duminică, 22 iunie 2008

Aproape 500 de oameni au acuzat cadrele medicale din Capitală că le-au ucis rudele cu neglijenţa lor.

ar după toate anchetele, doar trei doctori şi-au pierdut dreptul de a opera. Cei din Colegiu depun însă şi ei o plângere: nu e drept să fie socotiţi vinovaţi 11.000 de medici pentru greşelile câtorva colegi de breaslă.

În zece ani, la Colegiul Medicilor din Bucureşti peste 1.100 de oameni au reclamat modul în care ei sau apropiaţii lor au fost trataţi în spitalele din Capitală. 485 dintre plângeri se referă la pacienţi care ar fi murit tocmai din cauza greşelilor cadrelor medicale.

După toate aceste reclamaţii, numai trei medici şi-au pierdut dreptul de a opera. Două cazuri sunt cunoscute: cel al doctorului Răzvan Trancă, bănuit că şi-a violat şi apoi aruncat de la etaj o pacientă şi cel al profesorului Ciomu care a amputat penisul unui bolnav în timpul unei intervenţii banale.

Doctorii se plâng că li se face o mare nedreptate: deşi numai câţiva greşesc cu toţii sunt puşi la zid de pacienţi şi jurnalişti.

Cât priveşte verdictele date de organizaţiile profesionale ale medicilor, în peste 80% dintre cazuri doctorii sunt declaraţi nevinovaţi. Plângerile pacienţilor sunt însă tot mai numeroase.

Niciun comentariu: