cu fetiţa, însă ulterior mi s-a comunicat că nu o să mai fiu internată în acea zi, pentru că trebuia să facem o serie de analize în urma cărora se decidea data internării. Am primit astfel trimiteri către ORL, Oflamologie şi Radiologie în spital, precum şi indicaţii pentru efectuarea computerului tomograf în afara spitalului pe care le-am achitat din bani personali. O doamnă asistentă a venit şi i-a luat Biancăi sânge în cabinetul domnului doctor curant Iliescu pentru analize şi am plecat ulterior către celelalte cabinete cu indicaţia ca după ce primim rezultatele să ne ducem pe secţie să vorbim cu domnul doctor curant şi să stabilească data de internare.

Am făcut toate consultaţiile, inclusiv computerul tomograf. Aici nu am primit rezultatul imediat, trebuia să aşteptăm în jur de o oră, timp în care am fost pe secţie cu fata pentru a-i da domnului doctor rezultatele obţinute până atunci. Domnul doctor Iliescu nu a vrut să se uite pe ele, a zis că aşteptă să iau şi tomograful pentru a avea tot setul de analize cerut. Am aşteptat rezultatul de la tomograf, după care am revenit şi i-am dat analizele. Fără a se uita pe ele, mi-a spus să venim miercuri dimineaţă pentru internare, fiindcă în acel moment nu erau paturi libere. Miercuri, 22.09.2010, am fost internate pe secţia de Neurochirurgie 1, salonul 108, cu specificarea că în ziua urmatoare- joi, se va efectua operaţia. În cursul zilei de miercuri l-am întrebat personal pe domnul doctor curant Iliescu dacă este nevoie de medicamente pentru operaţie şi mi s-a spus că nu este nevoie decât de Surgifix, restul având în farmacia spitalului.

După vizita de joi dimineaţă (23.09.2010), mi-a spus că nu o va opera în cursul zilei respective, urmând ca intervenţia să aibă loc în ziua următoare (vineri – 24.09.2010) specificându-mi să nu îi dau să mănânce. Vineri, după vizita de dimineaţă, mi-a spus că nu o poate opera nici în acea zi şi că cel mai bine ar fi să ne ducem acasă peste weekend, să revenim luni, mai ales că în salon erau copii bolnavi şi că în sala de operaţie au ceva probleme – infecţii şi că trebuie sterilizată sala. Am solicitat bilet de învoire sau un alt act doveditor că plecăm din spital, lucru pe care nu l-am primit menţionându-se că nu este nevoie.

Luni, 27.09.2010, ne-am întors în spital, unde nici măcar nu am avut pat până în jurul orei 14.00. Totodată, am fost anunţată să nu îi dau mâncare fetei marţi dimineaţa, pentru că urma să o operăm. Marţi, 28.09.2010, la ora 9.00, am plecat cu Bianca către sala de operaţie şi în jur de ora 9.30 am părăsit sala, pentru că doctorul anestezist Gheorghiţă să o pregătească pentru operaţie. În sala de operaţie am observat lucruri cărora nu le-am dat atunci importanţă: era îngrozitor de frig, chiar asistentele mi-au spus să nu dezbrac copilul de hăinuţe. Doctorul anestezist Gheorghiţă a venit în sală, a adus dosarul fetei şi a început să se uite pe analize şi m-a pus să scriu pe o foaie că sunt de acord cu anestezia şi că am luat la cunoştinţă de riscurile ei, cu toate că nu mi s-au spus aceste riscuri. L-am văzut un pic abătut şi l-am întrebat dacă totul este ok… nu a zis nimic şi am insistat, “domnule doctor, totul va fi ok, nu?!”. Mi-a zis da, aşa trebuie să gândim. (După deces ne-a chemat în birou şi ne-a zis că avea un presentiment vis-a-vis de operaţie, de ce nu l-am întrebat nimic…dar îl întrebasem…). Tot în sala de operaţie am observat că o asistentă a adus o oală mare roşie cu capac pe care scria “sterilizate”, pe care a pus-o pe un reşou cu un singur picior, iar sub el a băgat o cărămidă. Am plecat din sală când au început să o intubeze, spunându-mi că o pregătesc pentru operaţie.

În timpul operaţiei, domnul doctor Gheorghiţă, anestezistul, a ieşit din sală de două ori, prima dată spunându-ne că este nevoie de sânge pentru a salva pacientul şi a doua oară pentru a ne cere Perfalgan şi Novocalmin. Pentru că nu le-am avut, a trebuit să mă duc să le iau.. cu toate că îmi spuseseră că nu este nevoie să am medicamente de nicio natură pentru intervenţie. La ora 14.50, Bianca însoţită de domnul doctor Gheorghiţă şi o asistentă a ieşit din blocul operator pentru a merge la terapie intesivă pentru următoarele 2 ore, pentru că li s-a părut că s-a trezit un pic mai greu din anestezie. Am insistat să rămân cu Bianca la terapie intensivă măcar peste noapte şi astfel am reuşit să rămânem acolo sub observaţie. Domnul doctor Gheorghiţă a venit de mai multe ori să o vadă, dând indicaţii să i se recolteze sânge pentru analize, analize care a spus că erau bune. La vizita de seară a venit şi domnul doctor Rizea, secund la operaţie, care s-a uitat la Bianca. I-am spus că mi se pare că în dren este mult sânge (mi s-a explicat după operaţie că tot sângele ei era în jur de 640 ml, drenul era improvizat dintr-o sticlă goală de zer fiziologic de 500 ml care era aproape jumate plină), dar a zis că este ok. L-am rugat de asemenea să îi schimbe surgifixul, pentru că nu îi stătea pe cap şi rămânea cu operaţia descoperită. În plus, pansamnetul era plin de sînge…a zis că o lasă aşa peste noapte şi în ziua următoare îl va schimba.

Dimineaţa, după vizita medicală, am fost trimise în salon pentru că Bianca se simţea aparent bine, mâncase peste noapte, încercase să se ridice, şi-a scos singură drenul gastric şi se juca. Înainte să vină brancardierul, Bianca a vomitat, am atras atenţia asistentei şi mi s-a spus că nu este nicio problemă. Am întrebat dacă este nevoie să iau eu fişa Biancăi pentru a şti ce tratamnet să-i faca în salon în continuare şi mi s-a spus că o vor trimite ele pe secţie. Astfel, am plecat la salon. Aici i s-a scos drenul şi i s-a schimbat pansamentul. Apoi a mâncat şi s-a culcat. Când s-a trezit, a început să plângă şi am chemat asistenta salonului pentru a-i face un calmant, crezând că o doare, pentru că nu i s-a dat niciun calmant sau antibiotic de la 00.00. Când a venit m-a întrebat dacă am Novocalmin şi i-am administrat unul. A avut scaun imediat şi a dat afară Novocalminul. Am chemat-o din nou pe asistentă, spunându-i că l-a scos şi că începe să aibă stări de moleşeală. Mi-a cerut Nurofen, i l-am administrat, a pus-o la oxigen şi mi-a zis s-o las liniştită că îşi va reveni, cu toate că ea dădea semne de leşin, avea o transpiraţie rece şi era foarte palidă, că este vorba de o lipotimie – dacă era vorba de lipotimie, de ce nu i s-a aplicat tratamentul corespunzător şi nu s-a căutat cauza care a declanşat această aşa-zisă lipotimie?! După ce aceasta a plecat, Bianca a vomitat şi am anunţat din nou asitenta care mi-a spus să-i administrez alt Novocalmin, fără să vină să se mai uite la ea.

La aproximativ 10 minute au venit doctorii la vizită şi domnul doctor Iliescu a remarcat starea ei, spunând că ceva nu este în regulă. De atunci ne-am plimbat efectiv între secţia de Neurochirurgie, tomograf, secţia de Neurochirurgie iarăşi şi terapie intensivă. Iniţial s-a cerut un tomograf, în urma căruia a spus că Bianca este în regulă, cu toate că ea oscila între stări de leşin şi stări de conştienţă. Înainte de a pleca nu au găsit pompa de oxigen pentru a-i administra oxigen pe drum, după un timp au găsit-o dar am plecat fără ea. Pe drumul înapoi spre salon l-am întrebat pe domnul doctor Rizea, care a fost secund la operaţie şi care ne-a însoţit către salon, despre ce stări de convulsie este vorba (medicii menţionau aceste stări înainte de a pleca către tomograf) şi mi-a spus că este vorba de convulsii epilepsice, dar că totul este sub control. Mă trimiteau să cumpăr Desitin de la farmacie, pentru că ei nu aveau, pentru a o calma. Am avut unul în salon şi i l-au administrat. Când am ajuns în salon au observant că serul fiziologic care era pus la perfuzie nu curge corect, că are bule de aer şi că de aceea nu ajunge la ea calmantul administrat anterior. I se administrase deja 250 ml ser fiziologic, iar asistenta spunea că era deja doza pentru o zi întreagă. I-au administrat intravenos o cantitate de calmant care a fost considerată ca fiind rămasă neadministrată prin perfuzie.

Atunci domnul doctor Iliescu a venit vorbind la telefon cu cineva căruia îi dădea explicaţii despre greutatea şi starea fetiţei mele. Bianca a început să se încleşteze, buzele să se învineţească şi atunci au luat-o în braţe şi au fugit cu ea către terapie intensivă, care se afla la o distanţă foarte mare de salonul în care eram internate. Intrase deja în stop respirator şi în loc să se încerce o resuscitare prin respiraţie gură la gură, am străbătut un drum de 4-6 minute, timp în care oricum creierul suferea leziuni iremediabile. Când am ajuns la terapie intensivă cu Bianca mi-au comunicat că este în stop respirator. Au încercat să o resusciteze, dar nu au reuşit. Nu găseau padelele, nu ştiau unde sunt. Resuscitatrea manuala s-a făcut cu toată mâna, presiunea exercitată fiind foarte mare. Au pus un regitru sub ea după mai bine de 15 minute de resuscitare manuală, iar padelele au început să le caute după mai bine de 30 minute…oricum nu ştiau unde sunt… În jur orei 14.00, pe 29.09.2010, au declarat decesul. Ulterior am aflat, în urma autopsiei, impusă prin lege, că Bianca a decedat din cauza unei pneumonii interstiţiale cu pleurezie parapneumonică, care nu a fost descoperită de către echipa de medici înainte şi/sau după operaţie.

Mentionez ca numele asistentelor din sectia de neurochirurgie I – care s-au ocupat de fiica mea Bianca, nu imi era cunoscut, deoarece acestea nu poartau ecosoane si nu s-au recomandat niciodata. Stiu doar din discutile avute intre dansele in acele momente ca se strigau „Mihaela” si „doamna Lulu”. Am aflat ulterior numele danselor: Desaga Mihaela si Antonie Ioana. Le consider vinovate deoarece de cand am venit cu fata pe sectie in dimineata zilei de 29.09.2010

*

nu au trecut niciodata sa vada in ce stare este
*

cand i s-a facut rau Biancai au tratat starile ei cu lipsa de interes, au catalogat ca fiind lipotimie, dar nu au incercat sa afle si cauza care a dus la acest diagnostic sau sa cheme un doctor sa o vada
*

in loc sa resusciteze copilul au fugit cu el in brate la sectia de terapie intesiva
*

i-au administrat ser fiziologic in 4 ore cat trebuia administrat in 12 ore -chiar ele i-au spus doctorului cand le-a dat indicatii acesta sa ii puna in ser calmant
*

nu au verificat daca serul curge corect sau cateterul este desfundat – au observat cand Biancai i s-a facut rau ca serul si calmantele nu pot ajunge la ea pentru ca existau foarte multe bule de aer pe fir si cateterul cu doua iesiri era infundat. In loc sa o supravegheze cand le-am chemat, m-au lasat cu ea si au plecat dupa ce mi-a pus-o 2 minute la oxigen, cu toate ca Bianca era in continuare palida, avea transpiratie rece si stari de lesin
*

nu stiau unde este pompa manuala de ventilatie, iar cand au gasit-o au plecat fara ea.

Consider că spitalul şi echipa de medici sunt vinovaţi de decesul Biancăi, întrucât nu îmi pot explica cum aceştia au efectuat o operaţie atât de complexă pe baza unor investigaţii şi analize incomplete, efectuate cu mai mult de o săptămână înainte de data intervenţiei chirurgicale. Mi se pare inadmisibil faptul că spitalul nu deţinea medicamentele necesare pentru o astfel de operaţie, programată anterior. Totodată, neresuscitarea la timp, distanţele mari între salonul în care am fost internată, tomograf şi salonul de terapie intersivă au făcut să se piardă minute preţioase în care poate s-ar fi putut salva viaţa Biancăi. Menţionez că după deces am dorit o discuţie cu domnul doctor Ciurea, şeful de secţie, care mi-a spus “Uitaţi-va în ochii mei, eu la 3 minute de când am văzut că fiicei dumneavoastra i s-a făcut rău, am părăsit spitalul”. Din aceeaşi dorinţă de a afla ce s-a întâmplat, am discutat şi cu managerul spitalului, domnul doctor Gorgan, care mi-a spus că cel mai bine era dacă copilul meu se năştea sănătos….

Solicit investigarea şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de decesul copilului meu.

Solicit reevaluarea spitalului din următoarele motive:

* Paturile nu sunt corespunzătoare vârstei copiilor, la sugari sunt oferite paturi fără suport pe părţi, iar la vizitele medicale mamele, în calitate de îngrijitor, li se cere să părăsească saloanele fără copii şi să-i lase în paturi nesupravegheaţi, multe paturi fiind libere pe ambele părţi, astfel existând pericolul ca unii copii să cadă din pat.

* La revenirea din permisia acordată de doctori – fără bilet de învoire – pacientul internat este obligat să stea în salon fără pat şi să aştepte cu copilul în braţe şi cu bagaje eliberarea unui pat.

* Nu există camere pentru pansamente şi tratamente curente, acestea se efectuează în saloanele unde sunt internaţi pacienţii, în paturile care sunt libere, pe lenjerii care nici nu au fost schimbate anterior sau în cabinetul asistentelor pe o canapea unde doamnele asistente stau cu fundul în restul timpului.

* Curăţenia în saloane este făcută doar înainte de vizita doctorilor şi atunci mai întâi se analizează vizual de către personal dacă pare curat şi dacă chiar este nevoie. Sunt zile în care nu se mătură, zile în care doar se mătură, fără a se spăla pe jos.

* Necesarul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi susţinerea funcţiilor vitale nu este la îndemana personalului, nici măcar nu se ştie unde este pus, se pierde timp vital cu căutarea lui şi după găsirea lui nu se utilizează.

* Nu există medicamente pentru situaţii de urgenţă, părinţii sau însoţitorii copiilor sunt trimişi să cumpere de la farmacii.

* Resuscitarea nu se începe imediat după intrarea în stop respirator, se preferă ducerea pacienţilor în braţe până la terapie intensivă, astfel pierzându-se minute preţioase.

* Paturile-cărucior pe care sunt transportaţi pacientii sunt foarte vechi, prezentând urme de rugină.

* Evaluarea pacienţilor se face evaziv, se analizează doar partea care a fost supusă operaţiei, nu se analizează pacientul per total.

* Personalul medical fumează în incinta spitalului, chiar la capătul unui salon de copii sugari.

* Nu există sistem de sterilizare propriu pentru biberoane şi lenjerie, bucătărie de lapte specializată pentru nou-născuţi.

* Pacienţii, indiferent de vârstă, după operaţii sunt duşi direct în saloanele din secţie.

* Asistentele nu trec să ia nici măcar temperatura pacienţilor după intervenţii.

* Asistentele trebuie rugate chiar şi de câteva ori să vină să se uite la pacienţi.

* Distanţa dintre saloane şi terapie intensivă este foarte mare, drumul fiind anevoios, cu holuri pe care se desfăşoară lucrări de modernizare.

* Grupurile sanitare nu sunt dotate cu apă caldă, igienizarea lor se face defectuos, sacii de gunoi nu sunt duşi chiar dacă sunt plini.

* Cum este posibil ca într-o sală de operaţii sterilizarea să se facă în oale pentru mâncare, puse pe reşou?

Anexez Certificatul Medical constatator al decesului”.

luni, 15 noiembrie 2010

A scăpat de malpraxis falsificând fișa de internare după moartea pacientului

Expertiza criminalistică arată că medicul Simona Tona a modificat documente medicale după ce pacientul ei, Eduard Teodor Popescu (3 ani) a murit în Spitalul Medgidia la câteva ore după ce fusese internat. Iniţial, medicul a spus că micuţul suferea de diabet, însă la autopsie s-a descoperit că avea pneumonie.

Eduard Teodor Popescu (3 ani) a fost internat în spital la 8 martie pentru că se simţea rău. La câteva ore de la internare copilul a murit. Părinţii au acuzat medicul de gardă din acea noapte, Simona Tona, de culpă medicală, dar şi că ar fi falsificat fişa medicală, după moartea băiatului, ca să îşi acopere greşelile.

Poliţiştii au cerut o expertiză pentru a stabili dacă fişa băiatului a fost într-adevăr modificată. Rezultatul, venit în urmă cu câteva zile, a arătat că, într-adevăr, doctoriţa a completat o mare parte din fişa pacientului, trecând analize medicale şi tratament, după moartea micuţului.

Pentru comparare au folosit o copie xerox a fişei, pe care tatăl băiatului, medicul Minodor Popescu, a solicitat-o la două zile după moartea copilului său şi a primit-o în luna aprilie. „Menţiunile olografe ce se regăsesc numai în documentele originale au fost completate ulterior realizării copiilor xerox puse la dispoziţie", se arată în raportul criminalistic.

De pe copia folosită spre comparare lipsesc analiza de sânge şi tratamentul aplicat, respectiv glucoză, precum şi alte rubrici care au fost completate, de asemenea, după moartea pacientului. „Toate completările pe fişa medicală sunt făcute de medicul Simona Tona, dar nu se poate stabili cu exactitate vechimea lor. Modificările au fost făcute ulterior executării copiei xerox", a declarat Musledin Sinal, şeful Serviciului Criminalistic din IPJ Constanţa. Tatăl băieţelului este convins de culpa medicală.

„A vrut să acopere greşeala medicală pe care a făcut-o, administrând tratamentul înainte de a primi rezultatul investigaţiilor medicale. Oricum sunt o serie de investigaţii care se efectuează obligatoriu în camera de gardă şi pe care nu le-a făcut", a declarat Minodor Popescu. Medicul riscă acum să fie cercetat şi pentru fals în acte medicale pentru că expertiza constituie probă la dosar.

Cazul medicului Tona a fost analizat şi de comisia de malpraxis a Colegiului Medicilor Constanţa. Comisia a decis că aceasta nu este vinovată. Victorian Păştilă, şeful comisiei a precizat la aflarea rezultatului expertizei criminalistice că a avut şi el suspiciuni, însă nu asupra actului medical în sine.

„Comisia a găsit-o nevinovată pe Simona Tona pentru că a analizat doar actul medical. Din actele pe care le-am avut la dispoziţie, am dedus că micuţul a venit într-o stare foarte proastă la spital şi că nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Am avut şi noi suspiciuni cu privire la una dintre foile medicale unde erau nişte diferenţe, însă noi nu ne putem pronunţa asupra lor, este treaba Poliţiei şi a Procuraturii", a declarat acesta. Contactată telefonic, avocata doctoriţei a precizat că reprezintă interesele acesteia doar în instanţă şi a refuzat să comenteze rezultatul expertizei criminalistice.

Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-Ar_fi_vrut_sa_scape_de_malpraxis_cu_un_fals_0_371963135.html

vineri, 15 octombrie 2010

Fostul director de la Giulesti isi recunoaste neglijenta in serviciu

UPDATE: Fostul director al maternitatii Giulesti a fost audiat pentru prima oara de cand a fost pus sub acuzare. Procurorii sustin ca unul dintre cei mai renumiti obstreticieni romani ar fi recunoscut ca are partea sa de vina in tragedia de acum 2 luni.

Fostul director al maternitatii Giulesti isi pune cenusa in cap si recunoaste ca nu s-a ingrijit de comisia care ar fi trebuit sa cumpere materiale si echipamente de calitate inainte de producerea tragediei care a dus la moartea a 6 bebelusi.

Doctorul Bogdan Marinescu a dat prima declaratie scrisa la Parchetul General.

Posibilitatea ca medicul ostretician sa ajunga sa-si incheie o cariera renumita printr-un proces de rasunet la capatul caruia s-ar putea alege cu o condamnare este destul de mare.

Procurorii insista ca el sa fie invinuit de neglijenta in serviciu si, mai ales, de faptul ca nu a infiintat la nivelul Maternitatii Giulesti acel serviciu intern de protectie si prevenire legat de securitatea si sanatatea in munca.

De altfel, procurorii ii reproseaza lui Bogdan Marinescu faptul ca nu s-a ingrijit ca spitalul sa aiba echipamente de cea mai buna calitate, facand referire directa la faptul ca incendiul de acum doua luni, soldat cu moartea a sase bebelusi a fost provocat de supraincalzirea unui stecher de la alimentarea unui aparat de aer conditionat.

Bogdan Marinescu a venit la Parchet impreuna cu avocatul sau. Surse din randul anchetei sustin ca acesta a recunoscut ca nu a infiintat acea comisie interna, insa, spun ca ar fi facut cateva demersuri verbale. Oricum aceasta aparare pare sa nu tina si cel mai probabil in urmatoarele zece zile, poate doua saptamani, dosarul Maternitatii Giulesti va fi trimis in judecata, iar cei patru suspecti aflati deja sub invinuire vor dea socoteala in fata legii.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/fostul-director-de-la-giulesti-isi-recunoaste-neglijenta-in-serviciu.html

miercuri, 1 septembrie 2010

O fetiţă de 6 luni a murit la spital, după ce medicii au stabilit că nu are nimic grav

O fetiţă de numai 6 luni a murit, marţi seară, la spitalul din localitatea dâmboviţeană Titu. Părinţii spun că bebeluşul avea febră şi că l-au dus la spital. Aici medicii le-au spus că nu este nimic grav, dar copilul a murit după câteva ore.

Medicul spitalului din Titu care a consultat-o pe micuţă a spus că are un început de roşu în gât. I-a dat un tratament cu câteva antibiotice.

Fetiţa a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar la un moment dat nu mai respira. Imediat, o asistentă a chemat medicul de gardă care a început să o resusciteze şi a chemat şi o ambulanţă de la Târgovişte. Era însă prea târziu.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/o-fetita-de-6-luni-a-murit-la-spital-dupa-ce-medicii-au-stabilit-ca-nu-are-nimic-grav_106257.html

Un medic, gasit vinovat de malpraxis.A provocat decesul unei fete de 15 ani

Nu se pot face la nesfarsit greseli pentru care sa nu plateasca nimeni, nici macar intr-un sistem sanitar bolnav ca al nostru. Un ginecolog din Constanta va trebui sa raspunda acum pentru moartea unei adolescente de 15 ani.

Comisia de malpraxis a decis ca medicul a gresit si a informat atat familia cat si comisa de asigurari. Urmeaza ca parintii fetei sa mearga in instanta si sa ceara despagubiri. In paralel, politia continua ancheta in care medicul egiptean este acuzat de omor din culpa.

La inceputul lunii mai, fata, insotita de parinti, s-a prezentat la Spitalul Judetean din Constanta si a cerut sa i se faca un avort, desi era deja in cea de-a cincea luna de sarcina si trecuse de perioada in care putea suporta un avort fara riscuri.

Imediat dupa operatie, copila a intrat in soc hemoragic si a fost internata in sectia de reanimare, unde s-a stins cateva ore mai tarziu. Medicul, care a fost imediat suspendat din functie, este acuzat si ca inaintea operatiei le-a cerut rudelor fetei o suma consistenta ca sa accepte sa-i faca intreruperea de sarcina.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/un-medic-gasit-vinovat-de-malpraxis-a-provocat-decesul-unei-fete-de-15-ani.html

A murit sugrumat cu cordonul ombilical.Medicul a dat indicatii prin telefon

Un bebelus a murit la nastere sugrumat cu cordonul ombilical pentru ca, in chinurile facerii, mama lui a fost asistata doar de moase. Singurul ginecolog, si in acelasi timp directoarea spitalului din Pucioasa, nu era de serviciu.

Durere si furie. Sunt cele doua sentimente care sfasie acum sufletele celor doi parinti. Oamenii abia asteptau sa isi stranga bebelusul in brate.

Tatal nu poate sa iasa din starea de soc si crede ca doctorita care a plecat acasa ar fi putut sa ii salveze pruncul.

"Trebuie sa stea sa asiste la nastere, nu sa plece la Targoviste. Poate ca mai avea o sansa daca mai era acolo. Sunt terminat", a marturisit tatal copilului decedat.

Doctorul implicat in acest scandal rasunator se apara. Cecilia Ionescu, care este singurul ginecolog din spital, dar si directorul unitatii medicale, povesteste ca a stat la serviciu pana la sfarsitul programului.

Apoi a plecat la Targoviste si spune ca a fost anuntata mult prea tarziu ca situatia se complicase. Intr-un final a incercat sa dea niste indicatii prin telefon si si-a rugat un coleg sa mearga el in sala.

Medicul mai spune ca mama bebelusului nu a venit la control decat de patru ori in noua luni, desi facuse in acest timp si varicela, o boala care poate afecta viata fatului.

Politistii au declansat o ancheta si fac cercetari pentru o posibila ucidere din culpa. La fel si cei de la Directia de Sanatate Publica, care vor sa vada daca este sau nu vorba de o culpa medicala.

"Vom inainta ancheta Colegiului Medicilor care isi va spune cuvantul cu privire la actul medical", a declarat medicul Claudiu Dumitrescu, director DSP Dambovita.

Parintii copilului nu sunt impacati cu astfel de raspunsuri si vor sa dea spitalul in judecata.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/a-murit-sugrumat-cu-cordonul-ombilical-medicul-a-dat-indicatii-prin-telefon.html

marți, 24 august 2010

A plans de durere 3 ore in curtea spitalului. Medicul de garda dormea

O ancheta se desfasoara in spitalul judetean din Buzau in curtea caruia o femeie de 73 de ani spune ca a urlat trei ore de durere, fara ca vreun doctor s-o intrebe de sanatate.

Se simtea rau, a mers la camera de garda si cei de acolo i-ar fi transmis ca medicul care ar fi trebuit sa se ocupe de cazul ei doarme. Asa ca pacienta a iesit in curte si le-a spus ca va astepta pe banca. Si-a asteptat.

Ce s-a intamplat?

Batrana a venit la camera de garda in jurul orei 14, impreuna cu fiul ei. Se plangea de dureri mari, iar medicul de familie ii daduse o recomandare pentru internare si ii pusese diagnosticul: hepatita de tip C. Femeia sustine insa ca nimeni nu a bagat-o in seama si a zacut aproape trei ore pe banca din curtea spitalului.

Speriate ca batrana ar putea muri in curtea spitalului, rudele au incercat de mai multe ori sa cheme un medic care sa o consulte, dar au primit de fiecare data raspunsuri greu de inteles.

Ca ultima solutie, fiul femeii a sunat la ambulanta, in speranta ca mama lui va primi macar un calmant. Dispecerul i-a spus insa ca nu trimite salvarea la un pacient aflat in curtea unui spital.

Dupa mai bine de trei ore de chin, a aparut un doctor si a consultat-o pe pacienta. Conducerea spitalului din Buzau verifica acum declaratiile batranei.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-batrana-a-plans-de-durere-3-ore-in-curtea-spitalului-medicul-dormea.html

luni, 23 august 2010

Copil mort la spitalul CF2! Parintii acuza medicul




" 'Va duceti si faceti alt copil'. Asa a indraznit sa transmita doctorita care a facut cezariana, dupa ce copilul ne-a murit", plange un tata din Bucuresti.
Alexandru Eduard s-a nascut acum trei saptamani la spitalul CF2. Avea o malformatie la aparatul renal, observata la ultima ecografie, care i-a provocat o insuficienta renala de gradul 5. Asta a dus mai departe la probleme respiratorii.

Tatal copilului povesteste ca a fost anuntat ca micutul are nevoie urgenta de un aparat de ventilatie, dar ca in tot spitalul CF2 nu exista unul. A fost nevoit sa caute solutii in alta parte. A gasit, intr-un final, la Budimex. Intre timp, bebelusul era ventilat manual, de patru ore.

Tatal sustine acum ca plamanii copilului nu au rezistat si au explodat, pentru ca s-ar fi bagat oxigen peste masura.

Acuzatia grava a parintelui este sustinuta de medicii spitalului Budimex, cei la care a ajuns pruncul, din pacate prea tarziu pentru el. L-au primit in stare grava si l-au tratat 20 de zile.

Cei de la spitalul CF2 vin cu precizari uluitoare.

"Copilul acesta nu avea plaman! Aici exista aparatura de ventilatie fara nicio problema. Nu avea cum sa ajunga cu un plaman spart, daca era un plaman inexistent. Putea fi facuta operatia de cezariana in cea mai mare maternitate, daca nu ai plaman, nu traiesti. Stiam ca are o malformatie", spune dr. Eugen Tanase, de la CF2.

In aceste conditii, spun medicii spitalului Budimex, nasterea trebuia pregatita din timp.

"Primul lucru de la care se porneste este un diagnostic corect. Apoi, trebuie sa aleg locul unde sa-l trimit. Stiu cand se naste, il programez eventual cat mai aproape de termen, rezolv transport, ii rezerv loc intr-o clinica. Asta trebuie facut!", spune Dr. Catalin Carstoianu, sef Sectie Neonatologie, Marie Curie.

Parintii nu pot spune deocamdata daca vor depune si o plangere. Isi doresc insa un singur lucru: "Trebuie sa se opreasca genocidul asta impotriva copiilor nostri! Ce vina a avut un nou-nascut? El a vrut sa traiasca. S-a luptat doua saptamani!", spune tatal copilului, Teodor Podaru.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copil-mort-la-spitalul-cf2-parintii-acuza-medicul.html

sâmbătă, 21 august 2010

Medic de la Spitalul CF2, acuzat de neglijenţă, după moartea unui copil

Familia Lupu şi-a pierdut copilul, primul născut, la numai câteva săptămâni după ce a venit pe lume. Tragedia este cu atât mai mare cu cât, după naşterea sa, au aflat că micuţul ar fi putut să fie şi acum în viaţă, dacă medicul care a supravegheat sarcina ar fi fost mai atent, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Alexandra şi Daniel au luat legătura cu Dr. Isreb Ahmad Nayel, de la Spitalul CF2, medic specialist în obstetrică-ginecologie, atunci când tânăra a rămas însărcinată.

"Am preferat să mergem la cabinetul său particular, ne cam temeam de spitalele de stat. Era aproape de noi şi nici nu era aşa de scump. În timpul sarcinii mele a izbucnit şi scandalul de la CF2 şi mă bucuram că nu am fost prin spital să mă infectez", povesteşte Alexandra Lupu, mama copilului.

La câteva zile după ce a năcut, medicii i-au spus că ceva nu este bine cu copilul. I se schimbase culoarea. Simptomele s-au repetat şi au fost trimişi la Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului Alfred D. Rusescu. Investigaţiile medicale făcute de specialiştii de la institut au arătat că bebeluşul avea un arc aortic întrerupt, o anomalie din cauza căreia corpul său nu primea sânge decât pe jumătate.

Medicii le-au spus părinţilor că bebeluşul nu poate fi operat la Bucureşti şi să meargă la Târgu Mureş. Nici cei de la Târgu Mureş nu i-au putut ajuta şi i-au îndrumat spre clinicile din străinătate. Cu ajutorul unui elicopter SMURD, au ajuns în Italia. Era prea târziu, copilul a murit pe masa de operaţie.

"Toţi medicii, şi cei de la institut şi cei care m-au ajutat să nasc şi cei din Italia, unde am fost să operăm copilul, ne-au spus că anomalia ar fi putut fi depistată uşor de cel care mi-a supravegheat sarcina", spune Alexandra.

Medicul acuzat spune că el şi-a făcut datoria şi nu se teme de nimic. "Anomalia nu a fost depistată în timpul controalelor. Oricum, prima ecografia morfologică nu a fost făcută de mine, ci de altcineva. Eu am făcut restul, dar nu am văzut nimic în neregulă", se apără Dr. Isreb Ahmad Nayel.

Sursa: http://www.realitatea.net/medic-de-la-spitalul-cf2-acuzat-de-neglijenta-dupa-moartea-unui-copil_733699.html

Acuzaţie de malpraxis la Drobeta: o femeie a murit în spital, din cauze necunoscute

Acuzaţii de malpraxis la secţia de Nefrologie a Spitalului Judeţean din Dobeta Turnu Severin. Familia unei femei de 33 de ani, care a murit, vineri, îi acuză pe medicul şi pe asistentele de gardă că n-ar fi intervenit prompt să o resusciteze pe pacientă. Oamenii vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor, iar conducerea spitalului va declanşa o anchetă internă.

Tânăra, care făcuse acum şapte ani un transplant de rinichi, a fost adusă, luni, la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin cu febră. Familia spune că joi, starea sănătăţii părea să se îmbunătăţească. Scăzuse febra, dar avea stări de vomă. După-amiază, când rudele au venit la spital, personalul medical încerca să o resusciteze pe pacientă.

La scurt timp după, femeia a murit, din cauze încă necunoscute.

"A prezentat simptomatologie specifică edemului pulmonar. Pacienta a fost ventilată, a primit medicaţie pentru susţinere cardiovasculară, dar manevrele noastre de resuscitare au fost fără rezultat", a spus doctorul Mirela Modâlcă.

Familia e hotărâtă să facă plângere la Colegiul Medicilor. Conducerea spitalului din Drobeta-Turnu Severin aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a declanşa o anchetă internă.

Sursa: http://www.realitatea.net/acuzatie-de-malpraxis-la-drobeta-o-femeie-a-murit-in-spital-din-cauze-necunoscute_733606.html

miercuri, 18 august 2010

Nouă tragedie la un spital: Un copil a murit la Slatina după ce s-a înecat cu porumb

Tragediile din spitale par să nu se mai termine. În Slatina, încă un copil a murit în mâinile medicilor. Băieţelul, de doi ani, a mâncat porumb fiert şi i-a rămas în gât un bob. În ambulanţă a fost stabilizat, dar la spital a intrat în stop respirator şi a murit.

În tot acest timp, părinţii ştiau de la medicii de gardă că băieţelul lor se va face bine.

"Eu tot întrebam şi ei spuneau că e bine, bine şi după aia să îmi spună că nu mai e copilul", a declarat Ştefania Ciucă, mama
copilului.

"De la spital ne-au spus că şi-a revenit şi nu ne mai trimit la Craiova şi după aia au intrat în operaţie au început să alerge pe acolo", spune tatăl copilului, Constantin Ciucă.

Cu câteva ore înainte copilul de doar doi ani era împreună cu părinţii. Mâncau porumb când la un moment dat copilul s-a învineţit.

"Doar căsca din gură şi când l-am văzut l-am întors cu picioarele în sus, i-am bătut aici în spate. Degeaba. Am sunat la 112", povesteşte tatăl.

Ambulanţa a sosit după 16 minute. Medicul a început imediat resuscitarea băieţelului care se înecase cu un bob de porumb.

"La 18:41 avea o saturaţie de oxigen 81% şi ultima este în creştere. La 18:49 avea 100%. Înseamnă că copilul era viu, dar nu era în comă", spune Dr. Adrian Popa, director medical Serviciul de Ambulanţă Olt.

Varianta este, însă, negată de spital.

"Diagnosticul pus în salvare a fost de coma grad III-IV. S-a luat măsura de permeabilizare a căilor respiratorii. Copilaul nu şi-a revenit a venit şi doctorul de la ORL. Respira, dar era inconştient", a declarat Stoicea Elena, purtătorul de cuvânt al spitalului Slatina.

În tot acest timp, medicii le spuneau părinţilor că băieţelul este teafăr. Câteva ore mai târziu, însă, l-au declarat mort.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/noua-tragedie-la-un-spital-un-copil-a-murit-la-slatina-dupa-ce-s-a-inecat-cu-porumb_105531.html

duminică, 1 august 2010

Patricia Vanesa Scorte - un caz de malpraxis care treneaza de 2 luni

Buna,

ma numesc Delia Scorte , sunt din Oradea si sunt mamica unui ingeras ridicat la cer de aproape 2 luni.Am citit articolele publicate de dvs si as vrea sa trag si eu un semnal de alarma in ceea ce priveste sistemul medical din Romania , felul in care inteleg unii medici sa isi exercite profesia in scopul tratarii pacientilor si consecintele comportamentului inadecvat al unor medici.De unul dintre acesti medici a avut parte si fetita mea in varsta de 5 ani, 7 luni si 12 zile, Patricia Vanesa ,un suflet bland ridicat la cer fara voia ei dar fortata de un medic indiferent si incompetent.
Totul a inceput in seara zilei de vineri,21.05.2010, seara in care cumnata mea isi serba ziua de nastere si de nume.Invitati fiind,am mers impreuna cu sotul meu si fetita noastra,Patricia Vanesa,acasa la cumnata mea.Acolo, printre altele,majoritatea celor prezenti am consumat dintr-o prajitura gatita in casa, un cremes.Aflasem ca in acea zi baietelul cumnatei mele fusese dus la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului De Pneumoftiziologie din Oradea cu salvarea si fusese diagnosticat cu enterocolita si ca de asemenea fusese chemata ambulanta in acea zi pt cumnata mea,ulterior comunicandu-i-se ca a avut o cadere de calciu care a provocat lesinul.
In cursul noptii care a urmat eu am inceput sa am scaune diareice in mod repetat si catre dimineata si stari de voma.Fetita s-a trezit in jurul orei 05.30 si a acuzat dureri de gat si de burtica.Am constatat ca are si ea scaun diareic si am imbracat-o sa o duca sotul meu la urgenta la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, cunoscut in plan local sub denumirea de Spitalul de copii.Ajuns acolo, sotul meu a comunicat medicilor ca si mama copilului prezinta aceleasi simtome, la fel ca si inca 2 membri ai familiei, iar acestia au recomandat internarea fetitei impreuna cu mama la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, cunoscut in plan local ca fiind Spitalul de boli infectioase..Am fost internata eu in acest spital in dimineata zilei de sambata,22.05.2010 impreuna cu cumnata si cumnatul meu iar sotul meu s-a deplasat la Spitalul de copii pt a o aduce si pe fetita mea si pe baiatul cumnatei mele la Spitalul de Boli infectioase , asa cum ii fusese recomandat de medici.
Ajuns la biroul de internare , a fost nevoit sa astepte mai mult de o ora pana cand a venit medicul de garda,Ildiko Lenard sa imi interneze fetita, chiar daca sotul meu i-a comunicat acesteia ca starea copilului este alterata,copilul vomitand continuu.Ba mai mult,a fost chiar certat de doctorita, acesta fiind furioasa datorita faptului ca sotul meu a cautat-o prin spital si a chemat-o sa faca internarea.L-a repezit spunandu-i:"Ce tot umbli dupa mine?Am eu altceva de facut.Vrei sa chem politia?"Nu cred ca acesta este raspunsul pe care trebuie sa il primesca un parinte in momentul in care ii cere medicului de garda sa interneze un copil pt ca starea acestuia este extrem de alterata.
Intr-un final a fost adusa fetita cu mine in salon, i-a fost administrata si ei o perfuzie si injectii cu calmante si am fost diagnosticati cu toxinfectie alimentara toti cei 10 membri a familiei care am fost internati pana la final.Imi daduse d-na doctor Calinescu 2 retete sa mergem sa ne cumparam medicamente si de asemena am primit cate 2 recipiente in care sa recoltam probe de scaun.Atat.Nu ni s-a luat sange pt analiza si in afara de glucoza,ampicilina,scobutil si solutie ringer nu ni s-a mai dat nimic.Pe reteta erau trecute cateva saruri si calmante .Nici d-na doctor Lenard Ildiko, cea care a preluat garda de la Georgeta Calinescu , nu a considerat ca e nevoie sa dispuna recoltarea sangelui pentru analiza sau a altor analize in afara de cea de scaun si nici nu a considerat ca ar trebui un alt tratament decat cel prescris de d-na Calinescu.Noaptea a trecut greu , avand si eu si fetita stari diareice repetate, stari de voma si temperatura.
A doua zi, duminica, in 23.05.2010 ni s-a permis sa mancam cate ceva.Am primit de la spital gris prajit , o supa cu gris de morcovi , orez alb si ni s-a permis sa mancam de asemenea banane si paine cu iaurt simplu.I-am dat si fetitei , a mancat destul de bine si dupa masa dadea semne ca e mai bine, fiind mai vioaie fata de sambata cand a dormit aproape toata ziua.Venise si mama mea de dimineata la spital

si hotarase sa ramana cu noi peste noapte dupa ce aflase ca trecuseram greu peste noapte si ca asistenta venise doar de 2 ori in acea noapte sa ne ajute, iar doctorita deloc.

Cosmarul a inceput intre ora 21 si 22 , cand fetita a inceput sa aiba frisoane puternice dintr-o data.Mama a fugit sa caute un cadru medical sa il cheme la fetita, eu am ramas cu ea in salon.Am acoperit-o cu 3 paturi si m-am pus langa ea in pat sa o tin in brate sa se incalzeasca.S-a reintors mama dupa aproximativ 10 minute si mi-a spus ca nu gaseste pe nimeni si merge din nou sa mai caute.In acest timp fetita continua sa aiba frisoane puternice.Dupa alte aproximativ 10 minute s-a reintors mama in salon insotita de asistenta.A vazut si aceasta starea in care era fetita si mama i-a cerut acesteia sa ii aduca flacoane cu apa calda sa ii puna sub paturi pt a se incalzi.Aceasta era procedura care se aplica in aceste cazuri in Spitalul de boli contagioase , procedura pe care o cunoscusem inca de la internare , cand la fel avusesem eu frisoane puternice.Pana sa fie aduse flacoanele respective,

mai durat inca 15-20 minute, asistenta scuzandu-se ca a trebuit sa mearga la bucataria spitalului, sa incalzeasca apa in oale ,sa o toarne in flacoane si sa o aduca in salon.I-a pus flacoanele sub patura si a plecat..Intre acest timp Patricia a trecut de la frisoanele acelea puternice la stare febrila.S-a dus mama din nou dupa asistenta care a venit dupa vreo 5 minute.I-am cerut un termometru si i-am spus ca fetita are temperatura.Asistenta a plecat si dupa alte cateva minute si-a facut aparitia si medicul de garda, Georgeta Calinescu, vizibil deranjata de faptul ca a fost nevoita sa vina in salon sa vada despre ce e vorba.Patri avea temperatura si gemea.D-na doctor mi-a intins o jumatate de pastila de algocalmin si mi-a spus pe un ton rautacios :”Eu inteleg ca e copil , dar te rog sa o potolesti sa nu mai faca galagie pt ca voi fi nevoita sa mut pacientii in alt salon sa poata dormi”.(Se referea la o doamna si la baietelul acesteia care era internat cu noi in salon.)Si inainte sa inchida usa salonului mi-a atras atentia sa sting becul in salon, l-a si stins d-na doctor si a iesit.L-am aprins inapoi dupa plecarea dansei si atunci a venit si asistenta cu termometrul pe care i-l cerusem.I-am luat temperatura fetitei.Avea 39 si un pic.Totodata i-am zis asistentei ca fetita delireaza pt ca in timp ce o leganam si ii cantam mi-a spus dintr-o data “nu mai canta” si nu am mai cantat dar am continuat sa o leagan pana cand mi-a spus Patri “ nu ma mai legana”.M-am oprit si din leganat si Patri mi-a spus din nou “nu mai canta”.i-am raspuns ca nu mai cant.Mi-a zis din nou “nu ma mai legana”.I-am raspuns din nou ca nu o mai leagan ci doar o tin in brate si in acel moment m-am gandit ca delireaza.I-am tot luat temperatura si vedeam ca aceasta creste tot mai mult.Ajunsese la 40 si ceva.S-a dus asistenta si a revenit cu o injectie in care avea algocalmin si cu doctorita care era si acum vizibil iritata de deranjul la care era supusa prin faptul ca trebuia sa vina in salon.Asistenta i-a administrat injectia si noi(eu si mama mea) i-am spus d-nei doctor ca fetitei ii tot creste temperatura si deja are 41.S-a enervat f tare pe noi si ne-a spus sa lasam termometrul sa nu i-l mai punem Patriciei ca numa' ne isterizam daca vedem ce temperatura are si ne-a spus ca temperatura se ia cu dosul palmei pus pe gatul fetitei.Incepusem si eu sa am frisoane puternice si mi-a fost administrat si mie un algocalmin injectabil si mi s-a pus o perfuzie..Si inainte sa iasa din salon a tipat din nou ca ne-a spus sa stingem becul la salon.Mama a reaprins becul si s-a dus in celalalt salon sa o cheme pe cumnata mea sa o ajute pt ca nu putea sa aiba grija si de mine si de fetita .

S-a intors asistenta in salon si i-a spus mama ca fetita are temperatura 42 deja si nu i-a scazut ci i-a crescut temperatura.Deja fetita de ceva timp nu mai avea reactii ci doar era in starea aceea somnolenta.A intrebat-o pe asistenta daca nu ar trebui sa ii administreze Patriciei fenobarbital iar asistenta i-a raspuns ca acela se administreaza atunci cand intra in convulsii.(Oare nu trebuia prevenit sa se ajunga sa intre in convulsii?Trebuia asteptat sa intre si apoi sa se ia masuri?)A venit si doctorita apoi care i-a zis mamei sa o impacheteze in comprese cu apa .Mama a luat bucatile de material si s-a dus la chiuveta din salon sa le ude, moment in care doctorita a strigat la ea :”Ti-am spus sa pui comprese cu apa statuta.Nu auziti ce spun?”(de parca am fi avut de unde lua apa statuta, chiar daca ar fi zis inainte, desi nu specificase acest amanunt).Au impachetat fetita in comprese d-na care era cu noi in salon internata, mama, cumnata mea si asistenta.Doctorita i-a spus cumnatei mele ca nu are ce cauta la noi in salon si sa plece la ea in salon.Mama a incercat sa ii explice d-nei doctor ca ea o chemase pt ca nu se descurca cu amandoua , eu fiind in pat cu perfuzia in mana.I-a raspuns mamei ca acolo e asistenta si nu e nevoie si de cumnata mea.Vazand ca fetita are temperatura de 42 (atat era maxim cat putea indica termometrul)si eu 39 , au plecat ambele(asistenta si doctorita) si a revenit asistenta si ne-a administrat si mie si fetitei cate o injectie cu hidrocortizon , injectie in urma caruia ne-a scazut temperatura.D-na doctor ne-a spus ca e bine ca a facut asa febra pt ca e semn ca organismul lupta cu boala.Dupa ce i-a scazut temperatura,mama,ajutata de doamna care era cu noi in salon si de cumnata mea i-au dat fetitei bluzita de pijama jos deoarece era toata uda si i-a dat alta uscata , mutand-o totodata in alt pat curat(si patul ei era tot ud)Fiind despachetata din compresele ce le avea pe picioare, am observat niste pete vinete-albastrui pe piciorute..Dupa ce a fost schimbata si mutata, am incercat sa comunicam cu ea si am observat ca nu raspunde la intrebari, nu schiteaza nici un gest, ci doar sta ca si cum ar dormi extenuata de temperatura acea imensa.A venit doctorita in salon si am intrebat-o ce are fetita de nu reactioneaza in nici un fel.Noi ne gandeam ca e somnoroasa.Am intrebat-o de asemenea de ce i-au aparut petele acelea pe corp.A venit,le-a privit si ne-a spus ca au iesit toxinele din organism si a plecat.S-a intors dupa cateva minute cu un domn doctor care a venit la fetita, i-a verificat reflexele inchizandu-i si deschizandu-i pleoapele, s-a uitat la petele albastrui de pe picioruse si au iesit din salon.S-a reintors asistenta dupa cateva clipe si ne-a spus ca probabil va fi transferata la Spitalul de Copii dar sa nu ne facem griji ca nu e nimic grav.Am impachetat repede lucrurile pe care le aveam acolo si am asteptat.A venit d-na Calinescu in salon si vazandu-ma pregatita de plecare ,mi-a spus pe un ton dispretuitor:”Da' tu unde pleci? - Pai am inteles ca ne transfera ,am raspuns eu si ea a continuat pe acelasi ton dispretuitor:”Pe ea(adica pe fetita)o transfera,nu pe tine.Tu stai aici ca ai de facut un tratament.”Mi s-au umplut ochii de lacrimi si am intrebat-o “Daca ati fi in locul meu,sa va vedeti copilul in starea in care e copilul meu acum, d-voastra ati ramane?L-ati lasa sa plece singur si ati ramane aici?S-a uitat cu o privire plictisita la mine si mi-a raspuns :”Fa ce vrei!”Era ora 2 fara vreo 15 minute noaptea.
A sosit imediat echipajul de pe ambulanta si vazand fetita ,medicul de pe ambulanta a intrebat-o pe doamna Calinescu pe un ton revoltat:”Dar asa ne-o dati?Fara nimic pe ea?Nu are perfuzie,nu are masca de oxigen,nu are nimic pe ea.”.Georgeta Calinescu s-a rezumat la a ridica tonul la echipa de pe ambulanta,spunandu-le :”V-am spus sa aduceti ceva in care s-o transportati.Acuma bagati-o intr-o patura si duceti-o asa.”Am coborat si eu si mama impreuna cu echipajul de pe ambalanta.Ajunsi la masina au conectat-o imediat pe Patri la aparate,i-au pus masca de oxigen si perfuzie dupa care am pornit spre Spitalul de copii.In drum spre spital,am fost martora la discutia dintre medicul de pe ambulanta si asistenta care citea de pe foaia de transfer ceea ce i-a fost administrat Patriciei.Din mimica fetei am inteles ca ceea ce i-a fost administrat (pomenea de scobutil)era egal cu 0.Am ajuns f repede la Spitalul de copii unde ne astepta toata lumea(receptionera,liftierul,echipa ATI).Nu mi-am dat seama cat de grava este situatia decat atunci cand o domnisoara asistenta m-a chemat sa ii dau unele informatii legate de Patri(informatii pe care ti le solicita la internare).Am vazut-o ca scrie la diagnostic “coma encefalitica”M-am uitat ingrozita si am crezut ca e o greseala si am intrebat-o “Dar e in coma?”M-a privit lung si mi-a raspuns “Da”.Am simtit ca se prabuseste tot spitalul peste mine,am simtit ca mintea mea o ia razna, am simtit ca innebunesc.L-am sunat pe sotul meu(era 2 noaptea )si i-am spus “fetita e in coma”.L-am auzit tipand si apoi inchizand telefonul.In cateva minute l-am vazut intrand pe coridorul spitalului.A venit la mine si mi-a spus sa stau linistita pt ca am inteles eu gresit,fetita nu e in coma pt ca intrebase el pe nu stiu cine si ii spusese ca nu e in coma.Nu ne-a lasat sa stam nici in incaperea in care era Patri,nici la geamul incaperii.Ne-au spus sa stam intr-o incapere alaturata care comunica printr-un culoar cu incaperea in care era fetita, doar ca nu vedem patul pe care statea ci doar aparatele.Eram eu,mami si sotul meu.Ne-au rugat sa ii lasam sa isi faca treaba.A venit o asistenta si mi-a pus o perfuzie.Ne-am conformat si am stat cuminti acolo gandindu-ne ca daca ii mai deranjam nu se vor putea ocupa de Patri.Dupa un timp au venit doamna doctor si inca o doamna sa ne comunice care este starea fetitei.Ne-a spus ca Patri a mea este intr-o stare nu critica ci extrem de critica, ca plamanii nu ii mai functioneaza si trebuie ajutata de aparate sa poata respira, ca ficatul nu mai functioneaza, ca nu mai functioneaza creierul, ca sangele nu I se mai coaguleaza si ca urmatoarele 24 de ore vor fi hotaratoare pt evolutia ei.Ne-au spus ca s-ar putea chiar si sa decedeze si ca in acest moment sansele de supravietuire a Patriciei sunt de 5%.A spus sa era bine daca o aduceam mai repede si ca in acest moment este in coma de gradul III.Am crezut ca innebunesc la auzul acelor cuvinte,mi-am repetat continuu ca nu se poate sa lase D-zeu sa se intample asa ceva.Mi-au spus sa ma linistesc daca vreau sa o ajut,pt ca starea mea i-o transmit ei.Mi-am impus sa ma linistesc si repetam continuu , obsesiv chiar “Isi va reveni.O sa vedeti ca isi va reveni.Stiu ca isi va reveni.Simt eu ca isi va reveni.Trebuie sa avem incredere.”I-am spus mamei mele sa mearga acasa sa se odihneasca pt ca maine va trebui sa stam cu schimbul cu Patri si sa nu fie asa obosita.A plecat, eu am ramas cu sotul meu in salonul respectiv.Au trecut cateva ore(aveam sa constat ca 3 ore trecusera) si usa salonului s-a deschis.A intrat doamna doctor si privindu-i fata si vazand cum isi freaca mainile am stiut ca ceva rau s-a intamplat.Ne-a spus “Imi pare rau.am facut tot ce-am putut pentru ea dar din pacate a decedat”.Imi doream sa mor in clipa aceea, imi doream sa ma trezesc si sa imi dau seama ca a fost doar un vis urat, dar cosmarul devenise realitate.Am urlat cat am putut, il vedeam pe sotul meu tavalindu-se pe jos si urland si el,o vedeam pe doamna doctor cum ne priveste cu mila si nu imi venea sa cred ca e adevarat ce se intampla.. Am ingenunchiat in fata doamnei doctor si am rugat-o sa mai incerce sa o resusciteze.Mi-a spus ca au resuscitat-o aproape 1 ora si nu mai are rost.Am implorat-o sa mai incerce.In fata mea a inceput din nou resuscitarea.Ne-au spus ca daca o aduceam mai repede o puteau salva.Imi priveam copila cum zacea fara sa aiba nici o reactie pe patul acela.Mi se parea atat de obosita dupa toata lupta aceasta si eu o rugam sa nu plece, sa ramana cu mamica ei.Si fetita mea s-a dus.A luptat 7 ore sa ramana in viata si acum era mult prea obosita sa se mai poata intoarce.Am sunat-o pe mama sa vina repede inapoi la spital.Imi amintesc cu groaza clipele acelea de cosmar care ma urmaresc si acum si in fiecare zi, vad si acum disperarea noastra a tuturor.Imi amintesc faptul ca plangeau impreuna cu noi si doamna doctor si doamnele asistente si personalul care era acolo.O doamna i-a aprins o lumanare si a incercat sa ma imbarbateze , sa ma consoleze.Dar nu mai exista nici un cuvant care putea sa imi aduca o farama de alinare.

Am ramas langa fetita mea si o ii priveam trupusorul care acum zacea fara viata si incercam sa fac ceva sa se termine cosmarul.Eram convinsa ca nu poate fi adevarat si sigur e un vis urat.Nu concepeam ca poate pleca dintre noi atat de repede .In jurul orei 8 ne-au spus ca trebuie sa o duca la morga.Ne-am hotarat pe loc ca nu putem sa lasam lucrurile sa se termine asa, ca cineva trebuie sa raspunda pentru moartea prematura si fulgeratoare a copilei noastre.

Am anuntat televiziunile si presa,si am sunat avocatul hotarati sa ii dam in judecata pe cei care se fac raspunzatori de moartea ei. Ne-am intors la Spitalul de boli infectioase impreuna cu avocatul si cu presa si televiziunile.Sotul meu a mers impreuna cu avocatul nostru ,Bogdan Mester,la d-na Calinescu sa ii ceara fisa de observatie a Patriciei.La vederea sotului meu, Georgeta Calinescu a incercat sa se disculpe spunandu-i ca nu e vinovata cu nimic si ca fetita oricum murea, de aprca ar fi avut vreo boala grava,mortala.A declarat mai apoi ca si daca o duceam la los Angeles nu o mai scapa nimeni pe fetita .Ma intreb si acum cum poate un medic care e si femeie si mama sa fie atat de cruda sa poata rosti aceste cuvinte si sa le spuna senin in fata unui parinte al carui copil l-a ucis ea prin indiferenta ei,nepasarea si plictiseala de care a dat dovada pe durata internarii.Eu nu am avut puterea sa urc sa dau fata cu ea.Nu vroiam sa o mai vad in fata mea.

Luni dimineata, probele de scaun pe care fiecare pacient si le recoltase se aflau inca intr-o ladita de lemn pe coridor,unde oricine avea acces la ele.Drept dovada, unul din prietenii noastri a intrat in spital si a luat 2 dintre aceste probe pt a le duce la un laborator particular pt analiza.

Au venit pe rand la spital dl director DSP Marius Parcioaga, d-na directoare a Spitalului de boli contagioase Lucia Mihalache , d-l Budau de la DSVSA .La sosirea d-nei Mihalache aceasta a declarat ziaristilor prezenti foarte sigura pe ea ca nu este culpa medicala.Ma intreb de unde stia atat de sigur d-na Mihalache ce se intamplase exact acolo odata ce ea venea de acasa incat sa poata declara atat de raspicat faptul ca nu e culpa medicala.Facuse ea de acasa o ancheta in ceea ce priveste evenimentele petrecute in timpul noptii?Eu cred ca a dat dovada prin acesta afirmatie de faptul ca indiferent ce se intamplase acolo,concluzia ei este ca nu e culpa medicala.Nu mai contau pt dansa evenimentele petrecute ci doar dorinta dansei de a-si apara subalternul care fortase un ingeras sa se ridice la ceruri mult prea devreme , fara voia lui si fara un motiv serios(o boala grava).

I s-a facut autopsia Patriciei iar diagnosticele care cauzat decesul au fost “soc endotoxic,insuficienta pluriorganica,toxiinfectie alimentara”.

Au trecut aproape 2 luni de cand fetita mea a plecat sa fie ingeras si noi inca asteptam rezultatele analizelor probelor recoltate la autopsie,rezultate care intarzie sa apara datorita faptului , spun ei,ca cei care se ocupa de acest dosar sunt plecati in concediu.Ma intreb ce s-ar intampla daca fiecare din cei implicati in acest caz isi iau cate o luna concediu pe rand ?Va stagna dosarul vreo 4-5 luni doar pentru ca cineva a plecat in concediu?Eu , daca plec in concediu, sunt inlocuita de cineva in acesta perioada.De ce nu sunt inlocuiti si cei care se ocupa de acest caz?Poate pentru ca moartea unui copil nevinovat nu inseamna foarte mult pentru ei?Sau poate pentru ca e indiferenta prea mare?Sau poate ca cineva doreste ca lucrurile sa stea pe loc in speranta ca ne-om plictisi noi,parintii, sa tot intrebam si doar-doar ne-om lasa pagabasi?

La fel asteptam de mai bine de o luna un raspuns de la Colegiul Medicilor si de aproape o luna un raspuns la memoriul inaintat domnului ministru al sanatatii Cseke Attila.

E revoltator faptul ca la Oradea nu s-a luat nici o masura in urma evenimentelor petrecute , nici in cazul fetitei mele , nici in cazul adolescentului ajuns la spital cu o fractura de tibie si decedat in luna februarie tot datorita indiferentei cu care a fost tratat.Sa fie asta oare pt ca dl ministru e bihorean?De ce in alte parti ale tarii(ex:Slatina, Bucuresti) autoritatile au reactionat prompt si la Oradea nu?

E dureros sa vezi cat de indifenti sunt cei care ar trebui sa apere interesele noastre, ale cetatenilor, cat de nepasatori sunt cei care ar trebui sa isi dea interesul sa se elucideze cat mai repede conditiile si cauzele exacte ale mortii Patriciei sau altor copilasi sau oameni aflati in aceesi situatie.

Pentru unii a fost doar un eveniment care poate i-a impresionat atunci,pe moment,sau poate nici atat, Pentru noi, parintii ei, familia ei e un cosmar care nu mai ia sfarsit, e un chin continuu, e ca si cum am muri in fiecare zi cat putin, e ca si cum ne-am trai moartea in rate.

Vrem ca cei care sunt raspunzatori pentru moartea fetitei mele sa raspunda pentru faptele lor, sa isi asume vina, sa fie pedepsiti pt a nu mai putea face acelasi lucru si altora.

E un medic ce a depus juramantul in care spunea ca va face tot posibilul sa salveze viata pacientilor.Ce era asa de greu sa sune la 112 si sa ne transfere la Spitalul de copii mai repede?Ce era atat de greu sa imi spuna “ia-ti copilul si du-l in alta parte “daca s-a simtit depasita de situatie?Au fost orgoliile d-nei Calinescu mai puternice.A preferat sa o lase sa zaca acolo, pe patul acela, in coma , vreo 2 ore minim pana cand a venit domnul acela doctor(cred ca Zaporojan in cheama) sa vada copilul si sa cheme el salvarea.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi intamplat daca vineri dimineata, in 22.05.2010 acceasi doamna Georgeta Calinescu ar fi dat dovada de seriozitate cand l-a consultat pe nepotul meu, primul la care s-a manifestat toxiinfectia alimentara.Ea in schimb a tipat revoltata la cumnatul meu sa nu mai mearga toti la spital sa isi faca analizele gratis si l-a trimis acasa pe nepotul meu cu o reteta cu aceleasi saruri si calmante prescrise si cu diagnostic de enterocolita.Daca atunci punea diagnosticul corect si incerca sa gaseasca cauza toxiinfectiei,daca atunci avertiza familia in ceea ce priveste existenta unui aliment contaminat, nici unul din cei 9 nu mai ajungeam ulterior in spital si nici fetita mea nu era moarta acum.Multa lume care a incercat sa ii ia apararea doamnei Calinescu si sa puna moartea fetitei pe seama unor boli cronice inventate, facand comparatie intre evolutia bolii la nepotul meu si evolutia bolii la fetita mea , nu tin seama de faptul ca inainte de a fi transferat la Spitalul de boli infectioase , nepotul meu statuse in noaptea de vineri spre sambata cu perfuzii non-stop la spitalul de copii si beneficiase de un tratament administrat acolo care a dus la ameliorarea bolii si tratarea acesteia.Fetita mea nu a primit destule pefuzii(a primit de 2 ori sambata cate jumatate de pungulita de solutie ringer si jumatate de pungulita de glucoza, iar duminica inca o jumatate de pungulita de solutie ringer si inca jumatate de pungulita de glucoza, dupa care mi-a spus asistenta sa am grija de acea jumatate de solutie ringer care ramase pt ca e ultima pe care o au.Sambata, cand ne-au internat si am intrebat ce diagnostic ni s-a pus si care e cauza ne-a spus doamna Calinescu ca avem ghinion ca am nimerit la sfarsit de saptamana si in plus si luni este sarbatoare(Rusaliile) , deci pana marti nu se pot face nici un fel de analize sa stim exact despre ce e vorba si ca banuieste ca e vorba de salmonela.

Culmea e ca , dupa ce Patri a decedat, dupa ce am ajuns cu televiziunile si presa la spital, s-au ivit ca din senin tot felul de medicamente, la alegerea pacientului(pastila sau fiola), s-a recoltat sange sa se faca analize, s-au pus probele de scaun intr-un incubator(unde cred ca trebuiau depozitate de la inceput,nu pe hol langa chiuveta, la indemana oricui) de unde ulterior s-au trimis la analiza.Brusc nu mai era valabila regula ca daca e sarbatoare pacientii au ghinion si trebuie sa astepte sa treaca sarbatoarea sa li se faca analize.Ma intreb : e corect sa se dea tratament dupa ureche fara sa stii exact care e virusul care face probleme?E corect sa nu se recolteze probe pt analize la internare?E corect sa fie lasat un copil de 5 anisori sa zaca in coma 2-3 ore pana cand un alt medic sa vina sa vina sa il consulte mai serios si sa cheme ambulanta?Daca tot ne-a dat reteta sa mergem sa cumparam medicamente, de ce nu a putut scrie pe reteta si un antibiotic cu un spectru larg care sa acopere cat mai mult dintre infectiile care puteau fi avand in vedere ca nu s-au facut analize si nu se stia exact despre ce virus e vorba.

In apararea faimoasei de acum Georgeta Calinescu a sarit si d-na deputat PSD Sonia Draghici, fosta directoare a spitalului de boli infectioase.la congresul partidului PSD, profitand de faptul ca era presa prezenta, fara sa fie intrebata de ziaristi a deschis subiectul in ceea ce priveste cazul fetitei mele.Ceea ce aveam sa aud ca declarase doamna deputat acolo m-a oripilat.Ma acuza pe mine si familia mea ca vrem sa facem rost de niste bani de la medici pt ca acum ne-am trezit cu “macaroana taiata”.Ea sustinea ca pt noi moartea fetitei este un mare dezavantaj pt ca tatal biologic al fetei ar fi un presupus om de afaceri sirian care finanta lunar cresterea copilei cu 3000 de euro si care pusese nu stiu ce proprietati ca mostenire pe numele copilului.D-na deputat sustinea ca de fapt nu faptul ca a murit fetita ne deranjeaza ci faptul ca nu vom mai primi acei 3000 de euro in fiecare luna.Eronat, normal, fapt demonstrat cu acte de mine, acte in care se specifica faptul ca nici eu,nici fetita nu aveam absolut nici o legatura cu acel om de afaceri sirian, ca in sentinta de divort se specifica f clar ca nu solicit pensie alimentara si un act in care este specificat de asemenea faptul ca fostul meu sot,nefiind tatal biologic al copilului, nu are nici un drept si nici o obligatie fata de copil.Va vine sa credeti ca o femeie deputat poate sa rosteasca aceste cuvinte?Ba mai mult a invocat faptul ca vinovata de moartea Patriciei se face raspunzatoare o boala cronica (astm bronsic) si hepatita B , boli care sustine Sonia Draghici ca le avea feita.Din nou eronat :fetita nu avea nici astm bronsic , nici hepatita B,dovada fiind fisa medicala unde nicaieri nu este specificat ca ar fi suferit de astm si chiar e specificat faptul ca fetita nu are virus hepatic B.Nu ma incanta cu absolut nimic faptul ca d-na deputat a revenit ulterior si a afirmat ca a vorbit in necunostinta de cauza, nici faptul ca mi-a transmis prin intermediul jurnalistilor ca isi cere scuze.Cat de crud poti sa fii sa spui astfel de lucruri grave in niste momente cand pt noi,ca parinti, s-a sfarsit lumea dupa pierderea fetitei?Ce dovada este acesta ca esti om inainte de a fi medic?Ce dovada de profesionalism este aceasta din partea unui medic care mai e si deputat,alesul poporului?Nu ar trebui, ca deputat, sa urmareasca sa-i fie respectate drepturile omului?Sa inteleg ca fetita mea nu avea dreptul la viata din punctul dansei de vedere?

Singura concluzie pe care pot sa o trag este faptul ca trebuie sa iti fie frica sa te internezi ca nu cumva sa ajungi pe mana unui medic care in loc sa te trateze iti grabeste sfarsitul, ca organele competente care ar trebui sa pedepseasca aspru astfel de comportamente si greseli ale medicilor nu fac decat sa incerce sa musamalizeze totul si sa isi declare subalternii care au gresit nevinovati, indemnandu-i astfel sa se comporte si pe viitor la fel pt ca nu li se intampla nimic.O mustrare sau un transfer pe o perioada de cateva luni la un alt spital sau o scadere cu cateva procente a salariului intr-o luna sunt pedepse care pot compensa moartea unui copilas de 5 anisori?Nu ar trebui sa li se aplice o pedeapsa aspra (cum ar fi ridicarea dreptului de a mai profesa )din partea comisiei medicilor?Eu sunt convinsa ca daca ar fi pedepsiti 1-2 , ceilalti nu ar mai avea curajul sa fie atat de iresponsabili si indiferenti si ar lua munca in serios pt ca ei nu lucreaza cu obiecte ci cu oameni.Iar cei care se simt depasiti si simt ca nu pot face fata cerintelor, sa se reorinteze spre alte domenii.Nu se poate ca in 2010 un copil sa moara de la o simpla toxiinfectie alimentara(Oradea), altul sa moara pt ca si-a rupt mana(Slatina),altul pt ca si-a rupt piciorul(Oradea) si nimeni sa nu fie sanctionat pe masura gravitatii cazului.Cati ingeri mai trebuie sa moara pana cand cineva sa ia masuri drastice pentru evitarea a astfel de cazuri?

Cum spuneam si la inceput, doresc sa trag si eu un semnal de alarma in ceea ce priveste sistemul medical din Romania si sunt convinsa ca in urma celor relatate anterior o veti trece in lista neagra pe d-na Georgeta Calinescu precum si pe d-na doctor Lenard Ildiko , ambele exercitandu-si profesia la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea.

Va multumesc!

joi, 15 iulie 2010

Dorohoi: Scandal la maternitate dupa ce un copil a murit la nastere

Se fac acuzatii grave si anchete la Spitalul din Dorohoi: o tanara de 20 de ani ii considera pe medicii unitatii vinovati de moartea copilului ei. Cel mic s-a stins la scurt timp de la venirea pe lume, sufocat cu cordonul ombilical.

Tanara care asteptase cu sufletul la gura sa devina mama se declara revoltata. Femeia sustine ca in timpul nasterii a fost asistata doar de o asistenta.

Doctorita acuzata nu a dorit sa comenteze afirmatiile. In schimb, directorul spitalului sustine ca subalterna sa a fost in sala de nasteri. Pe de alta parte, el spune ca tragedia nu putea fi evitata.

Medicii nu ar fi avut cum sa-si dea seama ca fatul are cordonul ombilical in jurul gatului: spitalul nu are un ecograf tridimensional care sa le arate asta.

Atat conducerea spitalului, cat si Directia de Sanatate Publica au deschis investigatii. Familia femeii va completa o plangere si la Colegiul Medicilor.

Sursa http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/dorohoi-scandal-la-maternitate-dupa-ce-un-copil-a-murit-la-nastere.html

miercuri, 30 iunie 2010

O fetita de numai o zi, arsa cu apa clocotita de o asistenta neglijenta!

O fetita venita pe lume de numai o zi a fost arsa dupa ce o asistenta i-a pus in patut o sticla cu apa clocotita pentru a o incalzi. Parintii sunt absolut socati. Este primul lor copil si a fost nenorocit.Totul s-a petrecut miercuri dimineata.

Asistenta nu s-a gandit o secunda ca dopul sticlei se poate desface si ca apa clocotita va atinge pielea micutei.

Pentru ca nimeni din conducerea spitalului nu vrea sa vorbeasca, este greu de spus de ce femeia a ales aceasta metoda rudimentara in loc sa puna copilul intr-un incubator.

Bebelusul a fost adus de urgenta la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Fetita a fost evaluata de medicii neonatologi, dar si de specilistii in chirurgie plastica, iar starea ei este stabila.

Ei spun ca ranile suferite sunt destul de grave si profunde, acestea, fiind arsuri de contact, reprezinta o urgenta medicala mai ales ca este vorba de un pacient in varsta de o zi.

Bebelusul a fost operat de cum a ajuns la spital, medicii i-au curatat arsurile, care se intind pe 3% din suprafata corpului.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-fetita-de-numai-o-zi-arsa-cu-apa-clocotita-de-o-asistenta-neglijenta.html

luni, 14 iunie 2010

Copil în comă după o operaţie la "Grigore Alexandrescu"

Un băieţel în vârstă de 9 ani a intrat în comă, astăzi, după o intervenţie chirurgicală suferită, miercuri, la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Conducerea spitalului a luat decizia de a-l transfera pe copil, în această după-amiază, la o clinică din Viena.

Părinţii băiatului îi acuză de neglijenţă pe medici, însă aceştia se apără şi spun că micuţul a venit la spital transferat de la Spitalul din Craiova cu un diagnostic greşit.

Deşi copilul, Sebastian B., a fost transferat, săptămâna trecută, de la Spitalul Craiova cu diagnosticul de chist hidatic, investigaţiile medicilor de la "Grigore Alexandrescu" au demonstrat că este vorba de o tumoră la glanda suprarenală, pentru a cărei extirpare era necesară o operaţie dificilă.

Contactat de evz.ro, conferenţiarul Ion Bâscă, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului din Capitală, a spus că intervenţia chirurgicală a durat peste trei ore.


"O operaţie de acest fel presupune o sângerare abundentă, deoarece se lucrează foarte mult cu vase de sânge. Însă am avut sânge suficient pentru a asigura necesarul pacientului", spune medicul, respingând astfel acuzaţiile familiei.

Părinţii băiatului reclamă că medicii de la "Grigore Alexandrescu" nu fost pregătiţi cu sângele necesar unei astfel de intervenţii chirurgicale şi că, din această cauză, copilul a intrat în comă.

"Este, într-adevăr, o operaţie dificilă, dar copilul nu a stat fără sânge pentru că noi, atunci când intrăm în sală, intrăm cu o rezervă de sânge. În cazul în care nici acest sânge nu este suficient, este adus din centrul nostru de transfuzii sângele necesar, care trebuie păstrat la temperatură standard şi în condiţii speciale", mai spune şeful secţiei de chirurgie.

Medicul mai spune că extirparea de tumoră face parte din operaţiile cu risc crescut, iar copilul a intrat în comă ca urmare a instalării unei lipse de oxigen la nivel cerebral, hipoxie, situaţie care a apărut după patru zile de la operaţie.

La Craiova, medicii "s-au spălat pe mâini"

Deşi ar fi putut fi operat la Spitalul din Craiova, medicii de acolo nu şi-au asumat responsabilitatea unui astfel de caz, mai spun colegii lor de la "Grigore Alexandrescu".

"Cei de la Craiova nu şi-au asumat această operaţie, noi da. O tumoră la glanda suprarenală este o operaţie foarte dificilă aceasta având 60 de artere care intră în ea şi legătură cu aorta cavă şi vena cavă. Tumora, care exista de mai mult timp, era poziţionată pe partea cu vena cavă şi a fost o sângerare mai mare. Poate am mai fi putut aştepta fără operaţie, dar totuşi trebuia să clarificăm rapid situaţia", a spus medicul, care a precizat că familia şi-a dat acordul cu privire la efectuarea intervenţiei chirurgicale.

Acuzaţii şi anchetă internă

Potrivit Mediafax, Lorena şi Marius B, părinţii copilului, acuză medicii de neglijenţă. Ei susţin că au văzut asistentele alergând după sânge şi plasmă. După operaţia care a durat peste trei ore, copilul nu s-a mai trezit din anestezie, au spus părinţii.

"Doctorii nu au fost pregătiţi cu sânge şi nici nu ne-au comunicat ce se întâmpla. Am cerut să-l trimită imediat în străinătate, dar ei au amânat", au susţinut părinţii copilului, potrivit sursei citate.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat că unitatea sanitară va face propria anchetă în acest caz, demers aprobat şi de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care este de părere că situaţia a fost generată de o complicaţie intraoperatorie.

Spitalul care l-a salvat pe Alexandru

Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală se bucură de o reputaţie bună în rândul unităţilor sanitare de profil din Capitală.

Ultima reuşită a medicilor se aici a fost salvarea bebeluşului Alexandru Dragomir, ars de incubatorul de la "Maternitatea "Bucur". Copilul a suferit aici două intervenţii chirurgicale asupra zonelor carbonizate, acţionându-se asupra braţului stâng, a trunchiului, în regiunea scalpului şi a coloanei, aceasta fiind o premieră medicală, dacă ţinem cont de vârsta foarte mică a copilului.


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/copil-in-coma-dupa-o-operatie-la-grigore-alexandrescu-898105.html

luni, 7 iunie 2010

Doi medici sunt vinovati in cazul copilului mort in urma unei fracturi

Indolenta si lipsa de responsabilitate de care au dat dovada doctorii l-au ucis pe copilul de 9 ani din Slatina.

Asa suna concluzia raportului de ancheta facut de Ministerul Sanatatii, in cazul baietelului care a ajuns la spital cu o mana rupta, iar in cateva zile a fost declarat decedat. Ortopedul si chirurgul l-au lasat pe cel mic sa moara cu zile, reiese din raport.

Copilul, care a murit in urma cu o saptamana dupa ce a fost tratat la Spitalul Judetean Slatina pentru o fractura la mana, a primit ingrijiri improprii, mai scrie in raport.

Radiografia a fost interpretata gresit, iar amputarea bratului a fost decisa tarziu. O serie de greseli medicale pe care le-au facut atat medicul ortoped de garda, cat si chirurgul care l-a preluat mai apoi pe copilas.

Pacientului nu i-au fost date medicamentele necesare afectiunii, mai ales ca avea fractura deschisa, care este o urgenta medicala.

Ministrul Sanatatii recomanda consiliului spitalului desfacerea contractelor de munca celor doi medici. Asta insa inseamna ca nu vor mai putea sa lucreze in acel spital. Pentru ca sa nu mai poata profesa deloc, cei din Colegiul Medicilor trebuie sa se pronunte in acest caz.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/doi-medici-sunt-vinovati-in-cazul-copilului-mort-in-urma-unei-fracturi.html

duminică, 30 mai 2010

Copil de 9 ani, mort din cauza unei banale fracturi. Ancheta la spital

Conducerea Spitalului Judetean Olt a declansat o ancheta in cazul unui copil de 9 ani care a murit la patru zile dupa ce a fost adus la spital cu o fractura la antebrat.

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de parintii sai la unitatea medicala in 23 mai, avand o fractura la antebratul stang. Trei zile mai tarziu, in 26 mai, copilul a fost externat, dupa ce medicii de la Sectia de Ortopedie i-au pus o atela gipsata.

"In aceeasi seara, baiatul a fost adus din nou la spital, in stare agravanta. A fost operat imediat, iar pe 27 mai a suferit o noua interventie chirurgicala prin care i s-a amputat bratul. Copilul a fost transferat pe sectia de terapie intensiva si s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti. Baiatul a murit in elicopter" , precizeaza aceeasi sursa.

Conducerea unitatii medicale s-a autosesizat in acest caz, declansand o ancheta interna.

Intrebat cum au justificat cei doi medici externarea copilului, managerul SJU Slatina a spus: "Unul dintre medici a spus ca pe radiografia de control in urma careia s-a decis externarea, din punct de vedere ortopedic nu era nicio problema. Celalalt medic a spus ca se pare ca la antebrat a fost o plaga minora, cat varful unui ac, care ulterior s-a infectat" .

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copil-de-9-ani-mort-din-cauza-unei-banale-fracturi-ancheta-la-spital.html

sâmbătă, 15 mai 2010

"Maternitatea morţii va plăti"

Părinţii unui copilaş mort in aprilie, la două zile după naştere, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, vor depune azi acţiune penală impotriva celor patru doctoriţe care l-au lăsat pe Matei să moară. Marius şi Ioana Răducu au depus plângere şi la Colegiul Medicilor.

Băieţelul familiei Răducu s-a născut perfect sănătos pe 7 aprilie, la Maternitatea CF 2 din Bucureşti, dar a murit după două zile din cauze deocamdată necunoscute. Părinţii vor depune plângere, astăzi, împotriva celor patru doctoriţe care au fost de gardă între 7 şi 9 aprilie.

Familia aşteaptă rezultatul necropsiei

“La cinci ore de la naştere, din zdravăn ce era, doctorii ne-au zis că nu s-a acomodat cu mediul şi că i-au pus perfuzii şi oxigen cumpărate de mine. În noaptea aceea, când bebeluşul meu se zbătea între viaţă şi moarte, soţia s-a dus să afle ce se mai întâmplă cu micuţul. Toţi dormeau duşi. Abia a doua zi, medicii ne-au explicat că spitalul lor nu dispunea de aparatura necesară pentru salvarea copilului şi au acceptat să îl mute la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. A fost prea târziu. «Maternitatea morţii » va plăti”, a spus bărbatul. Avocata Beatrice Comăniceanu, cea care-i reprezintă pe soţii Răducu, ne-a declarat că se aşteaptă de la IML rezultatul necropsiei bebeluşului, după care vor stabili valoarea daunelor cerute.

Sursa:http://www.libertatea.ro/stire/maternitatea-mortii-va-plati-287907.html

Jana Kramer, la un pas de moarte din cauza prestaţiei medicilor români

Starul hoolywood-ian al filmului 'One Tree Hill' Jana Kramer a trebuit să sisteze filmările peste mări deoarece era prea bolnavă pentru a mai lucra. Medici români au decis că trebuie să-i elimine apendicele, informează - vineri - site-ul american Hollywood.com. Dar cum ea continua să nu se simtă bine, a luat primul zbor spre State, unde a aflat că medicii români i-au pus un diagnostic greşit în loc să-i elimine vezicula biliară. Doctorii americani i-au explicat că dacă nu i se extirpa la timp acest organ, ar fi murit.

Potrivit declaraţiei sale în revista Maxim, Jana Kramer a început să aibă 'senzaţii de rău', dar 'nu voia să se plângă şi să fie considerată o problemă'. În cele din urmă însă a trebuit să meargă la spital. Medicul român care a consultat-o vorbea o engleză aproximativă şi i-a spus că trebuie să-i scoată apendicele.

Dar când Jana Kramer a continuat să nu se simtă bine şi după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, a luat un avion spre SUA pentru a obţine un al doilea diagnostic medical. Aici a fost şocată să afle că medicii români au eliminat în mod eronat o altă parte a corpului şi că este nevoie să fie înlăturat un organ diferit.

Actriţa relatează că medicii din România 'i-au făcut operaţia, dar cele şase zile de recuperare postoperatorie s-au transformat în două săptămâni de spitalizare pentru că s-a îmbolnăvit de pneumonie'.

'Am zburat înapoi în America, iar doctorii mi-au explicat că problema nu fusese apendicele ei, ci vezicula biliară, iar dacă nu o eliminam aş fi murit', a mai relatat actriţa. (Agerpres)

Sursa: http://www.impactnews.ro/Life/Jana-Kramer,-la-un-pas-de-moarte-datorit%C4%83-presta%C5%A3iei-medicilor-rom%C3%A2ni-34736

Jana Kramer Misdiagnosed With Life-Threatening Sickness

See larger image
© Starbux/WENN

American actress/singer Jana Kramer faced death on the set of 2005 film "Return of the Living Dead: Necropolis" - after local Romanian doctors misdiagnosed a life-threatening gallbladder sickness. The "One Tree Hill" star had to halt the overseas shoot because she was too sick to work, and Romanian medics determined she needed to have her appendix removed.

Kramer tells Maxim magazine, "I immediately started feeling sick. But I didn't want to complain and be considered a problem. Eventually I had to go to the hospital. The doctor could barely speak English but said I had to get my appendix out."

But when Kramer wasn't getting better after the operation she flew back to the U.S. to get a second opinion and was stunned when she was told the Romanian doctors had taken out the wrong body part - and she needed a different organ removed.

She explains, "They (doctors in Romania) did the surgery, and six days of recovery time grew into two weeks when I caught pneumonia. I flew back to America, and the doctors here explained it was never my appendix; it was my gallbladder, and if they didn't get it out I was going to die."

Sursa: http://www.aceshowbiz.com/news/view/w0002999.html

vineri, 30 aprilie 2010

O tânără de 21 de ani însărcinată în luna a şaptea a murit la maternitate

O tânără în vârstă de 21 de ani, însărcinată în luna a şaptea, a decedat la maternitatea Polizu, anunţă Realitatea TV.

Tânăra fusese internată în urmă cu câteva săptămâni la maternitate, însă medicii nu au fost de acord cu o naştere prematură, deoarece bebeluşul nu era dezvoltat suficient. Reprezentanţii maternităţii au refuzat să facă declaraţii pe acest caz precizând că Ministerul Sănătăţii au declanşat deja o anchetă.

Potrivit familiei, gravida a murit noaptea trecută, la ora 2:00. Corpul său neînsufleţit a fost găsit de colega ei. Aceasta a anunţat medicii şi asistentele din spital, care au încercat să o resusciteze, însă fără nici o şansă. Rudele tinerei acuză medicii de neglijenţă.

Secretarul de stat din MInisterul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat la RTV că este prematur să vorbim despre cauzele decesului tinerei femei, înainte de a avea inclusiv raportul medicului legist."Este foarte greu să spunem ce s-a întâmplat. Poate fi orice, inclusiv o situaţie inevitabilă în cazul unei trombo-embolii. E devreme să spunem ce s-a întâmplat până nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei şi concluziile comisiei", a declarat Raed Arafat, la RTV.

Oficialul de la MS a dat asigurări că, în cazul în care ancheta va demonstra că a fost vorba de negli9jenţă, vor fi luate măsurile potrivite de către Colegiul Medicilor.

La începutul începutul săptămânii trecute, două paciente - printre care solista Operetei, Amelia Antoniu - au fost transferate în stare gravă, de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. Ambele femei s-au îmbolnăvit din cauza instrumentelor nesterilizate şi au contractat astfel o infecţie. Solista Opereti se simte mai bine şi a părăsit secţia de Terapie Intensivă. Alice Preda, pe de altă parte, luptă în continuare cu microbul, medicii fiind rezervaţi.

În urmă cu două zile, o altă femeie, de această dată din Piteşti, a fost internată la Spitalul Universitar din Bucureşti, după ce a făcut septicemie în urma unui întreruperi de sarcină la Spitalul Judeţean Argeş.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/maternitate_polizu-gravida-moarta_0_253175207.html

miercuri, 28 aprilie 2010

«Asistentele dormeau, iar fiul meu era pe moarte»

Mama bebeluşului mort în spitalul groazei povesteşte cum a fost tratată la CF2


Tragedia prin care trec cei doi tineri, Marius şi Ioana Răducu, care şi-au pierdut bebeluşul la câteva ore după naştere, în maternitatea Spitalului CF2, pare fără sfârşit. Drama lor v-am prezentat-o în ziarul de ieri. După cum povesteşte chiar tânăra mămică, calvarul a început încă de la internarea sa în spital, unde s-a izbit de o mizerie înfiorătoare.

Abia reţinându-şi lacrimile, Ioana Răducu rememorează cu greu acele zile care i-au schimbat viaţa pentru totdeauna.

"M-am dus la CF2 ca la pomul lăudat. Colegele şi prietenele mele mi-au zis că e bine şi să nu-mi fac griji. Când am ajuns acolo era un miros greu, de nesuportat. Am fost şocată când, la control, am fost urcată pe o masă, de pe care nu se schimbase muşamaua folosită şi la pacientele de dinaintea mea. La cinci ore după ce am adus pe lume băieţelul, am crezut că pică cerul pe mine. Din zdravăn şi sănătos ce era, doctorii mi-au zis brusc că nu s-a acomodat cu mediul şi că l-au pus pe perfuzii şi oxigen. Bineînţeles că perfuziile cu glucoză au fost cumpărate de soţul meu. Şi ăsta a fost doar începutul. În noaptea aceea, când bebeluşul meu se zbătea între viaţă şi moarte, m-am dus la asistente să aflu ce se mai întâmplă cu micuţul meu. Bineînţeles că ele dormeau duse şi nu s-au sinchisit de starea lui. A doua zi medicii s-au hotărât să rupă tăcerea şi ne-au explicat că spitalul lor nu dispune de aparatura necesară pentru salvarea bebeluşului meu. La insistenţele soţului meu o ambulanţă SMURD l-a transportat la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu". Dar a fost prea târziu. Timpul pierdut la CF2, îi alterase starea iremediabil. Am primit doar o hârtie, la scurt timp după ce îmi luaseră micuţul de lângă mine, o foaie albă pe care scria cu litere negre: certificat de deces", povesteşte, cu sufletul pustiit, tânăra femeie care a fost o mămică fericită doar câteva ore.

Caz similar la Piteşti: În septicemie, după un avort

O tânără de 30 de ani, din localitatea Căteasca, judeţul Argeş, a fost trimisă, în stare gravă, la Spitalul Universitar din Bucureşti, după o întrerupere de sarcină la cerere.

La scurt timp după intervenţie, Ioana Constantin a început să se simtă foarte rău şi a ajuns din nou la Spitalul Judeţean din Piteşti unde medicii au constatat că aceasta prezintă o stare de septicemie avansată.

Deocamdată nu se ştie de unde provine infecţia, dar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică iau în calcul varianta ca microbul contactat să fi fost în mănuşile şi setul perfuzabil folosite în momentul intervenţiei sau pacienta să fi avut o infecţie mai veche în organism.

Din câte se pare, medicul Marcel Mihăescu, cel care i-a făcut femeii întreruperea de sarcină nu ar fi întocmit fişă de internare obligatorie în astfel cazuri şi riscă să fie sancţionat.

De groaza! A facut septicemie din cauza instrumentelor provenite din China

S-a deschis cutia Pandorei, iar toate pacatele din sistemul sanitar ne lovesc direct in fata. Inca o femeie, mama a unui copil, a facut septicemie dupa ce a fost operata, de aceasta data la spitalul Judetean din Pitesti.

Chinul ei seamna izbitor cu cel prin care trec cele doua paciente de la CF 2, din Bucuresti.

Doctorii spun ca bolnava din Arges ar fi fost infectata de la niste materiale sanitare si dispozitive aduse din China. Acestea provin de la o firma care acum doi ani a livrat spitalelor ata chirurgicala nesterila din Asia, iar in '96 ace spinale infectate.

Revoltator este insa ce fac managerii institutiilor sanitare si oficialii din Minister. Cumpara vata, seringi, perfuzoare sau branule cu bani putini, in loc sa ia tot ce exista mai bun pe piata, ca sa nu platim NOI apoi in vieti omenesti.

Cum s-a intamplat totul:

Ionela are 30 de ani si a mers marti la maternitatea din Pitesti unde, in jurul orei 11:00, era programata pentru o intrerupere de sarcina. Avortul a fost facut de un ginecolog asistat de un anestezist. Cum totul parea in regula pacienta a plecat acasa. S-a intors insa la ora 15:00, pentru ca se simtea rau. A fost internata, iar miercuri medicii au decis ca are infectie generalizata.

Pacienta a fost trimisa de urgenta la Spitalul Universitar din Bucuresti. Numai ca inainte de plecare asistentele din Pitesti au incercat sa le convinga pe rude sa nu mediatizeze cazul.

Bolnava a mai facut alte 7 avorturi, lucru pe care, sustin doctorii, l-ar fi ascuns atunci cand a fost intrebata de antecedentele medicale. Oricum, indiferent de problemele particulare ale Ionelei ramane intrebarea: ce i-a provocat infectia?

Fara voie, tanara a ajuns colega de sectie cu celelate doua bolnave infectate la spitalul CF2. Soprana Amelia Antoniu se simte din ce in ce mai bine. Din fericire, si Alice Preda pare sa fie pe cale cea buna.

La spitalul din Pitesti, Ministerul Sanatatii a ordonat o ancheta epidemiologica. S-au recoltat probe din sectiile in care pacienta a fost internata, din sala de operatii si din materialele sanitare folosite.

Tanara din Pitesti este internata la reanimare, este instabila hemodinamic si are nevoie de medicamente pentru mentinerea tensiunii.

Ultimele nenorociri confirma un adevar tinut in mare secret pana acum. Spitalele noastre sunt pline de surse de infectie pentru ca nu sunt igienizate corespunzator, dar si pentru ca doctorii lucreaza cu materiale periculoase, de proasta calitate.

Pe de alta parte, cei din Ministerul Sanatatii sunt obligati sa afle macar acum de ce sufera pacienta adusa in graba de la Pitesti. Nu fac insa controale la materialele sanitare in mod curent, cum gresit ne-am imaginat...

In acelasi timp, legea achizitiilor publice nu le lasa prea multe variante directorilor de spitale atunci cand fac licitatii.

Din categoria 'ca la noi la nimeni', aflam ca nici un spital din Romania nu a fost inca verificat si acreditat dupa normele europene.

De ce credeti? Comisia Nationala de Acreditare nu a primit inca decizia sa isi inceapa activitatea. Problema este ca daca si-ar face cu adevarat datoria ar mai ramane deschise doar 20 de spitale din 435.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/de-groaza-a-facut-septicemie-din-cauza-instrumentelor-provenite-din-china.html

vineri, 23 aprilie 2010

Cinci femei, printre care şi Amelia Antoniu, în stare gravă după infectarea cu stafilococul auriu la Spitalul CF2

Alte trei femei, în afara celor două internate în comă la Spitalul Universitar, sunt intubate, în stare gravă, la alte unităţi sanitare din Bucureşti, toate fiind infectate cu stafilococul auriu după ce au fost la secţia ginecologie a Spitalului CF2, au declarat surse medicale. Directorul spitalului a fost demis de Radu Berceanu, susţin surse din minister. Printre femeile aflate în stare gravă este şi Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă.

Prim-solista Teatrului de Operetă şi o altă femeie, operată a doua zi după artistă au fost transferate în comă, în noaptea de marţi spre miercuri, de la CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. "Cele două paciente, în vârstă de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate în noaptea de marţi spre miercuri de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar în stare foarte gravă, fiind internate de la bun început la secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi acum. Colegii noştri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele două paciente sunt asistate respirator, primesc medicaţie complexă pentru infecţie, iar prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Bogdan Popescu.

La Spitalul CF2 din Capitală, de unde două paciente au fost transferate în comă la Spitalul Universitar, este în desfăşurare a anchetă Ministerului Sănătăţii pentru a stabili dacă infecţia care a cauzat starea femeilor a fost contractată în această unitate, au declarat reprezentanţii spitalului.

Directorul spitalului CF2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

"Ancheta a fost declanşată joi noaptea în comun de Ministerul Sănătăţii şi spital. Aşteptăm raportul anchetei pentru a vedea dacă de la noi a pornit problema sau este de altă natură. Secţiile nu au fost închise, a fost închis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristian Codreanu.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, în vârstă de 36 de ani, este internată la Spitalul Universitar din Capitală în comă profundă, în urma unui infecţii care ar fi fost contractată în spitalul CF 2 unde solista a suferit o intervenţie chirurgicală. Complicaţiile care au dus la comă au apărut în urma unei intervenţii chirurgicale minore, de cauterizare a unei răni pe colul uterin, iar familia astistei spune că starea acesteia a fost cauzată de o infecţie contractată în spital.

La Spitalul Universitar se mai află internată o altă pacientă în comă, care a fost iniţial tot la spitalul CF2.

Sursa: http://www.realitatea.net/cinci-femei--printre-care-si-amelia-antoniu--in-stare-grava-dupa-infectarea-cu-stafilococul-auriu-la-spitalul-cf2_710443.html

Anchetă la spitalul unde a intrat în comă prim-solista Operetei: Blocul operator a fost închis

Blocul operator de la secţia de Ginecologie a spitalului CF 2 a fost închis, după ce două paciente care au fost operate la această unitate sanitară au fost transferate în comă la Spitalul Univeristar. Una dintre paciente este Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", în vârstă de doar 36 de ani.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF 2, iar blocul operator al secţiei de ginecologie a fost închis, după ce prim-solista Operetei, Amelia Antoniu, şi o altă femeie supuse unor intervenţii chirurgicale minore la această unitate au fost duse în stare foarte gravă la Spitalul Universitar.

"Ancheta a fost declanşată joi noaptea în comun de Ministerul Sănătăţii şi spital. Aşteptăm raportul anchetei pentru a vedea dacă de la noi a pornit problema sau este de altă natură. Secţiile nu au fost închise, a fost închis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CF 2, Cristian Codreanu.

Până la sosirea rezultatelor, la spitalul CF 2 nu se mai fac operaţii.

Medicii de la Spitalul Universitar ţin legătura cu Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" unde au fost trimise o serie de probe pentru stabilirea tipului de infecţie care a cauzat intrarea în comă a celor două paciente transferate de la CF 2 la Spitalul Universitar, a mai spus Codreanu.

"Cele două paciente, în vârstă de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate în noaptea de marţi spre miercuri de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar în stare foarte gravă, fiind internate de la bun început la secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi acum. Colegii noştri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele două paciente sunt asistate respirator, primesc medicaţie complexă pentru infecţie, iar prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, dr. Bogdan Popescu.

Sursa: http://www.realitatea.net/ancheta-la-spitalul-unde-a-intrat-in-coma-prim-solista-operetei--blocul-operator-a-fost-inchis_710421.html

O femeie a murit la Focşani după ce a ieşit de la Urgenţe!

O focşăneancă de 59 de ani a fost trimisă acasă de medici după ce venise la urgenţe cu o criză cardiacă. Medicii i-au spus femeii că avea doar o răceală. Florentina Croitoru a murit la jumătate de oră după ce a ajuns acasă de la spital. Rudele susţin că suferea de inimă, de diabet şi avea astm.


Femeia s-a simţit foarte rău miercuri dimineaţă, motiv pentru care, însoţită de fiul său, Dan, a mers la spital pentru a fi văzută de medicii de la Urgenţe. Timp de trei ore a stat în camera de gardă, sub supraveghere medicală.

„La 10.30, mama fost scoasă din cabinet de către un asistent, cu o reţetă medicală. I s-a spus că este în regulă şi poate să meargă acasă. Când m-am uitat pe reţetă am văzut că era o reţetă pentru răceală. Cât a fost consultată am întrebat de două ori şi nu ni s-a spus nimic. De ce nu au oprit-o ca să aibă grijă de ea 24 de ore?", spune fiul decedatei, Dan Croitoru.

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe spun că pacientei i s-a făcut setul complet de analize la sânge şi la inimă şi că totul era în regulă. Pacienta a fost consultată de două ori de medicul cardiolog care, după ultimul consult, a decis că pacienta poate fi externată.

Acasă, a murit

La jumătate de oră după ce a ajuns acasă, Florentinei Croitoru i s-a făcut rău. Familia a anunţat salvarea. Potrivit medicilor de la Ambulanţă, s-a încercat resuscitatea femeii timp de 20 de minute, dat totul a fost zadarnic.

"Tot respectul pentru medicii de la Ambulanţă. Au încercat să facă tot posibilul pentru a o salva. După 15 minute, au încercat cu o doză dublă de adrenalină, dar, din păcate, nu au mai putut-o salva", a declarat Dan Croitoru.

Şi soţul şi fiul femeii sunt convinşi că la mijloc este vorba de o greşeală a medicilor şi că ea ar fi trăit dacă ar fi rămas în spital. După ce a fost constatat decesul Florentinei Croitoru, familia a refuzat necropsia, preferând să îşi ia mortul acasă. Trupul neînsufleţit al femeii a fost depus la o capelă mortuară din cartierul Sud al oraşului.

Medicii spun că autopsia ar fi stabilit cu exactitate cauza morţii şi ar fi înlăturat orice suspiciune. Familia nu a depus plângere la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor.

Directorul Spitalului Juţeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, doctorul Nicolae Moise, a declarat că deocamdată nu se poate pronunţa asupra celor întâmplate. „Vom face o anchetă internă şi abia apoi vă vom comunica rezultatele", a declarat astăzi Nicolae Moise.


Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/focsani/O_focsaneanca_a_murit_dupa_ce_a_iesit_de_la_Urgente_0_248975323.html

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, în comă în urma unei infecţii contractate în spital

În urma unei intervenţii chirurgicale minore, de cauterizare a unei răni pe colul uterin, Amelia Antoniu se află în comă profundă într-unul din spitalele bucureştene, potrivit anunţului făcut de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" pe platforma de socializare Facebook.

UPDATE 18.45 Deşi a apărut o uşoară ameliorare, medicii de la Spitalul Universitar sunt în continuare rezervaţi cu privire la evoluţia stării de sănătate a solistei, Amelia Antoniu. „Riscurile sunt în continuare mari pentru că organele sunt afectate de infecţie. Chiar dacă există o ameliorare, este greu să dai un verdict medical“, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Bogdan Popescu. Şi cea de-a doua pacientă, Alice Preda este în continuare în stare de comă, iar medicii sunt rezervaţi să vorbească despre şansele de supravieţuire ale femeii.

UPDATE 17.00 Reprezentanţii Direcţiei Medicale din Ministerul Transporturilor au spus că n-au înregistrat anul trecut nici o infecţie nosocomială la Spitalul CF 2 din Bucureşti.Prim-solista Amelia Antoniu a ajuns de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu o infecţie gravă, au spus în schimb reprezentanţii SUUB.

UPDATE 16.30 Lumea teatrului este alături de prim-solista Teatrului de Operetă din Bucureşti, Amelia Antoniu, aflată în comă în Spitalul Universitar din Bucureşti. Artiştii sunt şocaţi de cele întâmplate şi transmit mesaje de încurajare familiei.

UPDATE 14.00 Amelia Antoniu, solista la Teatrul Naţional de Operetă din Capitală se află în continuare în stare gravă la Spitalul Universitar, după ce a contractat o bacterie din Spitalul CFR 2.

Artista a fost supusă unei intervenţii de cauterizare pe colul uterin, luni, iar în scurt timp i s-a făcut rău. În acelaşi timp, o altă femeie din spital a prezentat simptome identice.

Ambele paciente au fost aduse marţi seară, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde se află sub supraveghere permanentă. Medicii în îngrijirea cărora se află Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Preda (35 de ani), bănuiesc că cele două femei au fost infectate o bacterie intraspitalicească, în timp ce au fost operate la Spitalul CFR 2.

„Nu există germene identificat, dar există o suspiciune, motiv pentru care se lucrează probe în paralel, atât la noi cât şi la Institutul Matei Balş“, a declarat dr. Elena Copaciu, medic-şef la Clinica ATI a spitalului Universitar.

Suspiciuni de stafilococ auriu

După mai multe de 72 de ore de comă de gradul lV, timp în care a fost conectată la plămânul atrificial, Amelia Antoniu continuă să se lupte cu moartea.

„A fost o operaţie relativ simplă de cauterizare a unor răni de pe colul uterin. Imediat după i s-a făcut rău, starea ei continuând să se agraveze. Am aflat că în acest spital au mai fost şase cazuri identice, acestea două şi încă două anul trecut. Nimeni nu a luat nicio măsură, au încercat să muşamalize. Se bănuieşte că este vorba despre stafilococ auriu. Am cumpărat antibiotice de mii de euro”, a povestit Niculae Gamenţ-Antoniu, soţul Ameliei Antoniu.

Surse din Spitalul Municipal, unde tânăra este internată la Terapie Intensivă nu îndrăznesc să-i acorde mai mult de 3-4% şanse de supravieţuire, deşi personalul medical face eforturi supraomeneşti să o salveze. În cealaltă rezervă de la Terapie Intensivă medicii se luptă să-i salveze viaţa lui Alice Preda, infectată cu aceeaşi bacterie, tot la Spitalul CFR 2.

„A fost supusă unei intervenţii de serclaj, luni după-amiază. Imediat după i s-a făcut rău. Nu nu s-a spus nimic până nu am ajuns la Universitar“, a spus Gabriel Preda, soţul femeii.

Alice Preda era însărcinată în 14 săptămâni, însă după ce a contractat bacteria i s-a făcut chiuretaj, iar marţi i s-a extirpat şi uterul. „Starea ei este foarte gravă, i-au fost afectate toate organele”, a mai spus Gabriel Preda.

Ultimul spectacol la 17 aprilie

În holul de la Terapie Intensivă familiile celor două paciente aşteaptă cu inima strânsă orice vorbă despre starea lor. „Nu plâng, nu vreau să plâng, nu pot decât să mă rog pentru ea. Au omorât-o de două ori, pentru că dacă scapă nu ştiu dacă va mai putea cânta sau dansa“, a spus Paula Antoniu, mama solistei.

La Teatrul de Operetă vestea tragediei care i s-a întâmplat Ameliei Antoniu a căzut ca un trăznet, aseară, înainte de spectacolul cu „Romeo şi Julieta” în care Amelia ar fi trebuit să joace rolul Doamnei Capulet.

Victor Bucur, ultimul partener al artistei , alături de care Amelia a jucat în „Silvia”, la data de 17 aprilie, a spus: „În ultimul nostru spectacol, se simţea foarte bine, era, ca de obicei la cote înalte”.

Spitalul CFR se apără

Reprezenanţii Spitalului CFR 2 exclud posibilitatea ca cele două paciente să fi contractat o bacterie din sala de operaţii, motivând că în urmă cu două săptămâni, la Secţia de Maternitate şi Ginecologie şi la blocul operator aferent, s-a făcut o igienizare generală, cu o firmă de specialitate.

„Buletinele de analiză completă au fost în regulă. Şi mirarea noastră este cu atât mai mar, cu cât, această secţie este cea mai modernă din spitalele din România“, a declarat Cristian Codreanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR. Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă în ceea ce priveşte situiaţia. Familiile celor două paciente sunt decise să facă plângere împotriva unităţii sanitare.


UPDATE 12:06 O comisie de la Ministerul Transporturilor, in a cărui subordine se află Spitalul CFR 2, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se vedea de ce natură este virusul care în ultimele zile a adus două femei în pragul morţii.

UPDATE 9.50

Solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, în vârstă de 36 de ani, care a fost transferată marţi seara, de la Spitalul CFR2, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, continuă să se afle în stare foarte gravă, fiind în comă de gradul lV.

În prezent, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă, cu atât mai mult cu cât, după cum au declarat surse spitaliceşti, încă o persoană operată de aceeaşi echipă, de la Spitalul CFR2, se află, de asemenea, în aceeaşi situaţie gravă.

"Medicii de la Spitalul Universitar fac eforturi supraomeneşti pentru a o salva, dar şansele ei asunt în jur de3-4%", a declarat directorul Teatrului Naţional de Operetă, Răzvan Dincă, citând surse de la "cel mai înalt nivel din spital".

"Am luat hotărârea, împreună cu mama Ameliei, ca, indiferent ce se va întâmpla cu ea, să declanşăm o campanie care să ducă la stoparea acestor grave şi inadmisibile erori din sistemul de sănătate românesc", a mai spus directorul TNO.


Solista, în vârstă de 36 de ani, a intrat marţi în comă, "suferind de septicemie şi aflându-se într-o stare foarte gravă".

Amelia Antoniu este una din cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala Mark Twain Bucureşti şi la „Center Stage” Bucureşti. Este distribuită în prezent în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care “Romeo şi Julieta” (Doamna Capulet), “Vaduva veselă” (Valenciene, Sylvienne), “Contesa Maritza” (Liza), “Silvia” (Stasi), Odiseea Visotki (Lolita) şi altele.

Activitatea sa artistică include, pe lânga numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte vocal instrumentale şi turnee în ţara şi străinătate.

Amelia a fost transferată de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de la Spitalul CFR 2, unde se pare că a contractat infecţia, potrivit România liberă.

„Cu ceva timp în urmă au fost încă şase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Şi o altă femeie, operată a doua zi după Amelia Antoniu se află la fel, în comă. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeşte un şoc toxico-septic", a explicat un medic de la Spitaul CFR 2, sub condiţia anonimatului pentru România liberă.

Anda Ţimbala, cunoscută publicului sub numele de June, scrie "Doamnee!! Sunt şocată..!!! Amelia este o colegă mereu zâmbitoare, amabilă şi o adevarată profesionistă!! Mă rog pentru Amelia, să treacă cu bine de această cumpănă teribilă şi să revină sănătoasă printre colegii ei! Am remarcat-o în "Silvia", unde era plină de energie şi drăgălaşenie, apoi am devenit colege în Chicago. Sunt alături de Amelia cu tot sufletul! O aşteptăm la teatru!"

Colegul Ameliei de la TNO, George Călin, scrie pe blogul personal despre ceea ce pare un caz halucinant cum "o fată cu o energie incredibilă pe care e imposibil să nu o iubeşti" a ajuns în comă "din cauza a ceea ce noi mai avem încă nesimţirea să numim sistem sanitar." George Călin acuză conducerea Spitalului CFR 2 că "încearcă să muşamalizeze cazul".

Sursa: http://www.adevarul.ro/cultura/Prim-solista_Teatrului_National_de_Opereta-in_coma_in_urma_unei_infectii_contractate_in_spital_0_248975105.html