luni, 23 iunie 2008

Obstetrician acuzat de malpraxis

Un iesean sustine cã nu va mai putea avea copii din cauza neglijentei profesionale a unor medici ieseni.

Cristian Nechifor, în vârstã de 29 de ani, acuzã obstetricienii de la maternitatea Cuza Vodã de neglijentã profesionalã deoarece, marti, 16 noiembrie, au lãsat-o pe sotia sa nesupravegheatã timp de sapte ore si nu au fost de acord ca ea sã nascã prin cezarianã. În plus, ieseanul acuzã doctorii cã au extirpat uterul sotiei sale, la scurt timp dupã ce aceasta a nãscut un bãietel de 4,3 kg.
Bãrbatul sustine cã în acea zi, pânã la amiazã, sotia sa a fost consultatã doar de un medic stagiar si de o asistentã. Seara, bãrbatul a aflat cã sunt complicatii la nastere, motiv pentru care fãtul trebuie scos prin fortare si cã acesta a murit la nastere, iar sotiei i-a fost scos uterul.
De cealaltã parte, medicii sustin cã, în urma unor complicatii apãrute în timpul nasterii, s-a declansat o boalã rarã. Potrivit acestora, femeia fãcuse un atac de apoplexie uteroplacentarã, care a survenit exact în momentul în care copilul venea normal, cu capul înainte. Ca sã salveze
viata mamei, ei au fost nevoiti sã scoatã uterul.
"În 90 la sutã din astfel de cazuri, fãtul moare si tot în atâtea se decide extirparea uterului. În momentul nasterii a avut loc o dezlipire a placentei de uter, iar fãtul nu a mai avut oxigen si nu a mai putut fi salvat", a explicat dr. Cãtãlin Mihãilã, purtãtorul de cuvânt al maternitãtii.
La rândul sãu, Cristina Anton, doctorul acuzat de malpraxis, sustine cã a fãcut tot ce i-a stat în putintã pentru a nu se ajunge la acest deznodãmânt tragic. Medicul sustine cã pacienta a fost supravegheatã de medici si cã finalul ar fi fost altul, dacã aceasta ar fi venit cu câteva zile mai devreme la spital.
"Am reusit sã îi salvãm viata femeii si ei nu îsi dau seama de acest lucru. Când pacienta a venit la spital, nasterea se declansase si, imediat, a fãcut o complicatie care a afectat uterul si placenta. Dacã nu scoteam uterul, femeia murea", a spus dr. Anton.Cei doi tineri sunt decisi sã reclame cadrele medicale de la maternitate la Colegiul Medicilor, iar, în functie de rezultatul comisiei de anchetã, sã se adreseze unei instante de judecatã.

Sursa:http://www.medfam.ro/rompres/modules.php?name=News&file=article&sid=6672

Niciun comentariu: