Şefii institutului spun că mortalitatea în urma operaţiilor facute de cei doi este de trei ori mai mare decât la ceilalţi medici din institut. În apărarea lor, doctorii susţin că atunci când au avut probleme în sala de operaţie şi i-au chemat în ajutor pe şefii lor, aceştia i-au ignorat.

În raportul medico-legal întocmit la cererea conducerii spitalului se spune că operaţia în cazul pacientului de 73 de ani a fost corect indicată, dar condusă şi executată necorespunzător. Legiştii au constatat mai multe leziuni, printre care sfâşierea aortei şi ruperea venei pulmonare drepte superioare. Cei doi medici care au operat sunt suspectaţi că au făcut intervenţia prea lent, în 10 ore, în loc de trei.

"Dacă s-ar fi produs aşa ceva pacientul nu ar fi supravieţuit operaţiei, decesul s-a propdus la 36 de ore după operaţie", susţine medicul Bogdan Rotăreasa. El crede însă că este victima unor înscenări. Medicul a făcut o sesizare la parchet în legătura cu moartea unui alt pacient al său, în urmă cu câteva luni.

Medicii de la secţia de chirurgie a Institutului CC Iliescu susţin că acest caz a lezat imaginea instituţiei şi le pune în umbră profesionalismul.

Colegiul Medicilor şi Parchetul cercetează acest caz. Şeful de secţie spune că medicul poate opera în continuare, dar numai cazuri compatibile cu nivelul său profesional. Colegiul medicilor s-a autosesizat şi va lua in discuţie acest caz.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-pacient-a-murit-dupa-ce-chirurgul-i-a-taiat-in-mod-nejustificat-aorta--vena-pulmonara--ventriculul-stang-si-plamanul--cum-comentati_297737.html